magyarfutball.hu

III. Kerületi TVAC - Bástya Szegedi AK 3 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 1. forduló
referee : Égner Kálmán
attendance:
  1. Sporthírlap: nagyszámú érdeklődő
  2. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: ttszoty
    2024.01.04, 20:20
    III. ker. TVAC - Bástya 3:1 (1:1)

    Dátum: 1926.09.05., 15.30

    Helyszín: Bp., Határ-utca, 2000 néző (NS)

    Bíró: Égner Kálmán.
    Határbírák: Székely Dezső, Révész Géza.

    III.ker.: Zoch Károly — Singer Miklós, Mayherr Ferenc — Werner Ignác, Kovásznay János, Schwitzer Endre dr. — Lennert Bálint, Horváth László, Skvarek (Sárvári) György, Kenyeres György, Jocke István. Tréner: Sporkó Lajos (NS 1926.08.27.).

    Bástya: Acht (Aknai) János — Beck Pál, Emmerling (Emődi) Rezső — Tóth Jenő, Wéber Lajos, Simóka Sándor — Ábrahám Jenő, Wampetich István, Palkó István, Busch Béla, Solti Mihály. Tréner: Bányai Lajos.

    Gólszerző: Horváth 9., Beck 86. (öngól), Kenyeres 87. ill. Palkó 34.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.07.28, 18:15
    III. ker. VAC—Bástya 3:1 (1:1)

    A nagyratartott szegedi fedezetsor gyenge játékán veszett el a mérkőzés III. ker. VAC: Zoch — Singer, Mayher — Werner, Kovásznay, Schwitzer — Lennert,Horváth, Skvarek, Kenyeres, Jocke. — Bástya: Acht — Beck, Emmerling — Tóth, Wéber, Simóka — Ábrahám, Wampetich, Palkó, Busch, Solti.

    Bíró: Égner Kálmán.

    A profibajnokság óbudai premierje nagyszámú érdeklődőt csábított ki a határ utcai sporttelepre. Különösen a szegedi fedezetsorra voltak sokan kíváncsiak, mert a hírek úgy szóltak, hogy az válogatottnak is beillik. Annál nagyobb volt a csalódás, mert a szegedi csapat leggyengébb formációjának éppen a halfsor bizonyult.

    Jó negyedóráig tartó mezőnyjáték után, amelyben mindkét csapat egyformán veszi ki a részét,
    Horváth Kovásznaytól kitűnő labdát kap, egyedül átdolgozza magát a szegedi fedezetsoron és védelmen és a tizenhatosról küldött nagyerejű bombája után Acht már hiába ugrik. 1:0 (19. p.)

    A 34. percben Busch akar kitörni, azonban faultolják.
    A szabadrúgást 25 méterről Wéber lövi nagy erővel a kapura, Zoch fogja ugyan a labdát, de kiejti, a jól helyezkedő Palkó résen van és a földön fekvő kapus felett a hálóba plaszirozza. (1:1)

    A második félidő nagyszerű szegedi akcióval kezdődik. Busch kitör, a tizenhatos tájékáról éles lövést küld, de a nagyszerű bomba a felső sarokkapufáról kipattan.

    A 40. percben egy korner után kavarodás támad a szegedi kapu előtt, a labda Skvarekhez kerül, aki élesen lő s a labda a szegedi bekk lábáról a hálóba pattan. (2:1)
    Alig ocsúdik fel örömmámorából az óbudai közönség, amikor Simóka szabadon hagyja Lennert-et, aki lefut,
    Emmerling rosszul helyezkedik a centerbe, így a beadott labdát Kenyeres tisztán foghatja és éles lövésével végleg megpecsételi a Bástya sorsát.

    Sporthirlap, 1926. szeptember 6.