magyarfutball.hu

Újpest FC - Bástya FC 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.30, 18:10
    Ujpest—Bástya 1:0 (0:0)

    Már az első percek csalódást hoznak á nagy iramot és sok gólt váró közönségnek. Borsányi—Ströck—Auer támadást Emmerling tisztáz, majd az Ölvedit faultoló Lutz miatt Kronenberger szabadrúgással tereli a játékot Ujpest térfelébe. Schwarz keresztül is emeli a labdát
    Fogl III. lábán Possák elé, Acht azonban idejében kiugrik és felszedi a labdát a nyurga center elől. A Bástya egyáltalán nincs megilletődve, igaz, hogy Wetzer két csúnya paccolása zavarja el Ujpestet, a szegedi kapu elől. A 6-ik perc hozza az első, komoly ujpesti támadást, a P. Szabótól visszakapott labdát azonban a peches Spitz élesen mellélövi. Egy perc mulva Auernál a labda, de a csúsztatott labdát Beneda rávetéssel kornerre tolja a Wetzer elöl. Aueren erősen látszik, hogy nem megy neki a játék, különben is Emmerling nagyon vigyáz rá.
    P. Szabó kétszer is jó helyzetbe kerül, először Wetzer ellövi elöle a labdát, - rosszul, másodszor meg Weiglhoffer szereli kornerre. Megindult a harc az újpesti csatársor és a szegedi védelem között. A lila-fehér fedezetet elsőrangúan támogat, főként Wilhelm II. játszik imponáló biztonsággal. A jól dolgozó Weiglhoffer-Emmerling duett is jól megfér a halfsorával a védekezésben, igaz viszont, hogy emiatt a szegedi csatársor csak rapszódikus egyéni támadásokkal kísérletezik néha biztatóan, mert Fogl III. mellett meg lehet élni és Kővágó sem mutatja azt, amit várnak tőle. Az újpesti védelem egyetlen fixpontja Acht a szegedi csatársorban pedig Possák látszik veszélyesnek! A 24-ik percben kiugrik Wetzer, de Beneda jól megfogja a center lövését. Beneda most nagyon munkában van. A 28-ik percben a méteres offszájdról indul el P. Szabó, Emmerling későn keresztez, a kapus éppen a csatár elől csípi el a labdát, hogy utána mégegyszer a balszélsővel legyen baja a szegedi kapusnak, ezúttal egyenesen P. Szabó lábáról kaparván el a labdát. A 43-ik percben Possák is megpróbálkozik egyéni akcióval, Acht eléjefut a kapuból, a szeleburdi Kővágó azonban csaknem a saját hálójába vágja a labdát. Korner.
    A második félidő elején percekre fellángol valami ujpesti iram.
    Ströck szabadrúgása például egészen jól tart Auer fejének, a védhetetlennek látszó labda azonban megint csak mellé megy. Az 5. percben P. Szabó lövését védi Beneda, három perc mulva megint a kapufa lép akcióba a kapus helyett. Acht kétszer is véd, a 14. percben annyi befejezetlen veszélyes helyzet után végre egy ártatlan labda betalál Beneda hálójába.
    Ströck elhúz Kronenberger mellett, a vonalról élesen centerez, a labda Beneda fölött Spitz felé száll, aki nem sajnálja beletenni a fejét. (1:0).
    Erre a Bástya formás támadásokat vezet, Ujpest egyelőre megelégszik a vezetés dicsőségével Possák többször meglép Fogl III. mellől, de labdája Achtban mindig megakad. A 23. percben Borsányi és Emmerling öszszeszólalkoznak a pályán, különösebb baj azonban nincs. P. Szabó bárhogyan is igyekszik, tehetetlen, mert a jobbszárnyon mindig baj van. A 33. percben Achtnak parádés védésre nyilik alkalma. Solti a hatos vonal sarkáról irtózatos erővel lő, a labdát már mindenki a hálóban látja, Acht azonban bravurosan beledobja magát a lövésbe és sikerül is kapu fölé nyomni a labdát. Ezután váltakozó támadások folynak, a játék többnyire a Bástya kapuja előtt folyik, azonban az ujpesti csatárok már nagyon respektálják a kemény szegedi védelmet , így az eredmény már nem változik. A csapatok összeállítása ez volt:
    Ujpest: Acht — Kővágó, Fogl III. — Borsányi, Lutz, Wilhelm — Ströck, Auer, Wetzer, Spitz,
    P. Szabó. —
    Bástya: Beneda — Weigelhoffer, Emmerling — Simóka, Tóth, Kronenberger — Varga, Schwartz, Possák, Ölvedi, Solti. Salgó Imre bíró erős kézzel, nyugodtan vezette a mérkőzést.

    SPORTHÍRLAP HÉTFŐ, 1929 MÁRCIUS 18.