magyarfutball.hu

III. Kerületi TVAC - Sabaria LSz 3 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 15. forduló
referee : Bíró Sándor
attendance:
  1. Nemzeti Sport: 1.000
  2. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.03, 21:42 (szerk.: 2022.09.03, 23:49)
    Drösslernek nem tört el a lába a vasárnapi mérkőzésen
    A III kerületiek balszélsőjének sérülése csupán erős zúzódásnak bizonyult .

    Sporthirlap, 1927. május 3.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.09.03, 20:42
    III. ker. TVAC—Sabaria 3:1 (2:1)

    Drössler lábtörése után a kerületiek 10 emberrel vívták ki a megérdemelt győzelmet — Az egész meccs faultokból állt

    Góllövők: Horváth, Stófián, Horváth, Skvarek

    Határ utca. 1000 néző. Bíró: Bíró Sándor.

    III. ker. TVAC: Neuhausz—Singer, Meyherr— Werner, Hauser, Kovásznay— Mácsay, Horváth, Konyor, Skvarek, Drössler. Sabaria, Weinhardt— Prém, Blizenec— Pesovnik, Sághy, Vámos— Kása, Mészáros, Szofián, Holczbauer, Buresch.

    A durva játéknak szomorú következménye is van. A III. kerületiek jeles jobbszélsőjét, Drösslert az első félidő 26. percében Prém úgy gáncsolta el hátulról, hogy Drösslert a mentők súlyos lábtöréssel szállították el a pályáról.
    A kerület választ s a Sabaria nappal szemben kezd. Buresch rögtön fejjel ment, szabadrúgás a Sabaria ellen, Weinhardt szépen fogja a magas labdát. Az iram gyors, Pesovnik erélyesen szereli Drösslert, még Horváth fejese nyíl módjára süvít kapu mögé.
    A 7. percben Singer Mészáros elé fejel, de ez szabadon kapu fölé emel. A 8. percben Prém csak kornerrel tudja szerelni Konyort. A kornert Konyor fejeli hajszálnyira mellé. A 9. percben az első veszélyes Sabaria akció. A vívók kapujánál nagy zűr-zavar, öngól veszélye is fenyeget Mayher részéről, a labda össze-vissza pattan, sőt Stoffián még a
    kapuélre is fejel.
    A 12. percben Blizenec hendzsel, Kovásznay rúgja a szabadrúgást s a kapu előtt lassan startoló kerületi csatárok kitűnő alkalmat szalasztanak el. A 15. percben Blizenec kornerra szerel, Mácsay rúgja,
    Horváth fejel s a labda pontosan a léc alatt Weinhardt kezét érintve pattan le, de belül s a válogatott kapus hiába vetődik. Gól! 1:0.
    A 17. percben újabb kerületi korner és Weinhardt, bár nagyon is bizonytalanul, de fog. . A Sabaria támadások megújulnak a 22. percben
    Stoffián labdaosztást maszkírozva, 20 méterről hirtelen fordulatból lő és a labda Neuhausz mellett a jobb sarokban ül meg. 1:1.
    Újabb gól sem soká késik, a 26. percben Prém Drösslert hátulról a 16-oson belül nagyon is erősen gánrcsolja. Tizenegyes! Drösslert kiviszik, Horváth pedig belövi a büntetőt. 2:1.
    A 42. percben az ügyeletes rendőrkapitány Biró Sándort figyelmezteti, hogy a játék menetét és a faultokat kísérje nagyobb figyelemmel. Előzőleg a rendőrorvos konstatálta az öltözőben a lábtörést. A 44. percben Mészáros mellé lő, majd Skvarek beadására Horváth startol, de Weinhardt ellöki. Két perc hoszszabítás után lefúvás!
    Faulttal kezdődik a második félidő, az első percben Konyor fejel kapura, Weinhardt ölben fogja a labdát s beszaladó Skvarek térdével a gyomrába szalad, Weinhardt összeesik és két percig áll a játék.
    A 13. percben újabb sérülés, ezúttal Mayherr a szenvedő fél a Stoffián elleni párharcból. A játék ismét áll. A 15. percben a Szombathelyiek első kornerükhöz jutnak, de a berúgás a mezőnybe megy.
    Most a 24. percben veszélytelen taccsdobás, a Sabaria védelme élén Blizeneccel azonban elnézi a labdát , Skvarek nem tétovázva lő, a labda Weinhardt mellett a balkapufáról a jobb sarokba pattan. 3:1.
    Változó támadások. A 31. percben Neuhausz szépen fog labdát Mészárostól. A 36. percben Skvarekot belül felvágja Sághy, ilyen már volt, tehát nem fütyülnék. A 37. percben Mácsay majdnem gólszerző lesz. A 41. percben a legújabb sérült Horváth, akit Blizenec lök fel. Neuhausz most bravúrosan öklöz. A 45. percben Horváth elszalad, szabadon áll, de lövése a kiszaladó Weinhardt sakáról pattan vissza. Egy perc hosszabítás.

    Nemzeti Sport, 1927. május 2.
     
  3. avatar: erdosor
    2018.11.29, 13:34 (szerk.: 2018.11.29, 14:16)
    Határ-utca. 1000 néző. Bíró: Bíró Sándor.

    III. ker. TVAC: Neuhausz—Singer, Mayherr—Werner, Hauser, Kovásznay— Mácsay, Horváth, Konyor, Skvarek, Drössler.
    Sabaria: Weinhardt—Prém, Blizenec— Pesovnik, Sághy, Vámos—Kása, Mészáros, Stofián, Holczbauer, Buresch.

    1:0 Horváth (15 p.)
    1:1 Siófián (22 p.)
    2:1 Horváth (11-esből) (26 p.)
    3:1 Skvarek (69 p.)

    Sabaria trénere: Révész Béla

    Nemzeti Sport, 1927.05.02.