magyarfutball.hu

Kispest FC - Bocskay FC 3 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.09.12, 23:32
    A Bocskai egyiptomi túrája
    Zempléni Gusztáv dr. túralevele a Nemzeti Sport számára
    Alexandria, március 23.
    További programunk: kedden utazunk át Kairóba (hol a Hotel Bristolban fogunk lakni), pénteken,27-én Kairó válogatottja ellen játszunk, 29-én ismét itt a válogatottak ellen, április 1-én Port Saidban egy klubcsapat, április 3-án Kairóban reváns és április 5-én esetleg itt a görög csapat ellen.

    Nemzeti Sport, 1931. április 1.
     
  2. avatar: seamandarin
    2023.09.12, 21:53
    Kispest—Bocskai 3:1 (2:1)
    Kispest mindent elsöprő lelkes, határozott játéka megteremte gyümölcsét
    Góllövő: Kormos, Tefesd, Kormos, Csendes
    Kispest, 2500 néző. Bíró: dr. Juhász Attila.
    Kispest: Déri — Rozgonyi, Császár — Raix, Purczeld, Keresztes — Paczolay, Lukács, Kormos, Csendes, Steiner.
    Bocskai: Budai — Fejér dr., Moharos — Gyurcsó, Moóré, Keviczky — Markos, Vincze, Teleky, Mátéffy, Marosi.
    Lelkesen már sokszor láttuk játszani a piros-feketéket, de ilyen szívvel küzdeni, mint tegnap, még soha! Ez előtt a lendület, lelkesedés és győzniakarás előtt meg kellett hajolnia a Bocskai tizenegyének is, amelynek különben sem volt jó napja. A debreceniek néhány játékosa erősen formán alul szerepelt és a mezőnyben szép kombinációkkal tarkított, de minden határozottságot nélkülöző, tologatós játékkal semmire sem mentek a minden labdáért megküzdő kispestiekkel szemben, akik teljes mértékben kiérdemelték tegnapi játékukkal az oly sokat jelentő két pontot.
    Kispest kezd szél ellen, de a Bocskai lendül támadásba és gyors egymásutánban két kornert ér el. Válaszul Kispest ér el kornert, de egyik sarokrúgás sem hoz eredményt. A kezdeti idegességet leküzdve, a kispestiek most nagy lelkesedéssel fekszenek a küzdelembe és támadásaikat mindjárt siker is koronázza. A 8. percben a Kormos által kiugratott Steiner pontos centerét
    Kormos nem túlerősen a jobbsarokba fejeli, Budai a szembesütő naptól zavarva elnézi a labdát, amely így akadálytalannul jut a jobb léc mellett a hálóba. 1:0.
    A küzdelem heves. Kispesti támadások és egy eredménytelen Bocskai korner után a 17. percben Marosi átjátsza magát Rozgonyin, centerez és
    Teleky kapásból csodás, védhetetlen gólt vág a léc alatt a hálóba. 1:1.
    A 21. percben a kispesti balszárny támad, Gyurcsó hazajátszik
    Fejér doktornak, aki hibáz, a páratlanul agilis Kormos már ott van, lő és olyan jól találja el a labdát, hogy az védhetetlenül, szinte láthatatlanul vágódik a balsarokban a hálóba. 2:1. A heves támadások váltakozva egymást követik. Izgalomtól fűtött a hangulat a tribünön, pályán egyaránt. de néhány ragyogó védésen és egy-egy korneren kívül nincs újabb eredmény a szünetig.
    A második félidőben mind gyengébbé váló széllel hátban Kispest még nagyobb energiával folytatja támadásait, de a debreceni védelem most némileg jobban vigyáz. A küzdelem mind izgalmasabb és mind hevesebb, Kispest a többet támadó és veszélyesebb, de csak egy kornert ér el. Majd a Bocskai fog támadásba, a 21. percben nagy helyzete is van, Mátéffy középre fejelt labdáját Déri kifutva elhibázza, a kapu üres, Rozgonyi azonban még idejében nagy erővel kornerra vágja a labdát. Ezt újabb korner követi, majd Déri véd néhányszor szépen. A Bocskai rövid fellángolása után ismét a Kispestiek a támadók és a 34. percben
    Kormos ide-oda driblizgetve magára vonja a védelmet, a tiszta helyzetben lévő Csendes elé tolja a labdát, akinek éles csavart lövése a balsarokban ér hálót. 3:1.
    A küzdelem eldőlt! A Bocskai most már csak szórványosan támad, Kispest teljes fölénybe kerül, csaknem újabb gólt ér el, de Budai résen van és az eredmény már nem változik.

    Nemzeti Sport, 1931. május 4.