magyarfutball.hu

Somogy FC - Újpest FC 0 : 4

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 19. forduló
ground : ?
attendance:
  1. nela: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.02.23, 17:50
    Ujpest-Somogy 4:0 (2:0)
    a két csapat közt nem volt négy gól különbség, de a Somogy csatársora rosszabb volt ennyivel Góllövő : Avar, Sáros, Avar, Jávor,
    Kaposvár, 1000 néző. Bíró: Denhoffer.
    Ujpest: Hóri — Sternberg, Dudás — Kis, Szűcs, Szalay — Pusztai, Avar, Jávor, Sáros, Déri. Somogy: Váli — Miklósi, Joós — Egri, Boros, Győrffy — Mészáros, Galambos, Táltos, Dormos, Tunyoghy.
    Esőre hajló jó futballidőben, enyhe szélben kezdődik a mérkőzés. A pályát simára hengerelték, de a széléről nem tudták eltüntetni a fűcsomókat. Lila-fehér mezben az Ujpest fut ki elsőnek, P. Szabó nélkül, de Pusztaival. A Somogynak is van újonca, Táltos. Joós választ, a gyenge széllel hátban a Somogy játszik,
    Az első impresszió, hogy a bíró nagyon fütyörészős kedvében van. Azután Dudás kornert vét már a második percben, majd Miklósi könnyelműsége a Somogy kapuját hozza veszélybe . Váli kifut, de bravúros védése közben megsérül.
    Az 5-ik perc már gólt hoz. Jávor az üres kapura emeli a labdát Váli feje fölött. Pusztai játékon kívül passzív lesállásban van a kapu előtt, a taccsbíró int is, a bíró azonban nem reagál rá.
    A labda a kapufa éléről visszapattan a mezőnybe Avar elé, aki közelről habozás nélkül belövi. 1:0.
    A gól szabályos volt, csak a taccsbíró jelzése okozott zavart. Mészáros támad szépen, de félrelő, majd az Ujpest ér el egy, a Somogy több kornert egymásután. Ujpest szépen játszik a mezőnyben, a kapu előtt azonban éppen olyan határozatlan, mint ellenfele. A 13-ik percben mégis majdnem kiegyenlít a Somogy: Mészáros elszalad, a hatosról azonban Hóriba vágja a labdát.Táltos is jó helyzetbe kerül, de nincs benne vállalkozó szellem, visszaadja a labdát. Pusztai jó beadásokkal, Váli szép védésekkel szolgál rá az elismerésre.
    Somogyi gyengéi kiütköznek. Tunyoghyra rá sem lehet ismerni és a halfsor hiába igyekszik, a csatársorban Mészáros az egyetlen veszélyes ember.
    A 38-ik percben váratlan Ujpest-gól esik.
    A kornerzászló közeléből Avar rúg szabadrúgást hátrafelé, Sáros beleteszi a fejét és a 16-osról lágyan száll a labda a kapu irányába. A balsarokban, bent a kapuban áll Pusztai, ugrik a labdáért Válival együtt, de egyszerre vissza is húzódnak és köztük bemegy a labda. A bíró megadja. 2:0.
    A Somogy bágyadt támadásait nem kísérheti szerencse. Tunyoghy éles beadásából kapu mellé száll Galambos bombafejese is. vélemények.
    Kissé élénkebben indul a második félidő. Jávor nagy lövése mellé száll. Támad a Somogy is, de Tunyoghy nem bír feljavulni. Sternberg a gyomrába kap egy labdát, élesztgetni kell. Váli sérülése annyira rosszabbodik, hogy már nem bírja kirúgni a labdát.
    A 16-ik percben
    Avar a régi lendülettel tör a kapura a balösszekötő helyén, Jávornak adja a labdát tőle visszakapja és ballábbal, éles lapos lövéssel szép gólt ragaszt a túlsó sarokba. 3:0
    A 22. percben
    Jávor a 16-oson egy-két húzással lövőhelyzetbe hozza magát és lapos lövése a későn vetődő
    későn vetődő Váli hasa alatt a hálóba jut. 4:0.
    Az eredmény az Ujpestet hangolja támadásra. Déri remekül lefut, Begurít Jávor elé, aki futtából pompás lövést ereszt meg. Váli ököllel felvágja a kapu lécre, onnan kipattan.
    A bíró, aki már előbb tévesen fütyült, a vonalon feldobja a labdát. Ez szép akció volt. (Volt, aki benn vélte a labdát a kapuban.)
    Több szép akció már nem is igen akad. A Somogy javíthatna, Mészáros beadását Galambos átlépi, de Táltos lövés helyett felemeli és mire eszmélne, elsöprik. A Somogy támadásaiból csak kornerre telik, a kornerarány különben is 7:2 (5:1) Somogy javára!

    Nemzeti Sport, 1933. május 8.