magyarfutball.hu

Hungária FC - Nemzeti SC 3 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 19. forduló
attendance:
  1. Nemzeti Sport: 6.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.30, 22:53
    Hungária-Nemzeti 3:1 (1:1)

    Hungária: Fehér — Mandl, Kocsis — Nádler, Kléber Schneider — Haar, Skvarek, Konrád, Hirzer, Jeny. — Nemzeti: Gallina — Török, Szendrő — Hossó, Volentik, Bartos — Rémay III, Rémay II, Kautzky, Bihámi, Singer.

    A mérkőzés első negyedórája a Nemzetié. Rémay II 25 méterről kapu mellé lő, majd Kautzky ereszt meg egy bombát, azonban Fehér a labdát lehúzza. A Nemzeti több veszélyes helyzetet teremt, de csak két kornert tudnak elérni. A Hungária egyelőre nem jut szóhoz. A 12. percben Hossó 35 méterről szabadrúgást küld a Hungária kapuja felé. A labda a rúgás után megint elébe pattan vissza és ő most ívelten a kapu felé irányít.
    A veszélytelennek látott labdát — melyet a szél is segít — Fehér elnézi és az a kezei felett a hálóba kerül. 0:1.
    A gól után a Hungária veszi át a játék irányítását és — öt percen belül két gólhelyzetet — hagynak kihaszná atlanul. Konrád tiszta labdát enged át Haarnak, aki szabadon állva tíz méterről a kapu felé gurítja a labdát. Egyperccel utóbb Konrád kitörését teszi veszélytelenné Gallina. A 20-ik percben Rémay II. megsérül és pár percre kiáll. A következő tíz perc az unalom jegyében telik el s újabb izgalmat csak a 29-ik perc hoz, amikor Haar ismét elszalaszt egy kiegyenlítési alkalmat
    A 33-ik perc végre meghozza a kiegyenlítő gólt. Haar elől Bartos roszul ad haza, közben Gallina kifut a kapuból, Haar előzi Bartost és a kapu felé guruló labdát a hálóba rúgja, 1:1. A gól után ismét szürke játék folyik, míg az utolsó percekben a Hungária erőteljesen támad.
    A második félidő a Hungáriáé. Már a félidő elején gólszerzési alkalma nyílik Haarnak, majd Skvareknek a jó helyzetek azonban kihasználatlanul maradnak. A 12-ik perc meghozza a meccs harmadik „potya“ gólját,
    Konrád szökteti Skvareket, ő azonban rosszul találja a labdát, az Haar elé esik, aki közelről Gallina mellett belövi. 2:1.
    A gól után Bihámi kerül jó helyzetbe a bíró azonban tévesen offszájdot fütyül. A Hungária egyre támad, valamennyi támadás Konrád mesteri munkáját dicséri. A másik négy csatár hibát hibára halmoz, még Schneider a legveszélyesebb Konrád mellett. A 39-ik percben Konrád társai tehetetlenségén megdühödve szédítő bombát küld a kapura, azonban Gallina szenzációsan kornerra ment. Most Jeny beadását Haar a kapu felé irányítja, a labda azonban Török térdéről lepattan, Konrád hirtelen rástartol és belövi. 3:1.
    Az utolsó percek kétségbeesőn sivárok. Bíró: Széll László.

    Sporthirlap, 1928. április 30.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.13, 10:34 (szerk.: 2018.12.13, 10:46)
    Üllői-út, 6000 néző. Bíró: Széll.

    Hungária: Fehér — Mandl, Kocsis — Nádler, Kléber, Schneider — Haar, Skvarek, Konrád, Hirzer, Jeny.
    Nemzeti: Gallina — Török, Szendrő — Hossó, Volentik, Bartos — Rémay III., Rémay II., Kautzky, Bihámi, Singer.

    0:1 Hossó (13 p.)
    1:1 Haar (33 p.)
    2:1 Haar (54 p.)
    3:1 Konrád (84 p.)

    Hungária trénere: Feldmann Gyula
    Nemzeti trénere: Holics Ödön

    Nemzeti Sport, 1928.04.30.