magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Vasas SC 2 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 8. forduló
referee : Viczenik Ede
attendance:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: ttszoty
    2024.01.10, 11:56
    Nemzeti - Vasas 2:3 (0:1)

    Dátum: 1926.11.21., 12.00

    Határbírák: Stubeczky Ferenc, Ullmann Sándor.

    Nemzeti: Augusztinovits Pál — Kocsis II Rudolf, Török Tivadar — Hossó János, Volentik I Béla, Bartos Béla — Rémay III János, Laukó III József, Rémay II Gyula, Spitz (Vörös) Illés, Czétényi István. Tréner: Holits Ödön.

    Vasas: Wimmer József — Klein II István, Rottler József — Remmer Lajos, Purczeld (Puskás) Ferenc, Király Tivadar — Grünfeld Imre, Jelinek Tivadar, Szentmiklóssy Béla, Himmer Rezső, Brunecker Ottó.

    Gólszerzők: Rémay II 55., 78. ill. Remmer 17., Szentmiklóssy 63., Jelinek 76.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.08.15, 17:58
    Vasas— Nemzeti 3:2 (1:0)

    Hat gólt rúgott a Vasas, de csak eggyel győzött, mert hármat a bíró érvénytelenített

    Vasas: Wimmer — Klein, Rottler — Remmer, Purtzeld, Király — Grünfeld, Jellinek, Szentmiklóssy, Himmer, Brunecker. — Nemzeti: Augusztinovits — Kocsis, Török — Hossó, Volentik, Bartos — Rémay III., Laukó, Rémay II., Spitz, Czétényi.

    Bíró: Viczenik Ede.

    A Vasas kezdi a játékot. Az első percek érdektelen közép játékkal telnek el s nem is adódik feljegyzésre érdemes momentum. A 8. percben Brunecker támadása után Himmerhez kerül a labda, akinek közeli, de nem túlságosan erős lövése a roszszul vetődő Augusztinovits karjáról oldalt pattan s az offszájdon álló Grünfeld a hálóba rúgja. A bíró azonban Grünfeld offszájd állását már előbb lefújta, természetesen a gólt nem adja meg. Ezután a Vasas van frontban, de a 12. percben Spitz vezet szét egyéni támadást, beadott labdája Laukóhoz kerül, akinek kapásból leadott lövése magas.
    A 13. percben Grünfeld beadását Jelinek fejjel továbbítja, a látszat, az, mintha a labda a kapu fölé jutna, a bíró is úgy véli, belefúj sípjába és gólkicket jelez. Közben azonban a szél visszafogja a labdát, az a felső kapufára pattan, onnan visszakerül a mezőnybe és Himmer közvetlen közelről belövi. A bíró azonban ezt a gólt sem adja meg, miután már előzőleg lefújta az akciót.
    A 14. percben Rémay III. lefutja a Vasas védelmét, pontos centerezését Spitz jó helyzetben fogja, de egészen közelről plasszírozott labdája Wimmer zsákmánya lesz.
    A 17. percben Augusztinovics hibájából a Vasas végre megszerzi az első érvényes gólt. Kocsis hendszet vét a tizenhatos vonalon kívül.
    Szentmiklóssy szabadrúgását Török fejjel menti, a labdát Remmer kapja, 25 méterről lő a kapura, Augusztinovics elvetéssel fogja a labdát, amely azonban alatta becsúszik a kapuba. (1:0).
    Rémay II. lövését védi meg Wimmer s ezután a Vasas-balszárny támadását Kocsis állítja meg kézzel. A szabadrúgást Wimmer lövi a 10. percben s a labda a tizenhatos vonalon felsorakozott játékosok egyikének a lábáról pattan tovább, közben Jellinek és Grünfeld kiugrik, előbbi nyugodtan a kapuba lövi. A gól azonban nem érvényes, mert a bíró már előzően fütyült s offszájd címen szabadrúgást ítél a Vasas ellen.
    A második félidőt a Vasas támadásai vezetik be, amelyekre Spitz csaknem góllal válaszol, a lövés előtt azonban elesik, elveszti a labdát. A 6. percben Török hátraadott labdája kornerre jut. Czétényit a kapu előtt elnyomják, megsérül és néhány percre kiáll.
    A 20. percben a Nemzetinek kitűnő esélye van a kiegyenlítésre. Kocsis szabadrúgását Spitz Rémay II.hoz passzolja, aki egyedül áll a kapussal szemben, helyezés helyett azonban lő s a labda a felső lécről visszapattan s a Vasas kornerre ment. Egy perc múlva mégis kiegyenlít a Nemzeti.
    Rémay III. beadását a bátyja elfogja s kifutó Wimmer mellett a kapuba viszi. (1:1).
    A 18. percben Kocsis hendsze miatt Szentmiklóssy rúg 25 méterről szépen irányított szabadrúgást a Nemzeti kapujára. Augusztinovics robinsonáddal fogni akarja az erősen lőtt labdát, amely kezeit érintve a hálóba jut. (2:1).
    A 32. percben Grünfeld közeli lövését Augusztinovics védi, de a labdát kiejti s a befutó Jelinek megszerzi a Vasas harmadik gólját.
    Alig kezdik újra a játékot,
    Czétényi lefut, Klein elgáncsolja , a megítélt tizenegyest Rémay II. laposan a sarokba helyezi. (3:2).
    Az utolsó percek eseményei Jelinek fordulásból leadott szép lövése és Himmer szabadrúgása, amelyet Augusztinovics elvetéssel ment.

    Sporthirlap, 1926. november 22.