magyarfutball.hu

Attila FC - Vasas SC 1 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 15. forduló
attendance:
  1. Nemzeti Sport: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.18, 21:20
    Attila-Vasas 1:1 (1:0)

    Attila: Németh — Kutik, Dankó — Maszlonka, Kripkó, Janovitz — Friesz, Powolny, Pruha, Muhoray, Pimpi. — Vasas: Szulik — Kővágó, Remmer — Wilhelm, Horváth, Burger — Brunecker, Grünfeld, Jellinek Szentmiklóssy, Himmer.

    Már a kezdet is tumultuózus volt, a Sporthírlap annak idején megírta, hogy még igen sok kellemetlenség származik majd abból, ha a Szemere mérkőzése után a nézőteret kiürítik és az Attila meccs nézőit a rendelkezésre álló rövid idő alatt bocsájtják be a pályára. Amit megjósoltunk, most be is következett. Amikor a mérkőzést elkezdették néhányszáz főnyi közönség benyomta a kaput és a jegyszedőket és rendőröket elnyomva betódult a pályára. Ki jeggyel, ki jegy nélkül. Remélhetőleg ezen tanulság után a jövőben mégis csak meg tud egyezni az Attila a Szemerével. Az egész mérkőzés alatt erős havazás kellemetlenkedett, amely az első félidőben a Vasasok, a másodikban pedig az otthoni csapat játékát akadályozta.
    Attila támadásokkal indul a meccs.
    A 2-ik percben történik a fent megírt jelenet és a közönség kintrekedt része benyomul a pályára. A 6-ik perc nagy Vasas helyzetet hoz. Himmer lefut, beadását Grünfeld kapufára lövi , a labda Jellinek elé pattan, aki azt mellé lövi. Két perccel később Szalik kapuja forog veszélyben.
    A 11-ik percben Pimpi nagyszerűen irányított kornerére Pruha és Szulik egyszerre ugranak fel, a labdát azonban nem tudják elérni, az Frieszhez kerül, aki védhetetlenül a hálóba teszi. (3:0).
    A 3000 főnyi közönség percekig tapsol a már régen nem látott Attila gólnak.
    A gól után Grünfeld egyedül befut Németh a 6-os vonalon a lábáról szed le a labdát. Ezután váltakoznak a támadások. Pruha- - Pimpi veszélyes támadását Kővágó szereli, Grünfeld szép lövését Németh védi. Majd a helyi csapat kerül fölénybe, de azért a Vasasok is elég gyakran szóhoz jutnak. A 41-ik percben Remmer faultolja Pruhát, aki egy percre elhagyja, a játékteret.
    A második félidőben az Attila felforgatja a csapatát. A fedezetsor Kripkó, Pruha, Janovitz, a csatársor Friesz, Maszlonka, Powolny, Muhoray, Pimpi összeállításban áll fel. A 8-ik percben egy előreadott labdára Pimpi és Szulik egyszerre fut, Szulik tacsra lövi a labdát. A 17-ik percben Dankó rövid kirúgását Wilhelm kapura irányítja.
    Németh a balsarokba helyezkedik, miközben Jellinek a labdát érinti és védhetetlenül a jobbsarokba helyezi. (1:1).
    Három perc múlva Pimpi és Burger, majd egy perccel később Pruha ismét megsérül. Az iram egy percre sem hagy abba, sőt az Attila erősen finisel, el is ér gyors egymásután három kornert, majd a 41-ik percben megcsillan a győzelem lehetősége is. Pimpi nagyszerű beadását Powolny az üresen álló Maszlonka elé tálalja, aki azonban alig 10 méterről sem tud a nagyszerűen védő Szuliknak gólt lőni.
    Bíró: Müller Gyula.

    Sporthirlap, 1928. március 12.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.09, 20:33 (szerk.: 2018.12.09, 20:34)
    Miskolc. Népkerti pálya. 3500 néző. Bíró: Müller Gy.

    Attila: Németh — Kutik, Dankó — Maszlonka, Kripkó, Janovitz — Friesz, Powolny, Pruha, Muhoray, Pimpi.
    Vasas: Szulik — Kővágó, Remmer — Wilhelm, Horváth, Burger — Brunecker, Grünfeld, Jellinek, Szentmiklóssy, Himmer.

    1:0 Friesz (11 p.)
    1:1 Jellinek (63 p.)

    Attila trénere: Nagy József

    Nemzeti Sport, 1928.03.12.