magyarfutball.hu

VAC - III. Kerület 1 : 2 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 1. forduló
referee : Boronkay Gábor
attendance:
  1. Sporthírlap: 1.500
  2. Nemzeti Sport: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.07.10, 22:15
    Kemény küzdelem, négy kiállítás a két „Vivó" meccsén.

    III. ker. TVE-VAC 2:1 (0:1).
    Lóverseny-téri pálya. — 1.500 néző. — Biró : Boronkay Gábor.
    III. ker. TVE: Neuhaus — Werner, Mayherr — Nagy, Kovásznay, Keck — Schwitzer, Szabó, Horváth, Kenyeres, Dröszler. — VAC: Fischer — Engel IL, Grosz III. — Móra, Grünblatt, Klopfer — Haar, Boros, Peterfreund, Léby, Jocke.

    Az óbudaiak kezdik
    a játékot erős széllel szemben. A játék bevezetéséül az első két percben háromszor szólal meg a bíró sípja fault miatt. A 3. percben már komolyabb következménye is van a kemény játéknak, mert Kenyeres megsérül és egy percre kiáll, majd Horváth hagyja el a pályát, de ő is azonnal visszatér. Az első komolyabb lövést Neuhaus kapja Peterfreundtól, majd Dröszler fut le, de szerelik. Engl II faultolja Kenyerest, a szabadrugás azonban eredménytelen. A 13. percben Horváth 20 méterről a kapu mellé lő, Boros pedig szép egyéni akció után Lébihez passzol, aki elrontja.
    Az első komoly gólhelyzet a 16. percben adódik. Dröszler pompás lefutás után hátraadja a tiszta helyzetben levő Horváthnak a labdát, aki kapásból akarja lőni, de a levegőbe rug. Ujabb Dröszler támadás szabdrugást eredményez csaknem a kornervonalról, amelyet Fischer kiüt.
    A III. ker. TVE támadásai a tömörülő VAC-védelem miatt eredménytelenek, Horváth fordulásból lőtt labdadáját Fischer védi. A 20. percben szabadrugás a III. ker. TVE ellen. Petertreund szabadrugását Léby fogja, átteszi a jobblábáról a balra, közben Nagy elnyomja, elesik, a bíró tizenegyest ítél, amelyet Klopfer laposan a jobb sarokba helyez (0:1).
    A következő percben már Horváth lő szép szabadrugást, amelyet Grosz III. a kapuvonalon mellel véd. A lefutó Dröszlert Móra kornerre szereli, majd Schwitzer fut le, akinek beadását Fischer kiüti, nagy kavarodás támad, végül a labda a fö dön fekvő Fischerről kornerre megy.
    Neuhausznak Grünblatt lövése ad könnyű munkát, a Haár-Boros összjáték után pedig Léby éles lövése alig valamivel jut a kapu fölé. A VAC játékosai már jobban megértik egymást és többet támadva kiegyensulyozzák a játék képét, de egy VAC korneren kívül más eredmény már nincsen a félidőben.
    Szünet után
    Haár már az első percben veszélyes helyzetet teremt. A jobbszélen lefut, közeli beadására Neuhausz kiugrik, Boros azonban átemeli rajta a labdát, amely az üres kapu mellé jut. Heves ellentámadással felel az óbudai csapati A 2. percben Horváthot faultolják,
    a szabadrugást Kovásznay Horváthoz továbbítja, aki 16 méterről a jobbsarokba laposan gólt lő az elvetődő Fischer keze mellett (1:1).
    Néhány faul következik, pro és kontra, majd a 8. percben egy taccsdobás után Peterfreund elé kerül a labda. Neuhausz rádobja magát, de nem éri el és Peterfreund lövése az üres kapu oldallécéről pattan vissza. Váltakozó támadások után a 12. percben Horváth szökteti Dröszlert, aki kiugrik Engl II mellett, de utóbbi csunyán elgáncsolja, Dröszler elesik, megsérül és kiviszik a pályáról. Emiatt a tribünön verekedés támad és a közönség a játék helyett ezt nézi. Dröszler csakhamar beáll és a 15. percben Horváth szöktetésével lefut, beadását a tisztán hagyott Kenyeres fogja el és 8 méterről Fischer mellett a győztes gólt lövi (2:1).
    Az óbudai csapat néhány támadása után, a félpályánál Nagy összeütközik Lébyvel, aki hátrarug és a biró mindkettőt kiállítja. Nagy helyére Schwitzer megy hátra. A 26. percben Horváth szépen kidolgozott labdáját Szabó három lépésről a kapu fölé lövi.
    Változó támadások közben a biró Drösszlert kiálítja, mert a határbírót megsértette. Ekkor az állóhely közönségének zajongása miatt a játék két percig szünetel. A labda feldobása után Engel rosszul hátrahuzott labdájával Kenyeres kitör, de a kapu mellé lő. A III. ker. három csatárral is annyit támad, mint a VAC. A 43 percben Jocke Werner után rug s ezért kiállítja a bíró. A játék teljes sötétségben fejeződik be.

    Sporthirlap, 1925. augusztus 31.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.11.14, 08:35
    Postás-pálya, Bíró: Boronkay. 2000 néző.

    III. ker.: Neuhaus — Werner, Majher — Nagy, Kovásznay, Keck — Schwitzer, Szabó, Horváth, Kenyeres, Dröszler.
    VAC: Fischer — Engl II., Gross III. — Móra, Grünblatt, Klopfer — Haar, Boros, Péterfreund, Lébi, Jocke.

    Góllövők: Klopfer (19 p.), illetve Horváth (47 p.), Kenyeres (58 p.)

    Kiállítva: Nagy (a 72 p. után), Lébi (a 72 p. után), Dröszler (? p.), Jocke (88 p.)

    Nemzeti Sport, 1925.08.31.