magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Újpest FC 2 : 1 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 2. forduló
attendance:
  1. nela: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.10, 23:26
    Nemzeti—Ujpest 2:1 (1:0)

    A Nemzeti lelkes játékával teljes mértékben rászolgált a váratlan győzelemre A halfsor volt a csapat legjobb része , míg Ujpest fedezetei csődöt mondtak
    Góllövő: Volentik, P. Szabó, Odry
    Millenáris, 5000 néző. Bíró: Iváncsics
    Nemzeti: Gallina — Török, Szendrő — Hossó, Volentik, Bartos — Rémay III., Odry, Rémay II., Bihámi, Vanicsek. Ujpest: Acht— Fogl II., Fogl III. — Borsányi, Lutz, Eichbaum — Ströck, Auer, Jakube, Szentmiklóssy, P. Szabó.
    Holits Ödön, a Nemzeti trénere
    Bányay Lajos, az Ujpest trénere
    21. percben Rémay III. szabadrúgást rúg a kornerzászló közeléből. Jó ívben repül a labda félmagasan a kapu elé, ahol Volentik élesen lefelé fejeli, így a földről ugrik a kapu sarkába a labda, amely után már hiába nyúl Acht, mert az kapufáról a másik sarokba gurul. (1:0).
    Változatos játékkal indul a második félidő
    Élesen rúgott labda Hossóba akad, a bíró tévesen hendszet ítél. 22. perc.
    A szabadrúgást Auer fejjel továbbítja jobbra és P. Szabó kapásból vágja ballábbal a kapu balsarkába a labdát. 1:1.
    Volentik—Hossó összjátéka után a 24. percben Rémay III. kap pompás labdát, néhány lépés után magasan ívelve centerez és bátyja nagyszerű fejessel továbbítja a labdát, amely azonban a kapufáról pattan a mezőnybe. Nagy rössel jön azonban Odry s védhetetlenül bevágja. 2:1.
    A 37. percben
    ujpesti támadás végén a labda Törökbe vágódik a 16-oson belül. A bíró hendszet lát és fütyül, de hogy hiba ne essék, a 16-os vonalról rugat. A Nemzeti sorfalat áll, Ujpest jobbra passzol, ahol Gallinához pattan a labda. A kapus biztosan fog, de körötte nagy tumultus támad s a bőrébe nem férő P. Szabó Törököt durván faultolja. A bíró erre az ujpesti szélsőt kiállítja.
    Rémay III. Odryt szökteti, akit Lutz csak gánccsal tud megakasztani a 16-oson belül. A bíró 11-est ítél, de Volentik a kapufa tövének rugja a labdát.

    Nemzeti Sport, 1928. szeptember 9.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.11.10, 23:04
    Nemzeti—Ujpest 2:1 (1:0)

    A szombati meccs eredménye nagy meglepetés! Talán nem is annyira a Nemzeti győzelme, mint inkább az ujpesti együttes tehetetlen és módfelett erőszakos fellépése keltett kínos feltűnést. Az első tíz perctől eltekintve, amikor Ujpest több szép támadást intézett, a Nemzeti játszott fölényben és az eredmény reálisnak mondható. Az első félidő gólját Volentik szerzi meg, majd a második félidő közepén sikerül P. Szabónak kiegyenlítenie. Két perccel később Odry belövi a győzelmet jelentő gólt. A befejezés előtt a bíró P. Szabót sorozatos durvaságai miatt kiállította. A 45-ik percben Volentik kapufának lőtt egy 11-est. A meccs után a Fogl fivérek visszataszító verekedést kezdtek, melynek a PLASz előtt lesz folytatása.

    Sporthirlap, 1928. szeptember 10.