magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Újpest FC 0 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.01.27, 20:08
    Ujpest—III ker. FC 3:0 (3:0)

    Ujpest: Acht — Fogl II., Fogl III. — Wilhelm, Lutz II, Enyedi — Török, Avar, Veder, Harmat, P.Szabó. — III. ker. FC: Neuhaus — Werner, Zsolt — Steiner, Magyar, Lutz III. — Kovács, Tomecz, Lengyel, Konyor, Drössler.

    Ujpest kezd és rögtön kornert ér el. A sarokrúgás után P. Szabónak akad pompás helyzete, de Neuhaus ment. Ujpest kezdeti fölénye nem lanyhul: P. Szabó, majd Harmat lövése alig hajszálnyira kerüli el a kaput. Fogl III. könnyedén hárítja el az első veszélytelen III. kerületi támadást. P. Szabó, majd Török szép lövését Neuhaus biztosan fogja. Harmat passzát Avar a kapura továbbítja, a labdát Neuhaus kiejti, baj azonban nem történt, mert a csatárok elkalandoznak. Eredményt csak a 19. perc hoz.
    Neuhaus kapuja előtt kavarodás támad, Avar passza P. Szabó közvetítésével Vederhez, majd ismét Avarhoz kerül és utóbbi lövése védhetetlenül gurul a kapuba (1:0).
    Achtnak a 28. percben kell elsőjében komolyan közbelépni. Lengyel keresztültör a védelmen, szöktető labdáját Drössler erősen saroknak irányítja és az ujpesti kapus csak elvetéssel tud menteni.
    A 34. percben Steiner a büntetőterületen belül hendszet vét, a megítélt tizenegyest P. Szabó góllá értékesíti (2:0).
    Izgalmas jelenet adódik a következő pillanatban. P. Szabó sarokkal hátraadott labdáját Veder kapufának rúgja, a visszapattant labdára Harmat startol és éles saroklövését Neuhaus csak rávetéssel tudja elfogni. Lutz III. és Konyor helyet cserélnek. A 44. percben
    Avar kitör, passzát Török a hálóba továbbítja.
    III. kerületi támadással indul a második félidő. A 2. percben Ujpest ugyan érvénytelen gólt ér el P. Szabó lövéséből, ám a következő percben Drössler labdája is csak hajszálnyira kerüli el az újpesti kaput, majd Tomecz és Lengyel gólhelyzetei ébresztenek reményt a III. kerületi hívekben. A III. kerület ezzel — úgy látszik — ellőtte puskaporát, mert most már folytatódnak az újpestiek első félidőbeli rohamai. Még itt-ott nekilendíti csatárait az ujlakiak rekonvaleszcens halfsora, sőt Drössler kapuralövése kornerre és Kovács áttörése némi aktivitásra is mutat, a játékot mégis Ujpest irányítja, ha mindjárt elég lanyhán is.
    A III. kerületiek is elintézettnek vélik a játék sorsát és megerősített védelemmel operálnak a kényelmesen fölényeskedő újpestiekkel szemben. A 41. percben Lengyel tiszta helyzetben néhány lépésből kapu fölé emeli a labdát és így elmarad a tiszteletgól.
    Bíró: Kann Ferenc.

    Sporthirlap, 1929. június 10.