magyarfutball.hu

Kispest FC - Szegedi Bástya FC 1 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.30, 23:00
    Bástya—Kispest 2:1 (2:1)

    Bástya: Baumgartner — Emmerling, Weiglhoffer — Tóth, Horváth, Kronenberger — Varga, Wahl. Fröhlich, Schwarcz, Solti, — Kispest: Dénes — Wégner, Dudás — Deák, Purczeld, Truckenbrod - Senkey, Fürstner, Dán, Mátéffy, Csendes.

    A mérkőzés hangulatát teljesen lerontotta az első félidő 31-ik percében bekövetkezett súlyos baleset, amelynek Fürstner, a Kispest jelesképességű csatára esett áldozatul. Mindenki azt hitte, hogy lábtörés történt, ami különösen a kispesti fiúk játékára hatott bénítólag, szerencsére azonban meccs után — illetve az esti órákban — kiderült, hogy csak súlyosabb ficamról van szó és a játékos hamarosan ki fogja heverni sérülését.
    A mérkőzés
    erőteljes kispesti támadásokkal indul. Az első igazi gólhelyzet is Kispest részére adódik, de Csendes éles lövése a kapu fölött süvít el. A 13. percben egy szép akció eredményeként váratlan sikerhez jut a Bástya,
    Varga gyorsan lefut, kissé magas centerére Schwartz felugrik és védhetetlen fejessel megszerzi a vezetést.
    A Bástya azonban nem sokáig örülhetett a sikernek. Kispest erősít és a 16. percben kornert ér el. A sarokrúgás után tumultus keletkezik és
    Dánnak Emmerlingről visszapattanó labdáját Fürstner a pillanatnyilag támadt zavaros helyzetben a kapuba juttatja. Kispest rohamai most már fokozatosan élénkülnek. A 31. percben Fürstner teljes rössel futva továbbítani akarja társainak a labdát, amikor Kronenberger felvágja. Fürstner fájdalmas sikoltással elterül a földön. A mérkőzés félbeszakad és másodpercek alatt elterjed a riasztó hír, hogy Fürstner a lábát törte.
    A mentők, a rendőrtisztviselők és nyomukban a közönség betódulnak a pályára. Mialatt a mentők Fürstnert elsősegélyben részesítik, azalatt a kiállított Kronenbergert társai kivezetik a pályáról. A mérkőzést 12 percnyi szünet után deprimált hangulatban folytatják.
    A meghosszabbított játék 6. percében kavarodás támad Kispest kapuja előtt és Varga pillanatnyi kitűnő helyzetét kihasználva, szép lövéssel megszerzi a második gólt.
    A második félidőben Kispest nagy fölénybe kerül. Időnként valósággal ostromzár alá fogja a Bástya kapuját, de Baumgartner és az elővigyázatosan védekező bekkek hatalmas erőfeszítéssel verik vissza a támadásokat. Kispest még mindig felzaklatott idegzetű játékosai kitűnő gólhelyzeteket hagynak kihasználatlanul és bár Dudás is a támadás segítségére siet, már nem tudnak kiegyenlíteni. Bíró: Majovszky Ferenc.

    Sporthirlap, 1928. április 30.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.13, 10:46
    Sárkány-utca. 3000 néző. Bíró: Majorszky.

    Bástya: Baumgartner — Weíglhoffer, Emmerlíng — Tóth, Horváth, Kronenberger — Varga, Wahl, Fröhlich, Schwarz, Solti.
    Kispest: Dénes — Wégner, Dudás - Deák, Purczeld, Truckenbrod — Senkey II., Fürstner, Dán, Mátéffy IV., Csendes.

    0:1 Schwarz (13 p.)
    1:1 Fürstner (16 p.)
    Kiállítva: Kronenberger (31 p.)
    1:2 Varga (46 p.)

    Kispest trénere: Frontz Döme
    Nemzeti Sport, 1928.04.30.