magyarfutball.hu

Bocskay FC - Bástya FC 4 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1929/1930, 20. forduló
referee : Salgó Imre
attendance:
  1. Nemzeti Sport: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.06.07, 19:36
    Bocskay—Bástya 4:1 (3:0)
    Egy félidőn át rég nem látott remek stílusban játszott a Bocskay csatársora
    Góllövő: Szemes, Szemes, Szemes, Teleky, Körösi
    Debrecen, 4000 néző. Bíró: Salgó.
    Bocskay: Farkas — Fejér dr., Molnár — Villányi, Sághy, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Szemes, Marosi.
    Bástya: Benedek — Korányi, Emődi — Korony, Péter, Riesz — Puzsin, Körösi, Szedlacsik, Wahl, Schwarz.
    A Bástya kezd és mindjárt támad, Szedlacsik azonban hajszálnyira mellé lő. A 4. percben Fejér kornerra menti a következő szegedi rohamot, ebből Körösi lövését Farkas csak nehezen védi. Teleki remek irányítása mellett most a Bocskay-csatársor lendül támadásba. Markost kornerra szerelik a 8-ik percben, majd Vince lövését Benedek védi. A debreceniek támadás-sorozatának a 12-ik percben végre megvan az eredménye. Teleki tisztára játsza magát, majd váratlanul Szemeshez passzol, aki 10 méterről védhetetlenül a jobb sarokba lövi a labdát. 1:0.
    A Bástya válasz támadásánál Molnár és Körösi összecsap, Molnár megsérül és pár percre kiáll. A Bocskay-csatársor ragyogó kombinációkkal lendül most előre és egyik veszélyes helyzetet a másik után teremti Benedek kapuja előtt. A 18. percben Teleki kiszökteti Markost, aki faképnél hagyja az egész védelmet, a kornervonaltól centerez, Vince lő, Benedek csak kiütni tudja a labdát és a résen álló Szemes közvetlen közelről bevágja. 2:0.
    A Bástya védelme kapkod. A Bocskay tovább rohamoz. Különösen Markos jó. Két eredménytelen korneren kívül azonban nem érnek el most többet. Ötperces Bástya-támadás és fölény következik a 25. és a 30. p. között, de a kapu előtt feltűnően határozatlanok a szegedi csatárok, Körösi pedig nagy helyzetben fölé rúg. Ezután ismét a debreceniek veszélyeztetnek, Vince bombáját Benedek szépen fogja, Markos szabadrúgása pedig, amelyet azért ítélt meg a bíró, mert Benedek a 16-oson túl kifutva kézzel érintette a labdát, hajszálnyira a léc mellett süvít el. A 43. percben Teleki magára vonja az egészvédelmet, Szemeshez tolja a labdát, aki nyugodtan a jobb lábáról a ballábára emeli és 10 méterről védhetetlenül a jobb felsősarokba vágja. 3:0.
    Hat trick!
    A félidő utolsó másodperceiben Szedlacsik jut még lövéshez, de szépen irányított labdáját Farkas remekül lehúzza.
    Szünet után
    megváltozik a játék képe. A Bástya nagy lelkesedéssel fekszik bele a küzdelembe és a túrától fáradt debreceniek jó félóráig védekezésre szorulnak .Állandóan a debreceni kapu előtt tanyáz most a szegedi csatársor, de hallatlan balszerencse kiséri akciójukat, az izgalmas, de ki nem használt helyzetek hosszú sora után , csak három ki nem aknázott korner a hosszú ostrom egész eredménye. A 16. percben Wahl gólt is lő, de a bíró lesállás miatt nem adja meg, a 18. percben pedig Szedlacsikot Fejér dr. jó egy méterrel a 16-oson belül felvágja, mindenki 11-est vár, de a bíró csak a 16-osról ítél szabadrúgást, amely eredménytelen. Villányi sérül most meg és öt percre kiáll. Vince halfol addig helyette. Végre a Bocskay felszabadul az ostrom alól és a 30. percben Markos száguld le szélvészként, pontos és ideális centerét a befutó Teleki öt méterről védhetetlenül bevágja. 4:0.
    A Bocskay most teljesen biztosítva látva az eredményt, végleg lefékez, a Bástya ismét támadásba fog, különösen Schwarz veszélyeztet többször.A 32. percben Villányi csak úgy tudja megzavarni a gyors szélsőt a lövésben, hogy a zsebkendőjét hozzávágja, mire tényleg mellé is lő a szegedi csatár. Villányi bírói figyelmeztetéssel menekül az ügyből.
    A 37. percben végre
    Szedlacsik átdolgozza magát az egész védelmen, tisztára játsza Körösit, aki a kifutó Farkas
    mellett védhetetlenül vágja a hálóba a labdát. 4:1.
    A legutolsó percekben a Bocskaynak van ismét néhány helyzete, de Marosi kétszer is közelről fölé lő.
    Kornerarány 8:4 — a Bástya javára!

    Nemzeti Sport, 1930. május 5.