magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Újpest FC 1 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.29, 23:29
    A gólratöröbb játékot folytató Ujpest csak nehezen győzött a fölényben levő III. kerületiek ellen

    Ujpest—III. ker. FC 2:1 (1:0)

    Ujpest: Beneda — Sternberg, Fogl III. — Borsányi, Lutz II. Péter — Ströck Wilhelm II., Száger, Spitz, P. Szabó. — III. ker. FC: Neuhaus — Mayherr Senkey I. — Werner, Magyar, Hauser — Mácsay, Horváth, Konyor, Tritz, Dröszler.

    Bíró: Gerő Ferenc.

    Már az 5-ik perc meghozza az első gólhelyzetet, de Wilhelm II. akadályozza Szágert és a labda Neuhausé lesz. Ezután negyedóráig tartó III. ker. fölény következik, melyet csak nagy ritkán szakít meg egy-egy ujpesti támadás,, a III. ker., támadásai azonban sikertelenek, mert, vagy Dröszler hibáz, vagy Horváth késlekedik a lövéssel. A 19-ik percben végre sikerül Dröszlernek szépen beadnia, melyből Tritz, nagyszerűen helyezett lapos lövést küld a sarokba, Beneda azonban nagynehezen elcsípi a labdát. A 24-ik percben Ujpest is szóhoz jut. Borsányihoz kerül a labda, akinek előreadását a III. ker. védelem elhibázza. Kapu elötti kavarodás keletkezik, hatan is vannak a labda körül, mely a tömegből P. Szabóhoz kerül, aki azt 5 méterről védhetetlenül a hálóba juttatja. 1:0. Tipikus potyagól!
    Rögtön a gól után Ströck lefut, beadását Wilhelm II. nagy erővel lövi arasznyira a kapu mellé. A 29. percben Spitz—Száger szép összjátéka után P. Szabóhoz kerül a labda, aki 20 méterről valóságos „Kohut bombát” küld hajszálnyira Neuhaus kapuja, fölé. A következő percben Horváth kiugratja Konyort, de ez 8 méterről sem tud gólt elérni.
    Utána Dröszler hagy ki pompás helyzetet. A 37-ik percben Mayher nagyot hibáz, a résenlevő P. Szabó azonban elmulasztja gólszerzést. Két perccel később a két ujpesti hátvéd követ el feltűnő hibát, ám a III. ker, csatárai sorra hibáznak. Az utolsó öt perc Ujpesté, de csak három eredménytelen kornert tudnak elérni.
    A második félidő vehemens ujpesti támadásokkal kezdődik. A 2-ik percben
    Ströck lefut és bár Hauser mellette van és már Senkey is ráfutott, nagyszerű lövéssel a túlsó sarokba helyezi a labdát. 2:0
    A 11-ik percben Sternberg a 16-os vonalon faultolja Dröszlert, a szabadrúgás eredménytelen.
    A 16-ik percben Magyar 40 méterről szabadrúgást küld a kapura, a kapunak háttal álló Konyor a labdát ívelve fejeli, mely a kifutó Beneda felett a hálóba kerül.
    A 33-ik percben a különben kifogástalanul bíráskodó Gerő elnéz egy offszájdot, Wilhelm II. azonban öt méterről is hibáz, viszont a 38-ik percben Konyor, — miután az egész ujpesti védelmet kidriblizte — közvetlen közelről hibáz.

    Sporthirlap, 1927. november 7.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.04, 10:50 (szerk.: 2018.12.04, 11:30)
    UTE-pálya, 3500 néző. Bíró: Gerő Ferenc.

    Újpest: Beneda — Sternberg, Fogl III. — Borsányi, Lutz II., Péter — Ströck, Wilhelm II., Száger, Spitz, P. Szabó.
    III. ker. FC: Neuhaus — Mayherr, Senkey I. — Werner, Magyar, Mauser — Mácsay, Horváth, Konyor, Tritz, Drössler.

    0:1 P. Szabó (24 p.)
    0:2 Ströck (46 p.)
    1:2 Konyor (61 p.)

    III. ker. trénere: Hegyi Mátyás

    Nemzeti Sport, 1927.11.07.