magyarfutball.hu

Hungária FC - Bocskay FC 3 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 21. forduló
attendance:
  1. nela: 7.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.01.27, 19:53
    Bocskay—Hungária 3:3 (2:2)

    A pályára vonuló csapatokat is olyan indulatkitörés fogadta a közönség soraiban, ami csak egészen rendkívüli jelentőségű esemény alkalmával veszi elő az embereket.
    Bocskay: Budai (Bangi) — Fejér dr., Molnár — Wampetich, Sághy, Keviczky — Markos, Vince, Teleki, Semler, Mertin. Hungária: Németh — Mandl, Kocsis — Rebró, Kléber, Schneider — Jeckl, Sebes, Kalmár, Skvarek, Hirzer.

    Lázas, pattanásig feszült derbihangulat. A forró nyári délutánon a törzsközönség nem ment el a strandra, hanem ottmaradt a bajnokjelölt csapat sorsdöntő mérkőzésén. Nyolcezer ember ebben a kánikulai melegben, amit nem tudott enyhíteni a délutáni zápor.
    A Hungária kezd, de bizonytalanul, Semler elfut, majdnem a gólig! De rögtön utána zavarba jön a debreceni védelem is, egy hazaadott labda majdnem öngólt hoz. Ilyen hangulatban megy azután tovább a játék. A 8. percben Jeckl remekül betolt labdáját Sebes elrontja, viszont Semler meg élesen a kapu fölé küld egy bombát, hogy a hideg fut át a Hungária nézőkön. Nagy iramban megy a küzdelem. Rebró és Sághy óriási energiával hajszolják a csapataikat. A 14. percben a Hungária-védelem megzavarodik, Kalmár visszafut, Semler bombája fennakad rajta, a labdáért Markos és Schneider verekednek, a szélső ügyesebb, laposan lő, a hatoson fennakad a labda, de Teleki ott terem és a sarokba vágja. (1:0.)
    Most a játék nagyot hanyatlik, sok a sípjel, nincsen akció. A Hungária támad, egy kornert alig fejel kapu fölé Skvarek. Jeckl van leginkább játékban, Sebes azonban rosszul követi! Amott a ritka támadás is veszélyes. Egy belső rohamot a vakmerően kivetődő Németh állít meg! Megint a másik kapu van veszélyben, Korner, a lövéseket Semler, majd Molnár fejeli vissza. A 32. percben hatalmas bírói hiba. Semler és Sebes egymásnak támaszkodva küzdenek, szabálytalanság nincsen, a bíró elhamarkodva sípol, előbb a Bocskay ellen int, aztán a Hungária ellen ítél. A 20 méteres szabadrúgáshoz Semler áll, lövése laposan felsiklik a vizes talajról, Németh veti magát a váratlanul oldalt surranó labdára, kapufára üti, annak éléről azonban a hálóba hull. (2:0.)
    A Hungária csak most kezd igazi erejével dolgozni. Fölénybe kerül, de egyelőre a Bocskay kitörései veszélyesebbek. Markos 16 méteres szabadrúgását szép elvetéssel védi Németh.
    A 41. percben korner. Hirzer rúgja a kapu elé, Kalmár berontva, a kapust és a bekkeket is belöki, — szabályos, — hogy Sebes egészen üresen kapva, könnyen gólt fejel. (2:1.)
    A mezőny kissé fáradt, a Hungária újabb gólja érik. Magas kirúgásra hárman ugranak a félpályán.
    Kalmár hatalmas fejessel szökteti Jecklt, akinek kiszökése állt volna, de a víztócsa Molnárt, éles gólt helyez az ellenkező sarokba. (2:2.)
    Negyvenötödik perc!
    A második félidő azzal kezdődik, hogy a Hungária szinte még a helyén áll,
    Mertin egészen üresen lefut, centere a szintén szabadon hagyott Vinczéhez jut, aki zavartalanul befejeli a sarokba. (3:2.)
    A Hungária most már hamarosan lábrakap, sőt már az 5. percben újra megvan a kiegyenlítés. Kocsis szabadrúgására Skvarek tör ki, szerelik, de a labda elreked a sárban, Kalmár lecsap rá és gyilkos lövése a kapus kezét is felviszi a jobb sarokba. (3:3.)
    Most jön a Hungária félórája, sorozatos kornerekkel, amelyeket a lelkes és szívós védelem egymásután hárít. Közben egyszer a debreceni csatárok elszöknek, Teleki és Vince holtbiztos helyzetbe dolgozzák magukat, amikor Németh szenzációs kifutással eléjük veti magát és ment!
    A Hungária támadásait hosszú perceken át verik vissza. Budai (Bangi) előbb Hirzer lövését öklözi, aztán Jeckl elé dobja magát és kritikus helyzetet tisztáz! Egy kornerből Skvarek homlokával, hajszálra a kapu mellé csapja a labdát. Szemkápráztató finis! Németh kiveti magát Teleki elé, aztán kiszökik Mertin és óriási helyzetben a kapu mellé lő. A 25. percben Rebró centerhalfnak megy a kimerült Kléber helyett. Most Jeckl szökik el, remek lövését Budai felüti, erre Skvarek lő, bombáját a kapufa tartja fenn. A 29. percben Hirzer labdájával Kalmár kígyózva kiszökik, a hatosig jut el, amikor a holtbiztos gólt Molnár gánccsal menti. Tizenegyes! Az izgatott Hungária-játékosok vonakodnak lőni, végre Skvarek áll fel a tizenegyeshez, amit a kék-fehér hívők nagy megdöbbenésére kapu mellé lő. A Bocskay időt húz, taccsra játszik, majd később néhány veszélyes akciót is vezet. Az utolsó húzások mégis a Hungáriáéi, Sághy hazajátszik, majdnem gól esik belőle.
    Bíró: Magyar János.

    Sporthirlap, 1929. június 10.