magyarfutball.hu

Újpest FC - Bástya FC 6 : 1 13:45

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1929/1930, 11. forduló
referee : Rotter Lajos
attendance:
  1. Nemzeti Sport: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.07.30, 20:03
    Ujpesti stadion: Ujpest—Bástya )2 órakor. Biró: Ritter. Papírforma 3 gólos Ujpest-győzelem. Tippünk 3:1 Ujpest javára.

    Pesti Napló, 1929. december 1.
     
  2. avatar: seamandarin
    2023.05.05, 23:08
    Ujpest—Bástya 6:1 (4:1)
    Ujpest csatársora megtartotta fényes formáját Góllövők: Possák, Spitz, Avar, Avar, P. Szabó, Török, Spitz
    Ujpesti Stadion. Bíró: Ritter, 1500 néző.
    Ujpest: Aknai — Kővágó, Fogoly III. — Borsányi, Köves, Vig — Török, Avar, Sólyom, Spitz, P. Szabó. Bástya: Benedek — Korányi, Emődi — Wahl, Péter, Tóth — Varga, Körösi, Possák, Schwartz, Solti.

    Nemzeti Sport, 1929. december 2.
     
  3. avatar: seamandarin
    2023.05.05, 23:05
    Ujpest—Bástya 6:1 (4:1)

    A Bástya nem sok bizalommal ment a küzdelembe és talán maga csodálkozott a legjobban, amikor a 3. percben megszerezte az első gólt Ezt megelőzően az Ujpest kornert rug, amiből Bástya-lerohanás következik. Húsz méternyire az Ujpest-kapu előtt Solti leadja a labdát Possáknak, aki hatalmas lövéssel megszerzi a vezetést. Változatos játék folyik ezután, melyben a Bástya mutat némi fölényt. A szegediek pünkösdi királysága azonban nem tart sokáig, mert Ujpest a 18. percben kiegyenlít. Bástya-hendsz folytán szabadrugáshoz jut Ujpest, amit Auer lő hatalmas erővel. Beneda csak kiütni tudja, mire a résen levő Spitz védhetetlenül belövi. Még egy perc sem telt le és Ujpest már vezet. Stofián Auernak passzol, ez Ströckhöz továbbít, Ströck visszaadja a labdát Auernak, aki most már be is lövi. 2:1. Bástya-korner után két Ujpest-korner következik és Auer lövése a kapufáról pattan vissza. A 32. percben Stofiántól indul ki az akció, ő Szabónak adja, aki centerez, Spitz ugyan elkésik, helyén van azonban Auer és pompás csavart lövéssel védhetetlen gólt lő. Három perccel utóbb esik a negyedik gól, miután Spitz pontos passzából P. Szabó juttatja a labdát a Bástya kapujába. Szünet után Ujpest változatlanul tartja az első félidő hatalmas iramát és a 7. percben a Stofián—Auer ak-
    cióból Ströck ötre emeli az Ujpest góljainak a számát, majd három perccel utóbb Ströck leadásából Spitz a hatodik és utolsó gólt szerzi meg csapatának. Egy ideig még ÚUjpest támad tovább, de azután a Bástya erőre kap és szinte állandóan offenzívában marad. A 29. percben Bástya-korner, amiből Possák fejesét Acht nehezen fogja. A 35. percben is csak korner jutalmazza a szegedi csapat formás támadását, miután előzően Emmerling harmincméteres váratlan lövését Acht a kapu fölé öklözi. Ujpest szórványos támadásai során szintén csak sarokrúgásokat ér el, majd egy nagyobb csoportosulás után P. Szabó összeesik és hordágyon viszik ki a pályáról. Senki sem tudja, mi történt, a bíró maga nem láthatta az esetet, mégis nagy felzúdulás támad a jelenet nyomában. Még szerencse, hogy három perccel utóbb a bíró a meccs végét jelezi. A hangulat ekkor olyan volt, hogy néhány rendőr ment be a pályára, nehogy komolyabb összeütközés támadjon nézők és játékosok közt. P. Szabót az orvosok megvizsgálták, komolyabb sérülést azonban nem konstatáltak, óvatosságból röntgenezés végett mégis kórházba szállították. A játékosöltöző kijáratát hatalmas tömeg állta el, várva a Bástya játékosait, a rendőrség azonban szétoszlatta a tömeget.

    Sporthirlap, 1929. december 2.