magyarfutball.hu

Bocskay FC - Hungária FC 2 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.02.07, 19:14
    Bocskai-Hungária 2:1 (0:0)
    Pompás, száp küzdelem, amely eleinte Hungária győzelmet ígért, a végén azonban a remekül játszó Bocskai felülkerekedett
    Góllövő: Vince, Cseh, Teleki
    Debrecen, 4000 néző. Bíró: Boronkay.
    Bocskai: Fehér — Vágó, Janzsó — Palotás, Moóré, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Kovács, Hevesi.
    Hungária: Szabó — Mándi Kocsis — Barátky, Wéber, Szaniszló — Ottávi, Cseh, Dudás, Vörös, Titkos.
    Boronkay sípjelére Markos és Kocsis választ. Utóbbinak kedvez a szerencse és övé a széltől támogatott, nappal szemben lévő kapu,
    A Hungária fogadja meg jobban a közönség biztatását. Cseh, Titkos, majd Ottávi támad.
    A Bocskai nem tud kibontakozni, Markos többször is elveszti a labdát. Ottávi beadását Fehér fogja, a 8-ik percben Keviczky és Vágó együttes erővel kornert csinál. Ebből Wéber fölé lő.
    A szél zavarja a játékot. Teleki—Hevesi—Vincze szép támadása Szabóé. A 14-ik. perc jelenti az első szép Hungária támadást Barátky~Cseh—Ottávi—Dudás—Cseh a labda útja és Cseh már ugrana is ki a labdával, de az erélyes Vágó jókor lép közbe. Ottávi beadását Fehér kiejti, Dudás ott a nyakán, már nála is a labda, Fehér azonban lábára dobja magát és korrigál.
    Újra Dudás veszélyes
    Keviczky gyertyáját a szél a kapu elé fújja, Dudás ugrik érte és éles fejessel küldi a kapufára.
    A visszapattanó labdát Vörös lövi fölé.
    A 20-ik perc a harmadik Hungária kornert hozza. Keviczky rossz taccsdobása után Barátky lövése száll Fehér kapuja fölé. Most kezd magához térni a Bocskai. Hevesi átmegy Mándin és Kocsison, de mire lead, Teleki már lesben áll. Hevesi beadását Vincze nem éri el, Markos azonban igen. Veszélyes lövése kívülről zörgeti a hálót. A 25-ik percben Szabó könnyelműsége hozza veszélybe a Hungária kapuját. Szaniszló hazaadását felkapja és nem törődve Vincze és Ko
    vács szorongatásával, labdázva megy kifelé. Kovács térdével elsodorja előle a labdát, Szabó ijedten fut vissza a kapuba, Kovács azonban már ível és a kapuban álló Mándi Szabótól is zavarva, csak kézzel tudja a labdát kiütni. 11-es.
    Vágó fut neki, nagy erővel lő és a labda a felső lécről le és onnan kipattan.
    Debrecen, oda van, a Hungária-tábor lelkesít és gyors rohamát alig tudja a Bocskai elhárítani. Újra a Bocskai jön fel. Szaniszló hibáz, Teleki hirtelen ível Szabó felé és a kapus csak vetődve tudja a sarokból kinyomni a labdát. Barátky ment kornerre. Keviczky ment kornerre, majd a 35-ik percben Titkos beadását Dudás a levegőből ejti maga elé és rögtöni lövését Fehér nehezen védi. A szép akció, tapsot kap.
    Moóré egyre jobb lesz. Most már ő az úr a pályán. Teleki lövését Szabó kornerre védi.
    A Bocskai-csatársor mindig szebben kombinál, a félidő végén Kocsis csak bravurral tud szerelni a hatoson. Vége a félidőnek.
    A szél most a Bocskait segíti és Debrecen támad is. A Vincze— Markos—Teleki—Markos támadás komoly. Markos lemegy a hatosig, de négy védőjátékostól nem tud lőni. A Hungária is támad, Titkos beadása Dudásé, de a gyors bekkek még lövés előtt közelépnek.
    Az iram erős, mindkét részről potyogásokkal. Ottávi kornert ér el, Vágó ment. A 10. percben Kocsis gáncsolja Markost, Teleki fölé lő. A két szurkoló tábor nagy harcot vív egymással, egyik sem hagyja magát.
    Markos szép beadására Teleki nem megy rá elég gyorsan. Fáradt még a holland úttól. Markos elügyetlenkedik egy remek helyzetet, majd Mándi szereli kornerre. A 21-ik percben a Bocskai kornert ér el. A 22-ikben Teleki középen kapja a labdát, Mándi ráfut, erre jobbra adja Markosnak. A szélső lőhetne, de nagyon okosan
    a ráfutó Mándi mellett újra középre játszik, Vincze van ott, a center helyén átengedi a labdát a bal lábára és hat méterről éles félmagas lövéssel gólt ragaszt a jobbsarokba. 1:0.
    A Bocskai nyugodtabdan játszik. Kovács bombája magas.
    De a Hungária sem hagyja magát. Tábora biztat, és a 20. percben, taccs után Ottávi kapja a labdát.
    Csehnek ad, aki bekanyarodik és mialatt a most kissé kihagyó Bocskai-védelem elbámészkodik, Cseh a kapu elé ér és a bal sarokba küldött lapos lövéssel kiegyenlít. 1:1.
    A Hungária öröme korai. Egy perc sem telik bele, már Ottávi felesleges hendsze után a kapu elé száll Keviczky, ívelt szabadrúgása.
    Kocsis, és Kovács ugrik érte, a labda Kocsis fején elcsúszik és a kapu felé futó Vincze sarkára pattan. Vincze nem tehet róla, de a labda úgy ugrik a jókor érkező Teleki elé, hogy az kapásból küldött szép lövéssel egyenesen a jobb sarokba irányíthatja. 2:1.
    A Bocskai most remek futballt játszik. Egyik szép támadás a másik után fut, talán kissé túl csillogók is ezek az akciók. A Hungária nem adja fel a harcot, de a Bocskai még így, eredményretörés nélkül is sokkal veszélyesebb. Hiába cserél helyet Barátky Cseh-vel, a két Bocskai-békk kemény legény. Akkor is a Bocskai támad, amikor a bíró a debreceni közönség ünneplése közben lefújja a mérkőzést.

    Nemzeti Sport, 1933. március 13.