magyarfutball.hu

Bocskay FC - Szegedi Bástya FC 0 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 15. forduló
attendance:
  1. Nemzeti Sport: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.18, 21:28
    Bocskay—Bástya 0:0

    Bocskay: Farkas — Fejér, Dettrich — Varga, Sághy, Keviczky - Markos, Vince, Wampetich, Semler, Mertin. — Bástya: Acht — Emmerling, Weigelhoffer — Steiner, Tóth, Krohnenberger, Simóka, Wahl, Varga, Pomacsek, Solti.

    Az első percekben
    a széllel hátban játszó Bástyát látjuk frontban, hamarosan kornert is szerez. Majd az éledő debreceni fedezetsor nyomására felnyomul a Bocskay, csak a tizenhatosig vezetnek a támadásai, ott a csatárokat idegesség lepi meg. Markos szabadrúgása hajszálra a kapu fölött megy el. A Bástya ismét kibontakozik, Solti jut lövéshez, de labdáját Farkas elvetéssel fogja. ..A másik oldalon a kitűnően diszponált Mertin vezeti egyre-másra a támadásokat. Egyik támadása után Markos az üres kapu előtt izgalmában két lépésről fölé lő! Simóka lövése már gólnak látszik, de a hátrahanyatló Farkas még visszanyeri az egyensúlyt és sikerül az erős lövéssel megállnia a gólvonalon! Mertin remek támadást kezd, de senki sem követi! Amott Wahl váratlan fejese centiméterekkel csúszik el a léc fölött. Szünet után Bástya változtat a csapatán. Pomacsek jobbszélső, Simóka balösszekötő. Először mintha beválna a dolog, a Bástya támad. Ám lassan frontba jön a Bocskay, Mertin centerét Acht csak érinteni tudja, Markos üresen áll, de késik, mire Weigelhoffer leszereli. A játék egyre keményebb, helyenkint durva is lesz, a bírónak minden erélyére szüksége van, hogy a mérkőzés sima lefolyását biztosítsa. A Bástya egyik ellentámadás alkalmával Sághy megsérül, de Pomacsek tovább fut, az akció veszélyes, Farkas a csatár elé szalad, közben lerúgják. Ez anyira szembetűnő, hogy a támadás megáll, a mezőny is állva marad, s a labda ott táncol az üres kapu előtt. Sípjel azonban, általános csodálkozásra nincs, amire végül föleszmél a Bástya-csatársor, Varga betör, de már későn, a védelem a hatalmas gólhelyzetet már kornerre hárította, amit viszont Dettrich ment. A felszabadító rúgással Markos egyedül fut le, az ötös vonalig jut, de lövését Acht remek elvetéssel kornerre tolja. Három Bocskay-korner következik, majd az utolsó percben Keviczky küld a tizenhatos sarkáról erős szabadrúgást a kapu ellenkező sarkába, ahol a jól helyezkedő Weigelhoffer kifejeli.
    Bíró: Krupitzer István.

    Sporthirlap, 1928. március 12.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.09, 20:35 (szerk.: 2018.12.09, 20:39)
    Debrecen. 3000 néző. Bíró: Krupitzer.

    Bocskay: Farkas — Fejér, Dettrich — Varga, Sághy, Keviczky — Markos, Vincze, Wampetich, Zemler, Mertin.
    Bástya: Acht — Emmerling, Weiglhoffer — Steiner, Tóth, Kronenberger — Simóka (Pomacsek), Wahl, Varga, Pomacsek (Simóka), Solti.

    Nemzeti Sport, 1928.03.12.