magyarfutball.hu

Attila FC - Újpest FC 1 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 14. forduló
attendance:
  1. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.02.08, 20:03
    Ujpest-Attila 2:1 (2:0)
    Csak egy félidőig szaladt az ujpesti henger
    Góllövő: Avar, Jávor, Simonyi
    Miskolc. 3000 néző. Bíró: Kann.
    Ujpest: Aknai — Kővágó, Futó — Kiss G., Szűcs, Szalay — Sas, Avar, Jávor, Sáros, P. Szabó. Attila: Alberti — Bán, Sziklai — Szabó, Buzássy, Virág — Magyar, Simonyi, Rudas, Mátéffy, Stanczl.
    Kezdés után Futó rögtön kornert vét: Rudas fölé küldi. Majd Simonyi lő mellé. A tulsó oldalon Avar szökteti P. Szabót, de az kiengedi a labdát. Szalay fejel, rosszul esik, kiáll. Az oldalvonal mellett dörzsölik. Később visszajön. Közben Futó újra hibáz: újabb miskolci szögletrúgás, majd még egy korner. Ebben már 3:0-ra vezet az Attila. A 10. percben Rudas ballal a sarok mellé küldi a labdát. Lassan feljön az Ujpest. A 16. percben Kővágó szabadrúgásánál Alberti kiugrik, a labdát Jávor elé üti, de Bán beszalad s elrúgja előle — csaknem a saját kapujába. Kapufáról pattan vissza a lövés! A 20. perctől mind nagyobb lesz az ujpesti fölény. Sáros P. Szabóhoz játszik, a szélső bead
    Avarnak, a dugózsák ballal lő s a labda laposan a balsarokba fut. Alberti későn indult el a jobbsarokból, 1:0.
    A nagy henger ezzel elindult. A 25. percben Avar újra bombáz, de most Alberti kornerre véd. Két perccel később Szűcs nagy lövése fut mellé. A 34. percben szögletrúgás is jelzi Ujpest fölényét. Sas Potya-módra küldi be. Ballábbal jobboldalról, de a Labda túlmélyen halad. Ujpest egyik támadásával egézsen megpistítja a miskolciakat. A 36. percben éppen a belső hármas játszik össze. Szinte magától értetődöm fut a labda , egészen a hálóba.
    Avartól Jávorhoz megy, Alberti kiugrik ugyan, de Jávor simán beteszi a dugót. 2:0.
    A 40. percben végre szóhoz jut az Attila is, de a belsők lekésnek.
    Először úgy látszik, hogy a nagy henger tovább halad. Ujpest támadásai közben csupán az jelent változatosságot, hogy Stanzl lefut. Tologatnak, tologatnak az Ujpestiek, cseleznek — Jávor háromszor is egymásután —, szép a játék, de mind erőtlenebb. A 15. percben Simonyi lyukat rúg, majd rögtön utána Rudas fölé vágja a labdát. A 18. percben Simonyi váratlan lövését Aknainak kornerre kell védenie. .Az Attila feljött. Ujpest mintha teljesen átengedte volna a teret a miskolciaknak. A 26. percben viharos pillanatok keletkeznek. Magyar tisztán fut, Futó rámegy, Magyar esik. A közönség 11-est vár. A bíró nem ad. Kis idő mulva ez az eset Mátéffyval ismétlődik meg.
    Harsogó zúgás töri be az egész pályát.
    Az ügyeletes rendőrtiszt berohan a pályára,
    nyomában van Langfelder is, nagy a zavar, a közönség fel van paprikázva. Innen kezdve Ujpest megzavarodott, az Attilát viszont hangosan biztatja közönsége. Egészen a mérkőzés végéig. Van is foganatja.
    A 35. percben Simonyi 18 méterről ballábbal laposan lő, Aknai későn vetődik, 2:1.
    Most már az egyenlítésért folyik a küzdelem. A 36. percben Rudas lő, Aknas kiejti a labdát, de utána kap. Ujpest beszorul, csak akkor tér magához, amikor Sas lefut, Alberti bátran eléje vetődik. A 38. percben két szögletrúgás jelzi az Attila fölényét s a miskolci játékosok úgy játszanak, mintha, az életük függne ettől a mérkőzéstől. A fanatizált közönség adja a kísérőzenét...A 40. percben újra felszabadul az Ujpest: P. Szabó vágtat, de Alberti vakmerően a lábára vetődik. Egy kis sérülés árán mentett meg egy gólt. A végén Aknai van munkában ...

    Nemzeti Sport, 1933. március 13.