magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Bocskay FC 4 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.09.11, 22:25
    III. ker. FC—Bocskai 4:0 (4:0)
    A III. ker. egy klasszissal volt jobb tegnap a Bocskainál, melyet megölt a sár és kapusa gyenge védése
    Góllövők: Lengyel, Zilahy (11-esből), Zilahy, Zilahy
    Megyeri út, 3000 néző. Bíró: Csárdás Gusztáv.
    III. ker. FC: Fehér — Werner, Biró — Beretvás IV., Lutz II., Magyar — Fenyvesi, Schiller, Zilahy, Lengyel, Dömötör.
    Bocskai: Fábián — Fejér dr., Moharos — Villányi, Moóré, Keviczky— Markos, Vincze, Teleki, Mátéffy, Marosi.
    Az előző amatőrmeccs késői befejezése miatt félórás késéssel állnak fel a csapatok. A Bocskai kezd és Moóré hosszú labdája mindjárt Fehérnek ad dolgot. A III. ker. választámadása energikus és rögtön eredményes is. Fejér dr. hibázza a nagy sárban elakadó labdát az ötösön, pillanatok alatt ott terem az óbudai belső trió, lábról-lábra pattog a labda, az ötösön, Fábián kivetődik, de csak kitolni tudja a labdát, Fenyvesi az üres kapura lő és a sárban elakadó labdát
    Lengyel végül is besodorja a kapuba. 1:0. (3. p.).
    A gól még jobban felvillanyozza az óbudaiakat, akik páratlan energiával támadnak a nehéz talajon, Lengyel bombája azonban hajszálnyira a léc mellett süvít el. A nagy sárban két holtbiztos helyzet marad kiaknázatlanul a debreceniek kapuja előtt, majd a 8. percben Schillernek a bal felső sarokra irányított labdáját Fábián a levegőben úszva parádésan védi. Szépen fogja a következő percben Lengyelnek váratlan húszméteres lövését is, A Bocskai sehogy sem tud alkalmazkodni a talajhoz, a mély, sáros pályán éppúgy tologat a csatársor, mintha szárazon játszana. De a halfsor is ugyanebbe a hibába esik és a passzok sorra elakadnak a sárban és a gyorsabb, energikusabb óbudaiak zsákmányai lesznek. Az óbudai halfsor toronymagasságban áll a debrecenieké fölött és csakúgy tömi a csatársort labdával.
    A 13.percben Magyar 40 méteres szabadrúgását Zilahy továbbítja a kapura, de Fábián most még a helyén van.
    Negyedóra elteltével a Bocskai is felnyomul, de a debreceni csatársor nem bír a sárral és az energikus óbudai védelemmel, Mátéffy pedig kétszer egymásután emberbe lövi a labdát. A 18. percben Keviczky kornerre szereli Fenyvesit, utána Dömötör lövése lepattan a kivetődő Fábiánról, aki azonban újra megkaparintja a labdát. Az óbudai belsők veszélyesen támadják, de a bíró sípja megállítja őket.
    A 20-ik percben a Bocskai is lőhetne gólt, Vincze kiugrik, de túl hosszan szökteti magát
    és Fehér előbb éri el a labdát. A debreceniek most rövid ideig frontban maradnak. Markos veszélyesnek látszó centerét azonban elkésik a belsők, Keviczky 25 méteres, a bal felső sarokra irányított lövését pedig Fehér kornerre üti fel. Markos sarokrúgásaa lécről pattan vonalon túlra.
    A 26. percben a labda kipukkad. Azúj labdával változatlanul heves iramban folyik a játék, a III. ker fölényes, a közelharcban is mindig az óbudai fiúk maradnak felül. A Bocskai csatársor most már csak a bekkekig jut el, akik azonban — különösen Biró — sziklaszilárdan verik vissza at ámadásokat.
    A 38. percben Fenyvesi lövésszerű centerét a Zilahy által zavart Fábián csak röviden üti ki, Zilahy elkaparintja előle a labdát és a kapu elé tolja, Dömötör és Fejér dr. egyszerre startol rá és miközben Dömötör az üres kapuba akarja rúgni a labdát, Fejér dr. kézzel visszatartja a a csatárt.
    11-es! Zilahy nem is túlságosan helyezett, de nagy erejű lövésea vetődő Fábián hasa alatt süvíta hálóba. 2:0.
    Ujabb III. kerület-rohamok követik a gólt. Az elsőt még visszaverik, a második azonban ismét eredményes. A 40. percben ugyanis
    Zilahy kitör a faultot reklamáló Moharos mellett és nagy erővel a balsarokba vágja a labdát. 3:0.
    Alig kezdenek ujra, Lutz II. messziről irányított ártatlan labdája is kerülné a kaput, Fábián mégis fogni akarja. Az előtte földet érő labda azonban térdéről kipattan pont a 16-oson álló Zilahy elé, aki a legnagyobb nyugalommal vágja az üres kapubal sarkába. 4:0. (41. p.)
    Négy perc alatt három gól! További óbudai ostrom közben érvéget a félidő.
    Az óbudai támadássorozat a második félidő elején is folytatódik. A 3.percben nagy a kavarodás a debreceni kapu előtt, Fábián rosszul fut ki, mégis valahogy lábbal ment, de közben megsérül. Rögtön rá újból nagya kavarodás a Bocskai kapuja előtt és Csárdás bíróról pont Lengyel elé pattan a labda. Nagy a megrökönyödés, de nincs baj, mert Lengyel amúgy is fölé vágja a labdát.
    Beretvás bombája hajszálnyira süvít el a következő percben a léc fölött.
    A 7. percben Markosnak végre sikerül átmenni a védelmen, pontosan centerezett labdája végigfut a kapu előtt, de a belsők még messze vannak. A következő percben Marosit szerelik a 16-oson belül, a debreceniek faultot reklamálnak, de hiába. A 10. percben Bíró kornerre szereli Markost, akinek sarokrúgását Fehér kiboxolja és Bíró páratlan nyugalommal felszabadít.
    A következő percben Csárdás bíró tévesen ofszájd címén állítja meg Dömötört, de tévedését belátja és feldobja a labdát. A 13. percben Fenyvesi lefut, közeli lövése azonban Fábiánról kornerre pattan. A 15.percben Werner nagy lyukat rúg, de Marosi ezt sem tudja kihasználni. A 18-ik percben Schiller jó passzával Fenyvesi fut le ismét, de közvetlen közelről pont Fábiánba lövi a labdát.
    Teleki megsérül és helyet cserél Marosival.
    Sűrű pelyhekben kezd esni a hó és elolvadva még csatakosabbá, még mélyebbet teszi a pályát. A játék mind nívótlanabbá válik, inkább csapdosás már. A 29. percben ismét Fenyvesi fut le egyedül és változatosság kedvéért most fölé lő. A 33. percben Lutz II. passzával Dömötör tisztára játssza magát,
    biztos gólnak látszó labdája azonban a megkövülten álló Fábián mellett a bal lécről pattan vissza.
    A 38-ik percben Lutz II. driblizi át magát két emberen, lövését Fábián bizonytalanul ugyan, de fogja és a rátámadó Zilahy elöl kirúgja. A labda elrúgása után azonban olyan mozdulatot tesz, mintha faultolni akarná Zilahyt,
    a bíró erre figyelmezteti, Fábián tiszteletlenül válaszol, mire Csárdás haladéktalanul kiállítja.
    Villányi áll a kapuba, Vincze lesz jobbhalf. A hátralevő percek a III. kerület teljes fölénye közben minden komolyabb esemény nélkül telnek el.

    Nemzeti Sport, 1931. március 9.