magyarfutball.hu

Attila FC - Hungária FC 2 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 12. forduló
referee : Gerő Ferenc
attendance:
  1. Nemzeti Sport: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.02.01, 23:12
    Hungária—Attila 3:2 (0:1)
    A Hungária hiányos csapata csak akkor javult fel, amikor Barátky centerbe állt
    Góllövő: Rudas, Titkos, Barátky, Mátéffy, Cseh
    Miskolc, 2500 néző, bíró: Gerő.
    Fagypont alatt volt hőmérő tegnap Miskolcon. Hideg idő járta s mégis szép számú közönség gyült egybe a Hungária elleni mérkőzésre. A hosszú téli szünet, a kiéhezettség előcsalta a miskolci szurkolókat is.
    Mérkőzés előtt a Hungária a szállóban öltözik mezbe s így jön ki a pályára. Megjelenését taps kíséri, de még nagyobb taps jelzi a hazai csapat kivonulását s nagyon tetszik a közönségnek, hogy az Attila a pálya közepéről a nézőtér mindkét oldalát üdvözli. Felállnak:
    Hungária: Szabó I. — Kállai, Kocsis — Barátky, Gergely, Szaniszló II. — Ottávi, Cseh, Sebes, Vörös, Titkos.
    Attila: Alberti — Bán, Sziklai — Szabó, Buzási, Virág — Sugár, Simonyi, Rudas, Mátéffy, Magyar.
    Az Attila szél ellen kezd s rögtön támad. A gyors támadás megzavarja a Hungária ujonc hátvédjét, Kállait. Előbb gyertyát rúg, majd meg kornert vét. A tulsó oldalon Titkos akar elfutni, de Bán kirúgja előle a labdát. Rudas kiszökne, de Kállai kézzel tartja vissza.
    A 4. percben Cseh—Ottávi akciót látunk. Alberti kifut, üres a kapu, meleg a pillanat, de aztán mégis a kapusé a labda. Az 5. percben Rudas igyekszik, fejjel szökteti önmagát, lövése éles is, azonban kapufáról pattan vissza. A játék változatos. Titkos fölé lő, majd a 8. percben Cseh jó helyzetben lyukat rúg. A 10. percben Mátéffy vágja meg a labdát 20 méterről, de magasan fölé szalad a lövés.
    Az Attila szép összjátékkal vonja magára a figyelmet,
    Simonyi, Sugár, Rudas adja egymásnak a labdát. A 12. percben Virág szökteti Magyart.
    A szélső sokat szalad, majd Mátéffynak tolja be a labdát, tőle Rudas kapja, ő is viszi, Kocsison átmegy és 18 méternyire a kaputól élesen céloz.
    A labda a háló jobb felső sarkába fúródik, Szabó hiába ugrik utána. 0:1.
    A 16. percben Apponyi emlékének szentelnek fél percet, majd Ottávi megy el, de Cseh fölé küldi a labdát. Sebest elkapja a hév, egészen a balszélre megy ki, onnan beadja a labdát, Cseh lövése azonban rossz, ferde, kikerül újra Sebeshez, de a center most már lesben áll.
    A 24. percben Titkos kiengedi a labdát, majd Simonyi és Rudas játszik össze, de Rudas lövése Szabóé. A 31. percben Titkos újra ront, míg Rudas és Mátéffy a nagy buzgóságban egymást akadályozza.
    Eseménytelen a játék. Végre a 34. percben Sebes átadása után Titkos lövése felső lécet érintve surran ki. A 35. percben Gergely és Barátky helyet cserél, Gergelynek nem megy a játék ...Utána Cseh önző, majd még az Attila kapuja előtt Vörös beadása nyomán zavar keletkezik s szögletrúgás lesz az esetből.
    A 43. percben az Attila vágja ki a hajrát: Magyar elfut, beadása pontos, de Rudas éles lövését Szabó védi.
    Szünetben a Hungária bezárkózik: Senkey alapos fejmosást rendez. Amikor újra szabad lesz az öltöző, kitűnik, hogy Gergely visszakerült a csapat tengelyébe, Barátky azonban nem került vissza a jobbfedezet posztjára, hanem helyet cserél Sebessel: center lesz.
    Barátkyval rögtön javul a Hungária csatársora: lendületesebb., Igaz, hogy Barátky műeséssel mutatkozik be ... Ezért füttyöt kap a közönségtől. A 6. percben Sziklai szereli Ottávit. Már előre vágta a labdát, amikor Gerő fütyül és visszahozatja: lökés miatt szabadrúgást ítél az Attila ellen. Ottávi áll a labdának, átvágja Titkoshoz. A szélső tisztán áll, belevág a labdába s az a meg sem mozduló Alberti felett hálót ér. 1:1.
    A 12. percben az Attila ugyan kornert ér el, de hendsz miatt oda az állás. A 15. percben Titkos 20 méterről bombáz, de fölé surran a lövés, majd három perccel később Kocsis kornert vét, azonban Szabó ökle tisztáz. A 30. percben látszólag nem is komoly támadást indít a Hungária. Tologatnak, tologatnak, ám, hogy közben a miskolci védők leállnak,
    Barátky a 16-oson belül megvágja a labdát s az elbámészkodó Alberti mellett újra hálóban a dugó. 2:1.
    A 21. percben Ottávi jár elől, de két lépésről fölé lő. Most megjön a mintegy húsz főnyi Kék közép hangja...
    A 30. percben Szaniczló kornert vét, a 32. percben Ottávi lesből lő gólt, majd a Hungária fölényét szögletrúgás is jelzi. Titkos labdája fölé száll, Cseh kiugrik, de Alberti eléje vetődik...
    A 39. percben Sebes formálisan két kézzel fogja a labdát. Szabadrúgás: Mátéffy kapja. Kocsis szerelni akarja, de nem jól szereli,
    a labda visszakerül Mátéffyhez s az a tétovázó Szabó mellett gólba lő. 2:2.
    Nagy az öröm a miskolciak körében, de ez nem tart sokáig. A 41.percben Cseh a jobboldalról labdát kap, viszi, a hatoson van, még beljebb vezeti, Alberti bent ragad s amikor már
    a labda áthaladta a vonalat, tehetetlenül vágja magát a földre. 3:2.
    Az utolsó percekre Barátky hátrahúzódik az eredményt tartani, Gergely előre megy.

    Nemzeti Sport, 1933. február 20.