magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Hungária FC 1 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.02.12, 19:56
    Hungária - III. kar. FC 2:1 (i:1)
    Irreális mérkőzés, gyenge bíráskodás, elkésett kiállítás, egyik csapat sem játszott jól, a Hungáriának Szabó védése szerezte meg a győzelmet Góllövő: Fenyvesi, Cseh (11-esből), Cseh
    Nagyszombat utca, SOOO néző Bíró: Viczenik.
    Hungária: Szabó — Kállai, Kocsis — Barátky, Wéber, Szaniszló — Szegő, Kardos, Cseh, Dudás, Titkos.
    III. ker.: Budai I. — Győry, Bíró — Beretvás, Lucz , Magyar — Fenyvesi, Budai II., Kármán, Horváth, Dömötör
    A III. ker. kezd, Fenyvesi vezeti az első támadást, de Szaniszló résen áll és hazaad. Szabó rögtön másodszor is labdát kap, könnyű. Komolyabb eset, mikor Barátky mellé rúg a labdának. Dömötör eléri, beadja és Kállai remekül vetődve tisztázó fejjel az óbudai belsők elől. Budai első labdája is hazaadás, a szinte túl fölényes Biró adott hátra. Egyelőre nem történik semmi tervszerű. Inkább a III. ker. az, amelyik tervszerűségre törekszik. A 5. perc hozza meg az első akciót: Fenyvesi szépen emeli át Beretvás labdáját Kocsison, középre gurít. Kállai nem tud beavatkozni és Kármán lapos lövését csak bravúros elvetéssel tudja kornerre ütni Szabó.
    A szögletrúgást Dömötör szépen íveli a kapu elé,
    védők és támadók egész csoportja ugrik érte: először Budai II. feje éri, azután
    Fenyvesi ugrik be a jelenetbe, a felemelt karja villan s (fejéről? kezéről?) a hálóba vágódik a III. ker. vezetőgólja.
    A Hungária hevesen reklamál, ráncigálják a bírót, meg a határbírót is. Nincs sikerük. Egy sokat tapasztalt néző megjegyzi:
    — Ezzel a góllal nyert — a Hungária.
    Egyelőre azonban: 0:1.
    A 10. percben jön előre először a vendégcsapat s azután nagyjából állandó fölényben marad. Mégis a 25. percben elég váratlanul esik a Hungária egyenlítőgólja - vitatható 11-esből: Győry egy összecsapásnál ráesik a labdára és a keze a labdát éri.
    Szó sincs szándékosságról, de a bíró meglepő határozottsággal mutat a 11-es pontra. A III. ker. tiltakozik, de hiába:
    Cseh pontosan lő a jobb kapufa mellé (1:1).
    Most újra percekig nem történik semmi, csak a mérges óbudai közönség gúnyolódik a bírón a 11-es miatt. A 36. percben csúnya jelenet: Titkos szépen lefut, de beadását a vetődő Budai elfogja. Most Titkos csúnyán ráfut a földön fekvő kapusra és belerúg a karjába. Egyszerre három óbudai is ott van és most Titkos az, aki kap. Közelharc, a bíró erélytelenül avatkozik be. Titkos és Győry rugdalja egymást a bíró háta mögött. Nincs megtorlás. Itt
    három-négy játékost ki kellett volna állítani a bírónak
    és akkor talán megmaradt volna a mérkőzés a sportszerű keretek között. A bíró viszont megelégedett néhány figyelmeztetéssel és ezzel ki is engedte kezéből az amúgy is kölcsönösen háborgó szenvedélyeket. Az óbudai kedélyeket az is izgatja, hogy a szerencse sem veszi Óbudát pártfogásba. A 38. percben korner után Dömötör fejel, Szabó véd, rögtön utána ugyanez: Dömötör bombafejese védhetetlennek látszik, de Szabó ösztönösen belenyúl és véd. Fényesen! Szögletrúgás, semmi. A 44. percben Titkos fut és Beretvás most törleszt, ráront és a labdával nem is törődve, belevág a bokájába. Viczenik - figyelmezteti. Hát ez már nem komoly bíráskodás! Még egy szabadrúgással fenyeget a III. ker., de Szabót a szerencse most sem hagyja el.
    Mezőnyjátékkal indul a II. félidő. A védelmek sokkal biztosabbak a dolgukban, mint a csatársorok. Az első rendes támadást Szegő vezetné, ha Bíró fel nem vágná. A szabadrúgást védik. Utána Fenyvesi fut jól, a végén összerúg Kocsissal. Megússzák mind a ketten újabb figyelmeztetéssel. Remek budai akció az 5. percben: Kállai lyukat rúg, Horváth kiugratja Fenyvesit, a lövés szépen száll, de kissé túlságosan keresztbe. Szorít a III. ker. Korner! Majd Kármán jó fejesét fogja Szabó. A 9. percben Kármán szépen lő ballal a sarokra, Szabó vetődve fogja, azután mellé ejti. Ezt védik. Két perc múlva Dömötör újabbat harcol ki. Ezt is hárítják.
    Cseh Matyi most helyet cserél Kardossal
    és mintha rögtön jobban menne a játék.
    A 11. percben Kardos indítja el szépen az akciót, a labda kettőt cikázik Cseh és Kardos között, a végén
    Cseh lövésre kapja a 16-oson és hiába van két óbudai védő is a nyakán, laposan, pontosan lövi a labdát a balsarokba (2:1).
    A III. ker. most visszaesik és a Hungária-rohamok egymást követik. A 21. percben Lucz csúnyán beszáll Wéber bokájába. Rövid szünet. Wéber biceg. A 24. percben Bíró rosszul találja a labdát, Magyar javítása sem sikerül és Kardos nagy bombát ereszthet meg. Alig fölé! A 25. percben Lucz megint csúnya mozdulattal ugrik Cseh elé. Ez a szabálytalanság azonban nem is fogható a mérkőzés egyéb jeleneteihez és kissé furcsán hat, hogy a bíró most kezdi el a kiállítást.
    Lucz elhagyja a pályát. Magyar lesz a centerhalf, Horváth a balhalf.
    A III. ker. tíz emberrel is támad. Korner! Sok gáncs! Izgalom! Győry szabadrúgása kapu elé száll, Szabó fényesen öklöz az óbudai fejek fölül. A Hungária percekig beszorul, pihen és nem siet, aztán mégis csak felülkerekedik. Óbuda lélegzete mintha fogyóban volna. Sok a fehéringes a pályán (mintha nemcsak eggyel volnának többen Hungáriáék). Titkos kap labdát a 42. percben, szép csel után rosszul lő. Még egy kerületi roham: Kármán keresztbe lő, Fenyvesi visszahúzza, Dömötör fejesét gyönyörűen vetődve fogja Szabó! Fenyvesi még egyszer centerez, Barátky kezét éri a labda, Budai II. lő, alig fölé. Titkos fut, szerelik. Taccson a labda, amikor — egy perccel korábban — vége a meccsnek.

    Nemzeti Sport, 1933. április 3.