magyarfutball.hu

Újpest FC - Attila FC 2 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 17. forduló
referee : Iváncsics Mihály
attendance:
  1. Nemzeti Sport: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.21, 19:06
    Ujpest—Attila 2:0 (0:0)

    Ujpest: Beneda — Sternberg, Fogl III. -- Borsányi, Lutz, Péter ~ Ströck, Wilelm, Auer, Jakube, P. Szabó - Attila: Németh - Kutik, Dankó - Hajós, Pruha Janovitz — Friesz, Powolny, Muhoray, Siklóssy, Pimpi.

    A két csapat erőteljes küzdelme jó sportot nyújtott s így annál sajnálatosabb, hogy a második félidő utolsó negyedórájáig sima mérkőzés hangulatát egy feleslegesen előidézett, de az Attila kárára jogosan megítélt tizenegyes elrontotta. Ettől kezdve fokról-fokra süllyedt a mérkőzés nívója és a durva jelenetek egyre jobban érlelték a közönség körében a mérkőzés befejezése iránti vágyat.
    A mérkőzés
    első komoly akciója Ujpest részéről indul ki, P. Szabó centere azonban kapu mögé megy. Miskolc első támadását Pimpi vezeti, akinek beadását a belsők visszapasszolják és Pimpi lövése hajszálnyira a kapu fölött süvít el. A Dankó faultja miatt megítélt húszméteres szabadrúgást Ströck erősen kapu mellé lövi. A 16. percben Friesz passzát Powolny kapásból továbbítja, a lövést Beneda bravúrral védi. A következő percben P. Szabó remek kornerét Kutik tisztázza. Az ujpesti csatárlánc pillanatokra nehéz helyzeteket teremt a miskolci kapu előtt, ám Pruha közbelépése elhárítja a veszélyt. Lutz II. a 30. percben támadásba dobja az ujpesti csatársort, de a csomóból kiugrott Auert Németh pompásan szereli. A 40. percben Ströck áttöri a védelmet, erőteljes beadását Wilhelm II. kapásból mellévágja. A következő percben ismét Ströck jut tiszta labdához, amelyet azonban a határvonalon kienged. Auer pompás fejese kapu fölé megy. A félidő utolsó percében még az Attilának adódik alkalom a góllövésre, ám Siklósi labdáját Beneda könnyen fogja.
    Szünet után az 5. percben Pimpi és Siklóssy összjátéka veszélybe hozza az ujpesti kaput, ám Siklóssy jó helyzetben mellé lő. Auer szabadrúgását és Ströck lövését a külső kapuléc veri vissza. P. Szabó két kornere veszélyes szituációt teremt, de a miskolci védelem gyors közbelépése felszabadítja a kaput. A 21. percben Muhoray lövését Beneda elvetéssel fogja, majd a következő percben Siklóssy éles lövését gólhelyzetben kornerre vágja. A 20. percben az ujpesti csatárkvintett nagy lendülettel tör előre, a jól előkészített támadást Auer éles lövéssel fejezi be. Németh bravúrosan ment, a labda már kint van, amikor a kapusra nagy réssel támadó Wilhelmet a kapus segítségére siető védelem elfaultolja. Wilhelm jajgatva elterül a földön és a közelben álló bíró tizenegyest ítél. Az Attila elkeseredetten protestál a bírói döntés ellen, miközben a játék két percig szünetel. Miután a játéktérre berohanó Nagy József tréner lecsillapította a csapatot, Fogl III. áll a 11-eshez és a labdát védhetetlenül a hálóba juttatja.
    A gól után az Attila kétségbeesetten igyekszik a veszendőbe menő mérkőzést megmenteni.
    A fedezetkor egymásután küldi rohamra csatársorát és a 35. percben már-már felcsillan a kiegyenlítés reménye. A csomóból kiugró Siklóssyt Fogl III. leteríti. Az Attila tizenegyest reklamál, de a bíró a tizenhatosról ítél szabadrúgást, amelyet Muhoray a kapu mellé lő.
    Az újból akcióba lépő ujpesti támadósorból Wilhelm kiugrik, a kifutó Németh fölött átemeli a labdát, amely azonban az üres kapu felé ugrálva, a kapufáról a mezőnybe kerül, onnan pedig Dankó lábáról a kapu fölött kijut a játéktérről. A 40. percben P. Szabó lövése Kutikről visszapattan és a hirtelen befutó Jakube szép lövéssel megszerzi a második gólt.
    A hátralevő öt percben egy-egy kitűnő helyzet adódik mindkét csapat részére, azonban újabb eredmény nélkül.
    Bíró: Iváncsics Mihály.

    Sporthirlap, 1928. április 2.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.11, 19:10 (szerk.: 2018.12.12, 17:33)
    UTE-pálya. 3000 néző. Bíró: Iváncsics

    Újpest: Beneda — Sternberg, Fogl III. - Borsányi, Lutz II., Péter — Ströck, Wilhelm II., Auer, Jakube, P. §zabó.
    Attila: Németh — Kutik, Dankó — Hajós, Pruha, Janovitz — Friesz, Powolny, Muhoray, Siklóssy, Pimpi.

    1:0 Fogl III. (11-esből)(75 p.)
    2:0 Jakube (84 p.)

    Újpest trénere: Pozsonyi
    Attila trénere: Nagy József

    Nemzeti Sport, 1928.04.02.