magyarfutball.hu

Soroksár FC - Somogy FC 1 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.01.26, 19:08
    Somogy -Soroksár 2:1 (2:1)
    Góllövő: Joós, László, Galambos
    Soroksári pálya, 500 néző. Bíró:Klug F.
    Ragyogó tavaszi délelőtt, enyhe déli szél, 500 soroksári és vagy tíz budapesti néző (a Phöbus Barna Sándor vezetésével a jövendő osztályozó ellenfelet nézi meg.) Jól fellocsolt pálya, vidám emberek. Ez a keret. A csapatok:
    Somogy: Váli — Miklós, Krumpach II. — Egry, Boros, Győrffy — Mészáros, Galambos, Joos, Dormos, Tunyoghy.
    Soroksár: Pécsi — Schweier, Lichtner — Elblinger, Réti, Turi — Farkas, Zimonyi, László, Kis, Fekecs.
    11 óra 10 perckor Klug indít. Somogy széllel és nappal szemben kezd. Hamarosan süvít Mészáros
    nagy lövése a kapu előtt. A 3. percben pedig itt a gól. Schweier gyengén ad hátra. Pécsi kiszalad, de
    Joós fürgébb és a kapus mellett beteszi a labdát. 1:0.
    Élénk, szép a játék. Soroksár gólja sem késik. Farkas jól megy el, beadása pontos és
    László okosan helyez alig 5 méterről. 1:1.
    — No, kezdjük elölről — mondják a soroksáriak. A csikópáholy huj, huj, hajráz.
    Boros magasan fölé lő a tizenhatosról, Fekecs lassúságával izgatja a honi kedélyeket. A most felépült Turi elköveti tíz egyforma faultja közül az elsőt. Egry rúgja a szabadrúgást Tunyoghyhoz, aki nagy lövést ereszt meg, Pécsi véd kornerra. Somogy diktálja az iramot és mintha ő játszana otthon. Nyugodtan adogatnak lábról lábra és Joós egészen jó szükség-center A 18. percben Soroksár első komoly támadása kornert eredményez. De Somogy nem enged. A balszárnyon Tunyoghy erős, de magas lövéssel fejezi be az akciót. Aztán lassan feljön Soroksár is, de Turi faultjai visszavetik lendületét. A 28. percben először hördül fel a csikópáholy, mert Fekecset tévesen állítja meg a bíró lesállás címén. László -—Farkas akció szép és Farkas lövése a túlsó lécet csesszenti. Galambos előtt nyílik nagy helyzet Mészáros beadásából, de elsietve lő mellé. Kis-Kalkusz amott késlekedik, majd jó támadást rossz lövéssel fejez be, László ügyesen adogat, de az összekötői nem értik meg.
    A meccs legnagyobb helyzete
    adódik Joós előtt. Galambos szélre tolódva jól ad be, Joós üresen áll a labdával, de késlekedik, a befutó Elblinger megnyomja, és a lövés mellé csúszik. Somogy kornert ér el, de Joós már fokozatosan esik vissza és nincs erő a befejezésre. Soroksár is kornert harcol ki a 34. percben, ez László ofszájdján merül el. Feltűnően rosszul adnak haza labdát a soroksári bekkek. Pécsi állandó csinnbe kerül és a soroksári kedélyek nagyon izgatottak.
    A kaposváriak győztes gólja is rossz hazaadásból esik.
    Galambos Mészáros labdájával kitör, jó beadása száll a középen túlra, ahol Lichtner stoppolja és angol hidegvérrel tolja „haza”. Joós beugrik és a vetődő Pécsi alól kipattan a labda. Galambosnak csak pöccintenie kell. Dugó, 2:1.
    Félidőben a soroksári közönség mintha nem venné a szívére a vereséget , így beszélnek: — -Ugyse számít.
    A II. félidőben
    nagyon lanyhán kezdenek a csapatok. László magas gyertyalövése az első esemény, majd Turi követi el nyolcadik, egyformára szabott faultját. Változatos a játék, de esemény nem adódik. Nincs sem „derbi” hangulat, sem tűz a játékban. De a nézőtéren sincs! A 8. percben nagy kavarodás a Somogy kapuja előtt. Vagy tizen esnek egymásra, végül Váli megkaparintja a labdát. Soroksár kornert ér el a 9. percben. Győrffy rosszul esett a jobb karjára és kiáll fájdalmas panasszal, de egy perc mulva visszatér. Somogyban nyoma sincs az I. félidő lelkes, jó játékának. Mindinkább a Soroksár kerül fölénybe. Somogy máris időt húz lassú labdaleállítással, taccsrajátszással, pedig még csak a 14. percben vagyunk. A soroksáriak hangulata nagyon ellenséges lesz ezért a pályán is. Klug erélyes, de higgadt közbelépésére van szükség. A 20. percben kornert ér el a Soroksár, majd Kis és Fekecs helyet cserél. Joós magasan emelgeti a labdákat kapu előtt és a honi védelem most résen van. A Somogy-fedezetsor nagy erőfeszítéssel igyekszik a frontot tartani, de a csatársor már nem bírja. Soroksár sorozatos támadásait végre, úgy látszik, siker koronázza. Elblinger balra átvágott labdája a hatos sarka felé tart. Váli kifut, de Kis feje előbb éri el a labdát, amely az üres kapuba tart. Miklós kétségbeesve kap utána és kézzel ment.
    Klug határozott mozdulattal tizenegyest ítél.
    A kapu mögött Ligeti, a beteg hátvéd gólt kiált. László áll a labda mögé és a síri csendben szól a síp.
    A soroksári center lövése a bal kapufa mellett suhan ki a kornervonalon.
    Vége a soroksári reményeknek. Most már hiába akar nagyon Soroksár. Mintha a kedvüket szegte volna ez az eset. Somogy meg mind erélyesebben védekezik. A soroksáriak alig is jutnak lövéshez. Sőt Somogy egy rajtaütésszerű támadásánál Pécsinek vagy negyven méterre kell kifutni és lábbal védeni a kifutó Joós elől. Soroksár hajrájában már nincs erő. A közönség mintha meghasonlott volna csapatával, hajrá Somogyot kiált és sűrű rajokban indul hazafelé.

    Nemzeti Sport, 1933. május 1.