magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Szeged FC 0 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 14. forduló
attendance:
 1. Nemzeti Sport: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: seamandarin
  2024.02.09, 21:47
  Nemzeti - Szeged 0:0
  Izgalmas és kemény harc során született meg a tavaszi idény első dugónélküli mérkőzése
  Millenáris, 1000 néző. Bíró: Stern T.
  Igy állnak fel:
  Nemzeti: Vermes — Flóra, Szendrő — Hossó, Buza, Belcsik — Paczolay, Odry, Bihámi, Vadas, Szeder.
  Szeged: Pálinkás — Werner, Raffai — Gyurcsó, Somogyi, Bertók —
  Korányi II., Gerle, Lukács, Kiss, Harmat.
  A Nemzeti kezd, de előbb a paprikás csapat veszélyes. A 3. percben Kiss nagy helyzetet hagy ki. Nem sokkal utána Szeder beadása nyomán nagy a zavar a szegedi kapu előtt. Előbb emberbe megy Vadas lövése, de aztán a labda Bihámi elé pattan, a center becélozza,
  ám a dugó nem érvényes:
  lesállás miatt már jóval előbb intett a határbíró.
  A 6. percben újabb fekete-fehér roham során Odry lövege éppen csak hogy mellé süvít.
  Heves iram, érdekes játék. Az izgalom a nézőtérre is átragad, két rendőrnek munkája akad.
  A 13. percben Vadas 25 méteres szabadrúgása fölé megy, majd egy perccel később Nemzeti-szögletrúgás következik. Most tartós szegedi fölény van soron, de ez is csak szögletrúgásban jut érvényre. Hiába támad azonban a Szeged, csinnel teli a játéka. A bírónak állandóan szabadrúgást kell ítélnie a Nemzeti javára. Fel is jönnek a fekete-fehérek. A 30. percben Vadas tíz méterről céloz, de a lövés hajszálnyira mellé megy. Három perccel később Belcsik előreadott labdáját Bihámi négy lépésről Pálinkásnak rúgja s a kapustól oldalt pattan a labda: balszerencse.
  A 35 percben Harmat megy el szépen a szegedi csapatból, de ahelyett, hogy beadna, maga lő. Telibe találta a hálót tartó oszlopot.
  A meddő támadások még jobban sarkallják a csapatokat, a közönség elégedetlen.
  — Bihámi és Vadas cseréljen helyet — kiabálnak.
  A 37. percben azért van izgalom, mert Paczolay kirúgja a földön sérülten fekvő Pálinkás kezéből a labdát.
  A félidő utolsó percében szabadrúgás nyomán nagy a zavar a szegedi kapu előtt, a labda a tisztán álló Odry elé jut, de az összekötő pompás helyzetben az üres kapu mellé helyez.
  A második félidő izgalommal kezdődik. A Nemzeti dugóját leintő határbírót díszítik fel jelzőkkel, mert ezúttal meg a kiszökni akaró Paczolayt állítja meg zászlólengetéssel. A 6. percben Lukács a félpályáról szökik ki, csak követni tudják, de a kifutó Vermes megzavarja s Lukács lövése mellé megy.
  Közben a pályán sok a beszéd, ami bizony nem a bírót dicséri.
  Szeged fölénye most tartós, de szabadrúgásokkal sem tud eredményes lenni a paprikás csapat. A 11. percben a határbíró újabb intése miatt már-már botrány tör ki. Reichard Ottónak be kell mennie a pályára szólni a bírónak. Innen kezdve hosszú percekig tart a „hülyézés” és a szegediek fölénye. Néha egészen meglepő nagy a fölény, de mégis eredmény nélküli.
  Végre a 25. percben feljön a Nemzeti is: Bihámy lövőhelyzetbe jut, de mellé lő. A 35. percben valóságos tűzijáték van Vermes kapuja előtt, de a szegedi támadóknak nincs szerencséjük.
  A Nemzeti a félpályán sem tud átjönni.
  A 39. percben hazaadott labda vonalon túl jut, szögletrugás a Nemzeti javára. Szóhoz jutnak a fekete-fehérek, de egészen erőtlenek. Az utolsó percekben csúnya faultokban „gyönyörködhet” a közönség. A bíró már nem ura a játéknak.

  Nemzeti Sport, 1933. március 13.