magyarfutball.hu

Sabaria LSz - Budai 11 0 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 7. forduló
ground : ?
attendance:
  1. nela: 1.200

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.18, 21:23
    Sabaria—Budai 33 0:0

    Biri parádés védése egy ponttal ismét szegényebbé tette a Sabariát

    Ami biztos, az sem biztos! — Ezzel a mondással lehet-'legjobban jellemezni a hangulatot, amely a Sabaria—'Budai 33-as meccs után uralkodott a vas megyei futballmetropolisban. A kétezerfőnyi közönség elkeseredetten távozott a mérkőzésről.
    A mérkőzés sorsa végeredményben egy emberen fordult meg, s ez a budaiak kapusa, Biri volt, akinek kiváló képességei olyan impozánsan nyilatkoztak meg ezen a mérkőzésen, hogy nyiltszini taps és a mérkőzés után meleg ünneplés jutott számára a szombathelyi közönség részéről.
    Hogy a Budai 33-asok kapuvédője a Sabaria mily nagy támadófölényével állott szemben, azt kitűnően illusztrálja, a második félidő a 10:1-es korneraránya.
    Pedig a csatársor jó támogatást kapott hátulról,hiszen a halfsor nagyon aktív volt. Különösen Vámos tette ki magáért, de kellemes meglepetést keltett a hosszabb szünet után először szereplő Bass okos védőmunkája (a támadó lendülete még nincs meg), valamint Pesovnik agilitása is. A fedezetsornak bíztos bázisa volt a két jeles bekk, akik közül ezúttal Nagy felülműlta a kissé indiszponált Prémet. Wwinhardtnak egy nehéz helyzete volt, azt jól oldotta meg. A csatársorban- Tárnok volt az egyetlen fixpontja. A Mészáros—Buresch-szárny jól megindított akciói többnyire belevesztek a félénkségbe és puhaságba. Stofiánnak semmi sem sikerült, Powolnyról pedig ismét kiderült, hogy egyéni stílusával nem tud teljesen beleilleszkedni a Sabaria csatáregyüttesébe.
    Budai támadások vezetik be a mérkőzést, majd mintegy tíz percig a Sabaria rohamoz, ám Stofián, Vámos, Buresch, majd Mészáros lövései elkerülik a kaput, a jó helyzetben levő Tárnok labdáját pedig Biri fogja. A budaiak első nagy helyzetét Schmidt teremti, akinek éles lövését Weinhardt csak kiütni tudja, nagy küzdelem folyik a kapuvonal előtt, végre Nagy tisztáz.
    A 29. percben Nagy oxfordozni akar, de Ticskát találja, akit azonban hamar akcióképessé tesz a masszázs. A félidő utolsó negyedórája a szombathelyieké. Biri egymásután két kornert tesz ártalmatlanná pompás lehúzásokkal. Az utolsó helyzetelszalasztás Powolny érdeme, aki Mészáros jó beadását közelről a kapu mellé rúgja.
    A második félidőt is a 33-asok rohamozása vezeti be, de az első meleg helyzetet az ő kapujuknál teremti Mészáros szabadrúgása, amelyet Biri csak kiütni tud, ám a gyors Oláh kornerre védi a várakozó szombathelyi csatárok elől. A sarokrúgást Biri kivédi. A 18. percben Tárnok rúg kornert, Biri ezt is pompásan fogja, ám a védés után fekve marad, kiviszik, de hamarosan magához térítik. Később Stofián kap arcrúgást, de ő is tovább küzd. Egyik oldalon Ticska, a másikon Buresch lő a kapu fölé és befejezésül a 42. percben ismét a szombathelyi jobbszélső ront el egy kedvező helyzetet.
    A második félidőt ekként egy kellemetlen incidens zavarta meg. Weigl fővárosi határbíró ugyanis játék közben beszaladt a pályára Klug bíróhoz azzal a panasszal, hogy kővel megdobták. A bíró erre felkérte az ügyeletes rendőrtisztet a rend biztosítására. Közben odament Kopfensteiner Manó, a Sabaria elnöke is, hogy a helyzet tisztázásában a bírónak rés a rendőrtisztnek segítségére legyen. Az elnök vitába keveredett a határbíróval, aki erre nyersen fellökte őt. Egyébként a kődobálás tényét és az állítólagos tettes kilétét nem sikerült megállapítani, viszont az elnök és a határbíró afférját sikerült a meccs után békésen elintézni
    .
    Sporthirlap, 1928. november 12.