magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Kispest FC 2 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.06.08, 22:17
    III.ker. FC—Kispest
    2:1 (1:0)
    Élénk iramú változatos küzdelemem, melyet — bár Kispest a második félidőben veszélyes volt— megérdemelten nyeri meg a III. ker.
    Góllövő : Lengyel Marton, Drössler
    Hungária út, 12.000 néző. Bíró: Auspitz.
    III. ker. FC: Fehér — Király, Bíró — Steiner, Lutz II., Kormos — Drössler, Schiller, Fröhlich, Lengyel, Köves.
    Kispest: Dénes — Rozgonyi, Dettrich — Marton, Purczeld, Csendes — Senkey II., Paczolay, Lukács, Havasköri, Kiss.
    Kispest kezd.
    Élénk, változatos és hullámzó a játék mindjárt kezdetben, majd
    a III. ker.kerekedik lassan felül.Az 5. és 6. percben kornert ér el, Fröhlich szép lövését pedig Dénes remekül védi, ugyanígy Lutz II. 25 méteres remek bombáját is.
    Az óbudaiak fölénye közben a Kispest csak szórványosan támad most és Fehér néhányszor szépen véd. A 23. percben ragyogó óbudai támadás végén Schiller éles saroklövését Dénes pompás elvetéssel fogja. A 24. percben Drössler taccsdobásával Fröhlich jobbra kitör, kidriblizi Dettrichet, centerez és a jól helyezkedő Lengyel közvetlen közelről élesen és védhetetlenül a hálóba fejeli a labdát. 1:0.
    Válaszul Kispest jobbszárnya koráért forszíroz ki, de ez sem hoz eredményt. A 31. percben Senkey II. eltalpalja Bíró elől a labdát, mely elperdül és Kiss futtában hatalmas erővel csak hajszálnyira lövi fölé. Két óbudai korner a válasz. A másodiknál a 38. percben nagy a kavarodás, Dénes kifut, elveszti a labdát, Fröhlich azonban az üres kapu előtt hibáz. Lengyel, majd Schiller lövését védi még Dénes bravúrosan, mire az utolsó percben a Kispest egyenlíthetne, Havasköri szépen kiugrik, de fölé lő.
    Óbudai kornerrel kezdődik
    a második félidő,
    majd Kispest energikusan belefekszik, Paczolay kiugrik, Fehér azonban az ötös sarkán önfeláldozó belevetéssel leöklözi lábáról a labdát.Rögtön rá kornert ér el az óbudai jobbszárny, de ez sem hoz eredményt. Az iram most heves és a küzdelem változatos. A 7. percben Lengyel tör ki, Dénes kifutva és belevetődve elboxolja előle a labdát, amit Köves idegességében az üres kapu fölé vág. A következő percben Köves veszedelmes centerét Dénes újból kifutva és vetődve éppen csak hogy el tudja csípni Schiller elől, aki az összecsapáskor meg is sérül. A 10. percben Kispest jobbszárnya támad, Bíró kornert vét, Senkey II. sarokrúgása nyomán nagy a kavarodás, lábról lábra pattog a labda, míg végre a nagy rössel jövő Marton elé perdül, aki a tizenhatosról régen látott repesztő lövéssel védhetetlenül a bal felső sarokba vágja. 1:1. Fehér az előtte állóktól nem láthatta a labdát.
    Drössler válaszul kornert forszíroz ki. Az óbudaiak egyikén-másikán szemmel látható a fáradtság, Kispest belefekszik. Senkey II. lefut, centerét Havasköri teljesen tisztán kapja az ötös sarkán, de a labda leperdül lábáról (30. p.) Senkey II. újabb lefutása kornert eredményez, melyből Purczeld mellé lő. Óbuda választámadásánál Fröhlich szép sarkos passzát Lengyel kapásból hajszálnyira a léc mellé lövi. A 34. percben Senkey II. lövését Fehér vetődve védi, ám a labda a hasa alatt átcsúszik, már mindenki azt hiszi, hogy gól, de a kapus visszafelé vetődve még idejében elcsípi. Az óbudaiak most átcsoportosítják a csatársort: Drössler lesz balszélső, Schiller jobbszélső és Köves jobbösszekötő. Ez úgy látszik használ, mert a 36. percben Schiller az őt szerelni akaró Rozgonyi és Dettrich elől elkapaintja a labdát, centerez, Marton „hazajátszik”, de túl röviden, úgy, hogy a szélvészként rástartoló Drössler hamarabb éri el a labdát, mint a kifutó Dénes és a kapuba vágja a győztes gólt. 2:1.
    Kispest elkeseredett ellentámadással válaszol, Havaskörit 11-es ízű faulttal szerelik, de a bíró nem lát okota beavatkozásra. Az utolsó percekben a magát összeszedő III. ker. ismét szépen támad, de Dénes háromszor is remekül véd és így az eredmény nem változik.

    Nemzeti Sport, 1930. május 5.