magyarfutball.hu

Újpest FC - Budai 11 7 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 21. forduló
attendance:
  1. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.29, 22:02
    Ujpest - Budai 33-asok 7:1 (4:0)

    A mérkőzésre a kifogástalan állapotba hozott pályán a csapatok a következőképpen álltak föl: Ujpest: Acht — Kővágó, Fogl III. — Borsányi, Lutz, Wilhelm — Ströck, Auer, Wetzer, Spitz,
    P. Szabó.
    Budai 33-asok: Lantos — Oláh, Löwy — Czumpft, Kaltenecker, Kovácsi — Schmiedt, Ember, Lukács, Steiner, Ticska.

    A budaiak kezdenek, de Auer azonnal elszedi a labdát Steinertől és a lila-fehérek máris veszélyeztetik Lantos, kapuját. Ströck biztatóan lefut, de a befejezés nem sokat ér. Wilhelm szabadrúgása annál veszélyesebb, Lantos csak a kapufa segítségével tudja megkaparintani a labdát. A pompás rajtaütést is a 2. percben gólra váltja az Ujpest.
    Borsányi szabadrúgását Löwy rézsút fejeli vissza, Czumpft ügyetlenül kifut és P. Szabónak nem nehéz a léc alá küldeni a labdát. (1:0.)
    A gyors eredményt gyorsan pergő támadások követik. Ströck jól átverekszi magát Auer fejesével, de Lőwyvel nem bír. Lukács kétszer is próbálkozik messziről küldött lövéssel, persze eredménytelenül. Közben Ticskának is ad egy jó labdát, de Acht kifutva tisztázza a helyzetet Nagy a lövőkedv az újpestieknél. Lutz is 25 méterről küld egy bombát Lantos ,éppen, hogy a les fölé nyomja. Erre Wilhelm lő, majd odaát megint Ticska, akit csak nehezen szerelnek kornerre. Auert hárman is nyomják, mégis odatálalja a labdát P. Szabónak, akinek Oláh is elég- és máris a „33“ rándul át rövid vizitre az újpesti kapu elé. Ujpest most már nagyon odaszokik Lantos kapuja elé.
    A 20. percben Oláh kerülgeti Auert, aki nem engedi közel magához a hátvédet, hanem fordulásból hatalmas ívben küldi a labdát a felső sarokba. (2:0.)
    Kovácsi szabadrúgásába Acht belecsap, a labda emberbe megy, a kuszált szituációt végre Kővágó tisztázza.
    A 32. percben Wilhelm és Oláh összecsapnak, feltűnésre a bekk sérül meg, kiviszik. Négy perc mulva visszajön ugyan a hátvéd, de közepen
    P. Szabó hosszú átadását Ströck a hálóba vágja. (3:0.)
    A 38. percben Lőwy rúgását Borsányi elfogja, Auerhez küldi,
    a jobbösszekötő egészen fedezetlen, ki is használja a helyzetet: a 16-os tájékáról valósággal beragasztja a labdát, mintha sinen csúszott volna a felső sarokba, a hálóba. (4:0.)
    A II- félidőben tovább támad az Ujpest. Auer már a 2. percben gólba küld egy labdát, de előbb hendszet vétett. Érvénytelen, de a 6. percben már érvényes
    Auer gólja, amit gyors belső támadás után fordulásból lőtt. (5:0.)
    Egy perc múlva Kővágó a 16-oson belül kézzel üt le egy ártatlan labdát
    Tizenegyes. A büntetőt Steiner félmagasan helyezi jobbra. Acht nagyszerű rávetéssel kiüti ugyan, de megfogni már nem tudja, mire Steiner másodszorra már belövi. (5:1.).
    A következő perc már meghozza az Ujpest hatodik gólját. Szabó ideálisan lefut, a vonalról laposan beküldi a labdát, amelyet a luftoló Spitz mellett Wetzer a gólba küld. (6:1.)
    Spitz kétszer is próbálkozik lövéssel, de eredménytelenül, a 13. percben labdahordozásért szabadrúgás jár a budaiaknak, de a jó helyzetet elügyetlenkedik. A 17. percben Auer —Ströck—Wetzer-akció után
    Spitz emberbe lő, a labda Auer elé perdül, aki természetesen a hálóba továbbítja. (7:1.)
    Biró Sándor általában jól vezette a mérkőzést

    Sporthirlap, 1929. március 11.