magyarfutball.hu

Kispest FC - Budai 11 0 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.08.12, 22:34
    Levonulás közben Lyka megsérti Enczi határbírót, de aztán Faragó tréner közbelépésére bocsánatot kér, majd bocsánatkérését — Enczi kívánságára — írásba foglalta. Kispestnél nagy a vita, szenvedélyes a hang, Raix tréner csak ennyit mond: — Nem lehet ilyen mérkőzés után nyilatkozni!

    Nemzeti Sport, 1930. november 17.
     
  2. avatar: seamandarin
    2023.08.12, 22:29
    Budai „11 “—Kispest 1:0 (1:0)
    Parázs hangulatban folyt le a meccs, mert a bíró visszavonta a kispestiek vezető gólját Góllövő: Kárpáti II.
    Sárkány utca, 300 néző. Bíró: Juhász Attila dr.
    A mérkőzés negyedórával később kezdődik. Amikor Juhász dr. bíró kijön a pályám, a feltűnően kisszámú közönség zajosan megéljenzi. Pedig ha tudták volna!... De kijut az éljenzésből Raix trénernek is. — Nagyon sok az éljen — jegyzi meg valaki — még a végén kikap a Kispest. Kovácsival szemben Senkey II.választ.
    Budai „11”:Fábián — Wéber, Ligeti — Czumpf, Kárpáti I., Kovácsi I. — Sztancsik, Lyka, Steiner, Kárpáti II., Schuszter.
    Kispest: Dénes — Rozgonyi, Császár — Paczolay, Purczeld, Csendes — Senkey II., Fürstner, Harmat, Darvas, Steiner.
    A budaiak kezdenek, de először a kispestiek veszélyeztetnek. Buda a 3. percben válaszol, kornerrel. A berúgott labdát Dénes fogja ugyan, de Sáros kifejeli a kezéből, üres a kapu, Rozgonyi lábáról azonban újabb kornerre száll a labda. Kedélyesen barátságos hangulatban folyik a mérkőzés. Harmat szökteti Darvast, de Weber gyorsan kornerre vágja a labdát. Majd a 10. percben csak a szerencse menti a budaiak kapuját a góltól. Erre Buda két kornerrel válaszol. A 20. percben Kispest támad. Steinerlábáról száll a beadás, Fürstner három lépésnyire a kaputól tiszta helyzetben kapja a labdát, Fábián kiszalad rá, öklözni akar, de rosszul találja a labdát, mely a kezéről lassan a hálóba hull, miközben a két játékos a földre esik, öngól! A bíró gólt ítél.
    A budai játékosok — Fábiánt kivéve— tiltakoznak. Azt mondják, hogy Fürstner ütötte be kézzel a labdát. A bíró megkérdi a közelebb álló határbírót.
    Az is gólt mond.
    Erre átszaladnak a távolabb álló másik határbíróhoz, Krieshez.
    Ő hendszet látott Fürstnernél. Erre a bíró nem ad gólt!
    A pályán izzó lesz a hangulat, több fault esik. A 27. percben Ligeti faultolja Darvast, szabadrúgás a 16-osról. Steiner fölé vágja. Majd kispesti korner, de ez sem eredményes.
    A budaiaknál most Lyka és Sztancsik helyet cserél. Rögtön rohamoznak. A jobbszárnyról Schuszterhez kerül a labda. Az beadja, Rozgonyi kézzel nyúl utána, de nem éri el.
    Kárpátié! A 16-osról megcélozza és a labda a kapufáról pattan a hálóba. Dénes rosszul helyezkedett. 1:0. (30. perc.)
    Gól után Sztancsik visszamegy a helyére. A félidő többi részében néhány újabb korner jelent csak eseményt.
    Szünet után az első tizenöt perc nívótlan játékkal telik el. Ezután Steiner Czumpfba talpal, az megsérül, előre megy centernek s Kárpáti II. kerül a fedezetsorba. Majd meg Czumpf balösszekötő lesz, de így is a Kispest támad. A 18. percben Wéber faultolja Darvast a 16-oson belül. Darvas ottmarad. A bíró meg sem állítja a játékot. Ez csak olaj a tűzre. A közönséggel nem lehet bírni.
    Követ dobálnak a bíró felé.
    Végre megáll a játék. Darvast kiviszik. Parázs a hangulat! A 22. percben kornert ér el a Kispest. Darvas visszajön. Kispest tovább támad s támadás közben Sztancsik az előtte álló Harmatot löki.
    11-es! Steiner áll a labdának. Fábián a jobb sarokba helyezkedik. Steiner a balsarokra lő és Fábián jobbról arra vetődve, kornerre üti a labdát.
    Társai megcsókolják. Kispest állandóan támad. A 30. percben Fábián térddel Darvasba szalad, akit újra kivisznek. Közben a kapuk háta mögül rendőrök zavarják szét a tömeget. Buda jól védekezik...

    Nemzeti Sport, 1930. november 17.