magyarfutball.hu

Bocskay FC - Kispest FC 0 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 22. forduló
attendance:
  1. nela: 800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.03.10, 23:01
    A Kispest szabadrúgásból elért góllal, megérdemelten győzött Debrecenben a bizonytalanul játszó kék-sárgák ellen
    Kispest—Bocskai 1:0 (1:0)
    A Bocskai csapata ismét kikapott, ezúttal a saját pályáján. Ez bizony már jó ideje nem fordult elő. A közönség azonban, úgy látszik, megérezte a bajt, mert gyér érdeklődést mutatott a csapat hétköznapi szereplése iránt. Igaz, hogy csípős hideg szél fújt, valóságos vihar tombolt egész nap, délután zápor is volt, azután öt óra felé hirtelen megszűnt minden, kisütött a nap és a játék kifogástalan időben kezdődött. Közönség azonban csak mintegy ezer főnyi gyűlt össze.
    A Bocskai csapatából hiányzott Teleki, Moóré és az újonnan szerzett szlovákiai Dóczé is, akinek a CsAF-tól még nem érkezett meg a kiadatása.
    Vitéz Karsay bíró sípjelére a csapatok így állottak fel:
    Kispest: Dénes — Szemere, Rozgonyi — Mikes, Szenes, Keresztes — Szabó I., Pintér, Szabó II.,Szepes, Serényi. —
    Bocskai: Varga— Vágó, Janzsó — Palotás, Tatár, Keviczky — Markos, Vince, Eőry, Kovács III., Hevessy.
    Kispest kezd, lanyha játék folyik. Előbb Kovács III. ront, a kapu előtt, majd Markos indolensen a kapu mellé lő. Vince összecsap Rozgonyival, a hátvéd marad alul és sántikál egy keveset. Most Kispest is feljön, Szabó I. centerez, Keviczky nehéz helyzetből fejjel ment. Általában Bocskai-fölény állapítható meg. Korner is esik, de eredménytelen. Viszont a Kispest szórványos támadásai sokkal veszélyesebbek. Szepes például hatalmas gólhelyzetben hibáz! Két szabadrúgás után Kispest egészen felnyomul, Varga kifut, de hibásan, Vágó pedig az üres kapuban ment nagy bravúrral. Gyatra a mezőnyjáték, hosszú ideig nincs szemrevaló akció. Markos kétszer is veszélyeztethetne, azonban gyatrán fejezi be a támadásait. Kispest mindinkább élénkít, volna egy jó gólhelyzete is, melynél már a debreceni kapus is kifut, de Szepes az üres kapu fölé fejel. Most magához tér a Bocskai, megzavarja a kispesti védőket, Szemere magas gyertyát rúg a kapu előtt, Kovács háttal a kapunak kapja a labdát, amit hirtelenében pontosan a kapus ölébe irányít. Ismét Kispest támad, a bíró kétszer is fordítva ítél szabadrúgást, ezek egyikéből a 21. percben
    Szemere hosszan a kapu elé tálal, a tizenhatoson kavarodás támad, Varga kapus megint rosszul ugrik ki és Szabó II. ezúttal beletalál az üres kapuba (1:0).
    A közönség elégedetlen, lárma keletkezik, a Bocskai csapatában Tatár és Keviczky helyet cserél. A debreceniek erősítenek, Markos veszélyes akciója végén egy éles labda Rozgonyi lábáról szerencsével pottyan haza a kapus ölébe. Kovács fejesét, Eöri pompás lövését fogja Dénes kapus. Két kornert is szereznek a debreceniek, Vince 30 méterről kapásból lő, de a kispesti kapus bravúrral tolja fel a labdáját. De közben a kispestiek két Szabója is csaknem gólt szerez, Janzsó az utolsó pillanatban állítja meg őket.
    Szünet után a Bocskai eleinte egészen tűrhetően iramot diktál. Eöri kitűnően kitör, Markos kapja a labdát, de megint a kapus hasába lő. Az 5. percben szép Bocskai-támadás, Markos centerét Eöri kapásból vágja, a kapus reflexszerűen leüti, a nagy iramban érkező Eöri azonban már befutott , a labdája csaknem a gólvonalról emelkedik a kapu fölé. Meccslabda lett volna! Eörit faultolják, a közönség nagyon nyugtalankodik, be is tódul kissé, a bíró erre átmegy a pálya másik oldalára. Élénk a játék. Szabó I. lerohan, centerez, Palotás zavarában élesen hazalő, alig lehet a labdát menteni. A Bocskai a csatársorában is átcsoportosít. Vince megy a centerbe, Kovács jobbösszekötő, Eöri balösszekötő Az új center mindjárt elindítja Hevessyt, éles lövés, Dénes vetődéssel kornerre tolja.
    Azért közben Kispest is felnyommul, főleg Serényi veszélyeztet. A 25. percben Markos megszökik, Dénes eléje fut, Vince az üres kapu mellé fejeli. Ekkor
    a bíró hirtelen a lábához kap, fájdítja, azután lefújja a mérkőzést és indul kifelé.
    Nagy zavar. A bíró közli, hogy kővel megdobták.
    A Bocskai vezetői kérlelik a bírót, hogy folytassa a játékot.
    Két perces szünet után a meccset valóban folytatják.
    Serényi mindjárt el is szökik, veszélyes labdáját a kapus nehezen védi. Azután Szabó II. ugrik ki, lövőhelyzete van, a bíró tévesen fújja le. Már Markosnak van egy jó támadása, Eöri hatalmas helyzetben kapja a labdát, de már annyira ideges, hogy kapkod és kapu mellé igazítja az utolsó nagy labdát.

    Sporthirlap, 1933. május 25.