magyarfutball.hu

Bocskay FC - Nemzeti SC 0 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 20. forduló
attendance:
  1. nela: 1.800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.02.27, 18:39
    Bocskai-Nemzeti 0:0
    Két dugót is rúgott a Nemzeti, de a bíró egyiket sem adta meg
    Debrecen, 1800 néző. Bíró: Klein Árpád.
    Bocskai: Fehér — Kovács III., Janzsó — Palotás, Moóré, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Eőry, Hevesi.
    Nemzeti: Vermes — Flóra, Szendrő — Hossó, Buza, Belcsik — Vadas, Odry, Szecsey, Bihámy, Szeder.
    Már az első percben Fehérnek kifutással kell menteni. Majd a tulsó oldalon Moóré teljes erővel vágja meg a labdát, de Vermes bravúrosan véd. A következő Bocskai-támadásnál Narkos adja be a labdát, de Teleki lövése emberbe megy.
    A Bocskai nagyon fáradt csapat benyomását kelti. Szintúgy a Nemzeti is.
    A 12. percben szögletrúgást érnek el a fekete-fehérek, de Vadas kapásból küldött lövése célt téveszt. Teleki igyekszik, de kétszer is emberbe megy a lövése. Másodszor csaknem bepattan a labda, de
    Belcsik éppen a vonalról vágja ki.
    A következő támadások során Eőry és Markos is sokat ront. Nincs erő a Bocskai csatársorában. A 28. percben Markost kézzel fogják, ugyanő rúgja a szabadrúgást, de rosszul. A 32. percben Szecsey lő kapura, szerencse nélkül. Most a Bocskai egyetlen szép támadása van soron. Teleki Markosnak ad, az beküldi a labdát Eörynek s az összekötő fejese alig száll mellé. Markos fölé küldött bombája esemény még.
    A Bocskai rögtön egyenlíti a Nemzeti I. félidőbeli szögletrúgását. Markos fölé küldi. Majd Nemzeti-szögletrúgás az esemény. A 12. percben gól is esik. Odry a szélről bead s Szecsey villámgyorsan lő.
    A labda a léc mellett a hálóba surran.
    A bíró nem adja meg a gólt, mert Odry beadás előtt a vonalon túl vitte a labdát. Nincs nagy zaj, annál inkább tiltakozik a Nemzeti a 18. percben. Vadas 20 méterről jól irányítja a szabadrúgást.
    a felugró Bihami ügyesen fejel a hálóba.
    A bíró azonban ezt a gólt sem adja meg, mert szerinte Szecsey akadályozta Fehért a védésben. (Ezzel szemben az a helyzet, hogy Fehér ment neki Szecseynek.) A Nemzeti tiltakozik, de hiába. Utána a Bocskai támadásba megy át, de Eőry elől Vermes kifutással ment. Teleki megsérült s a bíró veszi kezelésbe. A 25. percben szögletrúgás jelzi a Bocskai enyhe fölényét. Támadnak, támadnak a debreceniek, de előbb Vince, majd Hevesi ront, majd meg erőtlenségbe fulladnak a támadások. Markos a szögletrúgást sem tudja már rendesen beküldeni. Most a Nemzeti van soron. Vadas nagy helyzetet hagy ki, majd Odry lő hajszálnyira mellé.
    A 38. percben nagy szabadrugási jelenet látható. Feláll a sorfal, de Moóré mellé lövi a labdát.

    Nemzeti Sport, 1933. május 15.