magyarfutball.hu

III. Kerületi TVAC - Hungária FC 2 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: ttszoty
    2024.01.09, 22:49
    III. ker. TVAC - Hungária 2:0 (0:0)

    Dátum: 1926.11.21., 14.00

    Határbírák: Müller Gyula, Mergl József.

    III.ker.: Neuhaus János — Werner Ignác, Mayherr Ferenc — Nagy Ferenc, Schwitzer Endre dr., Kovásznay János — Lennert Bálint, Horváth László, Konyor (Kormos) Lajos, Skvarek (Sárvári) György, Drössler (Dömötör) Béla. Tréner: Sporkó Lajos.

    Hungária: Kropacsek Ferenc — Kővágó Károly, Kocsis Ferenc — Oberhoffer Ernő, Kléber Gábor, Nádler Henrik — Senkey II Gyula, Molnár György, Opata Zoltán, Tritz Lőrinc, Jeny Rudolf. Tréner: Orth György.

    Gólszerzők: Horváth 57., Konyor 74.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.08.15, 18:15
    A Hungária 2:0 arányban kikapott a III. kerületiektől

    III. Ker.- TVAC-Hungária 2:0 (0:0)

    A lelkes III. kerületiek megérdemelten győztek a léleknélkül játszó Hungária ellen

    III. ker.: Neuhaus — Werner, Mayherr — Nagy, Schwitzer dr., Kovásznai — Lennert, Horváth, Konyor, Skvarek, Drőszler. — Hungária: Kropacsek — Kővágó, Kocsis — Oberhoffer, Kléber, Nádler — Senkey, Molnár, Opata, Tritz, Jeny.

    A sorsolás az óbudaiaknak kedvez és így a nappal szemben a Hungária kezdi a játékot. Az első támadást a szél ellen játszva ők vezetik és Tritz energikus kitörését követő éles lövése már a játék legelején munkát ad Neuhausnak. Néhány percig a Hungária marad frontban és ebben a kis periódusban még láttunk tőle valamelyes játékot, melynek eredményekép alkalma van az óbudai kapusnak újabb pompán védést produkálni.
    A Hungária feladatát megkönnyíti a gyengén funkcionáló Werner, akinek hibájából több jó helyzet és néhány korner terem, ez azonban a legtöbb, amit a balparti kék-fehérek ezen a mérkőzésen el tudnak érni. Így megy ez a félidő végéig.
    A második félidő elején a kezdő III. kerületiektől azonnal a Hungária csatáraihoz kerül a labda, a baloldal támadása azonban már a fedezetsoron megtörik. Meuhaus ebben a félidőben csak messziről lőtt veszélytelen labdákat kap, mert a Hungária nagy ritka, lagymatag támadásait az óbudai védelem nem engedi kifejlődni.
    A Hungária mintha ellőtte volna minden munícióját, az óbudaiak mennek át támadásba és a bizonytalan hátvédek munkája ismételten zavarba hozza az éppen olyan bizonytalan kapuvédőt. Szinte meg lehetett ekkor érezni, hogy a Hungária aligha nyerheti meg ezt a mérkőzést. És tényleg.
    A 8. percben a tizenhatos táblán Oberhoffer fölösleges faultja miatt szabadrúgáshoz jut a III. kerület és a rosszul helyezkedő védelem egyik tagját érintve repül a labda Kropacsek hálójába, aki meg sem kísérli a védést.
    1:0 a III. kerület javára!
    Szinte úgy néz ki, mintha minden labda a III. kerületiekhez repülne. A balszárnyon Skvarek, Dröszler vezetnek támadást, de nem ambicionálják nagyon a lövést, messziről veszik célba Kropacsek kapuját és szinte örülnek, ha a labda mennél messzebbre repül el a kapu felett, hiszen ezzel is telik az idő. Majd felismerve az ellenfél hangulatát, komolyabb színezetű támadásokkal kísérletezik a négy csatár, mert Horváth az eredmény biztosítására negyedik halfnak vonult vissza, így van alkalma egy hosszan előreadott keresztpasszal Dröszlerhez juttatni a labdát, amelyre
    Kropacsek kifut, késve nyúl a labdáért, Dröszler elpöcköli előle és három óbudai játékos is igyekszik elfogni a kapu felé guruló labdát, amelyet végül Konyor az üres kapuba gurít.
    Ez a 28. percben történik és utána a Hungária megadja magát sorsának.
    A vége felé Kropacsek egyszer-kétszer veszélytelen helyzetbe még közbelép és Opatának is lenne alkalma az eredmény szépítésére, de késlekedik. A játék a III. kerületiek támadásával végződik.
    A mérkőzést Bíró Sándor sok eréllyel és körültekintéssel vezette, de mintha kissé sokat sípolt volna,

    Sporthirlap, 1926. november 22.