magyarfutball.hu

Újpest FC - Sabaria LSz 2 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 11. forduló
referee : Boronkay Gábor
attendance:
  1. Nemzeti Sport: 8.500
  2. Sporthírlap: 10.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.08.24, 22:13
    Ujpest—Sabaria 2:0 (0:0)

    Ujpest: Beneda — Fogl II., Fogl III., — Borsányi, Lutz II., Péter, Kovács, Wilhem II, Jakube, Jeszmás, P. Szabó. — Sabaria: Weinhardt — Nagy, Blizenez — Pesovnik Sághy, Vámos — Takács, Kovács, Mészáros, Szladovits, Buresch.

    A feszült várakozásnak külső jele vett az ujpesti Stadion tízezer főnyi közönsége, a meccs jelentőségének a fokmérője viszont az az általános figyelem, amellyel az egész közvélemény a két csapat találkozását kísérte.
    Az ujpestiek nagy lendülettel kezdik a mérkőzést, de a szombathelyi védelem az első percek elfogódottságát leküzdve, meglehetős biztonsággal veri vissza a támadásokat. P. Szabó első veszélyes lövését Blizenec kornerra menti, ebből Kovács mellé lő.
    A 13. percben Jeszmás a tizenhatoson kedvező helyzetben a kapura lő, a labdát azonban Weinhardt elvetéssel kifogja. Egy perc múlva Nagy hatalmas luftot csinál és ez alkalmat ad Jeszmásnak kiszökésre, de Pesovnik az utolsó pillanatban kornerra ment. A 22. percben Vámos és Kovács összeütköznek. Kovács elesik, az ujpesti közönség tizenegyest reklamál. Boronkay bíró azonban nem lát okot a beavatkozásra. Kovács sérülése nem látszik komolynak s az ügyés jobbszélső rövidesen be is áll és hosszú, magas centerezett labdával veszélyezteti Weinhardt kapuját, a szombathelyi kapus azonban mesterien lehúzza a labdát.
    A második félidő mindjárt az első percben eredményt hoz az ujpesti csapatnak, amennyiben
    P. Szabó az előrehúzódott Pesovniktól elhúzva, lefutja a védelmet, hosszú, erős centerét a Sabaria-védelem emberbe rúgja, a visszapattanó labdát Jeszmás éles védhetetlen lövéssel a gólba vágja (1:0).
    A Sabaria a gól után sem csügged és sorozatos támadásokat vezet az ujpesti kapu ellen, azonban a csatársor nem eléggé energikus, hogy sikerrel operálhasson a Fogl-gát ellen. Amíg azonban a Sabaria támadásai nem járnak sikerrel, a 24. perc újabb gólt jelent Ujpestnek. Borsányi leadja a labdát Jakubénak, ki röviden kicselezve a védelmet, a tizenhatosról az alsó balsarokba a vetődő Weinhardt mellett gólt lő (2:0).
    A 41. percben Jakube lefut, a Sabaria-védelem csak gáncs árán tudja leszerelni. Boronkay haladéktalanul tizenegyest ítél amelyet azonban Fogl II. Weinhardt térdének lő és Pesovnik felszabadít. Az utolsó percek mezőnyjátékkal telnek el.

    1927. március 7.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.11.28, 20:29 (szerk.: 2022.08.25, 20:03)
    Újpest, 8500 néző. Bíró: Boronkay.

    Újpest: Beneda — Fogl II., Fogl III. — Borsányi, Lutz II., Péter — Kovács, Wilhelm II., Jakube, Jeszmás, P. Szabó.
    Sabaria: Weinhardt — Nagy, Blizenec — Pesovnik, Sághy, Vámos —- Takács, Kovács, Mészáros, Szladovits, Buresch.

    1:0 Jeszmás (47 p.)
    2:0 Jakube (69 p.)

    Nemzeti Sport, 1927.03.07.
     
  3. avatar: heimo
    2017.10.03, 18:53
    kép
    Ujpest—Sabaria 2:0 (0:0). Mindvégig kemény,érdekes és nívós küzdelem folyt a kitűnő újpesti és szombathelyi csapatok között. A mérkőzést végül a honi pályán otthonosabban mozgó újpestiek nyerték meg.

    Tolnai Világlapja, 1927. március 16.