magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Kispest FC 2 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.12.03, 22:57
    III. ker. FC-Kispest 2:0 (1:0)

    III. ker. FC: Neuhaus — Werner, Zsolt — Steiner, Magyar, Hauser — Schiller, Lutz III., Konyor, Lengyel, Drössler. —
    Kispest: Kutrucz — Wégner, Senkey I. — Raix, Purczeld, Csendes — Senkey II., Paczolay, Fürstner, Dudás, Kiss.

    A III. kerület kezd, de Wégner felszabadító rúgása Kispestet juttatja támadásokhoz, sőt két kornerhez is. Paczolay előkészítő akciója Zsolt idejekorán történő beavatkozása folytán befejezetlenül marad. Most már a III. kerületiek is szóhoz jutnak, bár Senkey I. szabadrúgása még Neuhausnak ad munkát. Dudás egy összecsapásnál megsérül és vérző fejjel elhagyja a pályát. Az első igazi gólhelyzet a 20. percben a III. kerületiek részére adódik amely azonban Drössler hibáján szenved hajótörést. A baloldal hibáját azonban rövidesen reparálja a jobbszárny.
    A 22. percben
    Lutz III. kiugratja Schillert, akinek éles saroklövését Kutrucz elnézi (1:0).
    Kispest csonka csatársorával próbálkozik ellentámadásokkal, ám hasztalan, mert Zsolt felszabadító rúgása ismét a III. kerületieket dobja támadásba. Ismét Drössler jut gólhelyzetbe, ám az óbudai szélső három lépésről kapu mellé lő. Dudás visszatérésével ismét komplet csatársorral támadhat. Senkey II. átadását Paczolay rajtaütésszerű lövéssel továbbítja a kapura, ám Neuhaus résen van és a veszélyes akciót hidegvérrel hárítja el. Az irányítást most már az óbudai csapat veszi át, a kispesti védelem azonban állja a tüzet. A III. kerületi offenzívát csak Dudás veszélyes kitörése szakítja meg, de Neuhaus bravúros közbelépése tisztázza a helyzetet.
    Góllal kezdődik a második félidő. Drössler fog labdát, aki lefut, beadása Konyor közvetítésével Lutzhoz kerül. A centerhalf lövése a kapufára, onnan Kutrucz hátára, végül a későn helyezkedő Kutrucz mögött a kapuba pattan (2:0).
    A gólra Kispest erőteljes támadással felel. Kiss kiszökik és teljes rössel fut a kapu irányába, de az utolsó pillanatban közbelépő Werner kornerre ment. A III. kerületiek újabb támadásainak eredményeként egy zűrzavaros helyzetben ismét hálót ér a labda, a bíró azonban offszájd címén nem ad gólt. Néhány percig tartó kispesti támadás után erélyes III. kerületi támadás adódik. Drössler közeli lövését Kutrucz kiütéssel menti. Drössler kezdeményezi a további támadásokat is és a 25. percben Senkey büntetési területen belül felvágja Konyort, a megítélt tizenegyest ugyancsak Konyor a kapu mellé rúgja. A játék azután teljesen ellaposodik. Kispestnek adódik most góllövési alkalma, ám Paczolay egészen közelről, tiszta helyzetben kapu mellé lő. A példa ragadós és a következő akciónál Drössler ugyanezt csinálja a túlsó oldalon. A meccs unalmas jelenetek közepette ér véget.
    Bíró: Schwarcz Ernő.

    Sporthirlap, 1929. április 15.