magyarfutball.hu

Budai 33 - Bástya Szegedi AK 1 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 12. forduló
attendance:
  1. nela: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.08.25, 22:27
    Bástya—Budai „33“-asok 3:1 (3:1)

    Bástya : Acht - Beck, Horváth - Tóth, Wéber, Simóka - Ábrahám, Varga, Höss, Bús, Solti.
    Budai „33“-asok: Zsák — Oláh, Lőwy — Beller, Müller dr., Eichbaum — Schmidt, Kaltenecker, Pápai, Steiner, Kramer.

    Bíró: Klug Frigyes.

    Az első percek után azt lehetett várni, hogy a rendszeresebben támadó 33-asok kerekednek fölül, pontos passzjátékukkal hamarosan felőrlik a szegedi halfsor erejét, megzavarják a közvetlen védelmet és végül is beveszik Acht kapuját. Ám nem ez történt! A szorongató ostromgyűrűből kiszabadult szegediek ugyanis a 4. percben váratlan eredményt értek el. Beck felszabadító rúgásából a labda Vargához került, aki a jobboldalon megugrott vele, majd vaktában átvágta a baloldalra. . Az átadásnak szánt labda magas ívben a kapuba,sarka felé repült és a felső kapulécről lecsúszva, a felugró Zsák mellett a kapuvonal mögé esett. (1:0).
    Oláh, akin már előzöm elfogódottság mutatkozott, a 30. percben feleslegesen driblizve akart elérni a támadó Solti mellett a labdát ám a labda a fürge szegedi balszélsőnél maradt, lefutott vele és pontosan centerezte.
    A labda Hőss elé került, akinek közeli lövését Zsák kiütötte ugyan, de a labda ismét a szegedi center elé került, aki most már biztosann helyezte a hálóba. (2:0)
    A 29. percben megismétlődött az előbbi jellemet, Solt a rossz taktikával rástartoló 33-as hátvédek mögé kerül, elhúz tőlük és plaszírozott gólt lő. (3.0).
    Előbb Kaltenecker jó néhány lépésről a kapu fölé, majd Pápai pompás lövése a felső kapufáról a gólvonalra pattan. Sokan úgy látták, hogy a labda a gólvonalon belül érte a földet, ám a bíró máskép ítéli meg a helyzetet és nem ad gólt. Végre a 38. percben a 33-asok állandó ostroma eredménynyel jár.
    A jobboldalra átkerült Steiner középre adott labdáját a centerbe helyezkedett Schmidt a két szegedi hátváéd között a kapuba talpalja. A falsos labda éppen hogy átkerül a gólvonalon. (3:1)
    A 33-asok lendülete tovább tart, de a balszerencséjük is. Pápai pompás fejese már a második góllal kecsegtet, de a labda a felső lécről visszapattan a mezőnybe.
    A második félidőben megváltozik a két csapat játékmódja. A.. szegediek bebiztosítva látják a győzelmet s ezért nyugodtabban, rendszeresebben dolgoznak. A 33-asok viszont az egységes támadómunka helyett áttérnek egyes játékosok favorizálására. A két szélsőre, Schmidtre és Kramerre alapítják akcióikat s különösen Kramer nagy taktikai készsége és gyorsasága, sok zavart okoz a szegedi kapu előtt. A Bástya védelme azonban ekkor már ura a helyzetnek, a bekkek nyugodtan dolgoznak. Acht néhány bravúros védést produkál. Az eredménytelenség lassan kedvét szegi a budai csapatnak s bár a csatársor a mérkőzés végéig megtartja lendületét, az eredményen változtatni már nem tud.

    Sporthirlap, 1927. március 14.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.11.28, 20:45
    Hungária-út. 1500 néző. Bíró: Klug.

    Bástya: Acht - Back, Horváth — Tóth, Wéber, Simóka — Ábrahám, Varga, Höss, Busch, Solti.
    33-asok: Zsák — Oláh, Löwy — Beller, Müller dr., Eichbaum — Schmidt, Kaltenecker, Pápay, Steiner, Krámer.

    0:1 Varga (3 p.)
    0:2 Höss (20 p.)
    0:3 Solti (29 p.)
    1:3 Kaltenecker (38 p.)

    Bástya trénere: Bányai
    Nemzeti Sport, 1927.03.14.