magyarfutball.hu

Attila FC - Somogy FC 2 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 16. forduló
attendance:
  1. Nemzeti Sport: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.02.14, 18:45 (szerk.: 2024.02.14, 20:02)
    Attila-Somogv 2:1 (1:0}
    az élet-halálharcban nagyon keservesen született meg a hazai győzelem

    Góllövő: Zilahi, Darmos, Simonyi
    Miskolc, 2500 néző. Bíró: Boros(Dél).

    Attila: Albert — Bán, Sziklai — Szabó, Buzásy, Virág — Magyar, Simonyi, Zilahi, Rudas, Sajó.
    Somogy: Váli — Miklósi, Joós — Egri, Boros, Győrffy — Mészáros, Galambos, Dormos, Berecz, Tunyoghy.

    (A csapatösszeállítások érdekessége, hogy Zilahi, a volt debreceni csatár, akiért mind a két egyesület versenyzett, az Attila ingét ölti magára. Ebben a versenyben tehát az Attila nyert. De még hátra van a meccs, a két utolsó helyezett élet-halálharca.
    A pályára lépő Attila üdvözli az állóhelyen zászló alatt felsorakozó új miskolci „középet”, az „Attila Barátainak Körét". A Somogy választ. Az Attila széllel szemben kezd és Sajó beadása rögtön nagy helyzetet teremt, de Rudas is, Zilahi is hibáz. Bán a 4. percben első nagy könnyelműséget követ el, majdnem baj lesz belőle, de a somogyi csatárok sem ügyesebbek, mint előbb a miskolciak. Az Attila kényelmesen játszik, mintha elbizakodott lenne. A Somogy viszont igyekszik s ott tanyázik a miskolci kapu előtt. Kornerrel is fenyeget. Az Attila a 12. percben kerül újra előre, de akkor meg is van a gól: a Magyar—Simonyi kettős vezeti a támadást, Simonyi a jobbszélre kifutva átmegy két emberen, jól ad be és az új center, Zilahi állítás nélkül, laposan belövi az Attila vezető gólját.
    Ujpesti mintára itt is felszálló galamb jelzi az Attila-gólt (1:0).
    A gól után tovább folyik a vagdalkozás. A 18. percben Bán nagy erővel ad haza, Alberti csak bravúrral tudja kivédeni. Az Attila-tábor rákezdi: Hajrá Hunok! A játék színvonalán azonban ez sem segít. Csak szögletrúgásokat érnek el a szembenállók. A 40. percben Magyar gödörbe lép, kiújul régi sérülése, három perc múlva azonban visszatér. Ez az egyetlen nevezetes esemény szünetig.
    A Somogy parázs támadásra indul szünet után. Dormos a bizonytalankodó Attila-bekkek mellett kiugrik, biztos gólt ígér a támadás, de Alberti nagy bravúrral kiöklözi a bombát. Nagy taps! A 9. percben Magyar átjátsza a somogyi védelmet, még Válit is, de gyengén gurít az üres kapura és Miklósi még eléri a labdát. A 20. percben Magyart jól ugratja ki a Zilahi— Simonyi kettős, a csatárt nyomják, a bíró akkor fütyül, amikor a csatár már lerázta magáról a védelmet. Előnyszabály? A 22. percben jön a Somogy, Tunyoghy magas beadására rosszul helyezkednek a miskolci védők.
    Dormos kiugrik köztük s Alberti is hiába fut a csatár elé, mellette hálóba száll a labda (1:1).
    A Somogy most nekilendül, íjedezik is a miskolci tábor. Kornerrel fenyeget a Somogy, de aztán felszabadul a miskolci kapu és megkönnyebbülnek a miskolci lelkek, mert a 28. percben Sajónak végre ritka jól sikerül a beadása,
    Simonyi a középcsatár helyén kapja és a 16-osról laposan belövi (2:1).
    A 35. percben Magyar újra elhagyja a pályát, azután visszajön, de csak azért, hogy utána végleg levonuljon harcra képtelenül. A 41. percben Miklósi ment a somogyi kapuban a kapus helyett, a végén még egy Somogy-korner s ezzel 4:2 a kornerarány Somogy javára, de ez nem kárpótol a gólarányért.

    Nemzeti Sport, 1933. április 3.