magyarfutball.hu

Attila FC - III. Kerület FC 0 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.03.18, 19:57
    Attila—III. ker. FC, Miskolc, fél 2. Bíró: Stern Tibor.

    Sporthirlap, 1932. december 10.
     
  2. avatar: seamandarin
    2024.01.21, 18:59
    III. ker. FC-Attila 1:0 (0:0)
    Küzdelem több volt ebben a játékban, mint szépség
    Góllövő: Dömötör
    Miskolc. Bíró: Stern, 1500 néző.
    III. ker. FC: Budai — Győri, Biró — Beretvás, Lucz, Magyar — Fenyvesi, Blaskó, Kármán, Horváth, Dömötör.
    Attila: Alberti — Bán, Sziklai — Szabó II., Sós, Virág — Haraszti, Simonyi, Buzássy, Mátéffy, Magyar.
    Napsütéses, de hideg időben a a III. ker. választ, az Attila kezdi a játékot. Az Attila szép támadásokat vezet, a főérdem a centerben játszó Buzássyé. A 8. percben szögletrugást ér el az Attila, ebből Magyar a kapu fölé lő. Most feljön a Kerület, de Lucz lövése magas. Fenyvesi megy el ezután szépen, kidolgozott labdája jól száll be, Kármán négy lépésnyire a kaputól fölé fejel. A 18. percben 18 méteres szabadrugást Horváth az Attila kapuja mellé küld.
    A Kerület most szépen tologatja a labdát, Alberti Blaskó lábáról szedi le azt. Haraszti és Biró összecsapásából a szélső sántán kerül ki, de rövidesen visszajön és játszik tovább.
    A bíró meglepetésre az Attila ellen ítéli meg a szabadrúgást. A 22. percben az Attila az eredetileg kijelölt formációt veszi fel: Buzássy megy a halfsorba és Virág lesz a center.
    A 24. percben Győri túl keményen száll bele Magyarba, a bíró figyelmezteti. A 27. percben Magyar jól lefut, az alapvonalról bead, Virág jól kapja a labdát, de lövését Budai kiüti, majd a tumultusban a védelem felszabadít. A 35. percben Dömötör túlvisz egy jó labdát a vonalon. Mátéffy nagy helyzetben kiugrik, de Budai elcsípi előle a labdát. A félidőben mind a két csapat bízik, hogy megszerzi a győzelmet.
    A kerület nagy elánnal veti magát a játékba. Beretvás éles lövését Alberti fogja. A kerületi támadások állandósulnak. A miskolci Magyar jó helyzetben kapu mellé lő. A 8. percben Lucz szabálytalanul akasztja Simonyit, a bíró figyelmezteti. A folytonos kerületi támadásoknak a 10. percben meg van az eredménye.
    Alberti lelkén szárad a gól, mert ártatlanul ívelő, labdába beleöklöz - rosszul. A lepattanó labdára veti ugyan magát, de nem éri el. Tumultus következik, amelyben a szemfüles Dömötörhöz kerül a labda, neki már csak az üres hálóba kell továbbítania.
    1:0.
    A 16. perc- Győri szerelése 11-esre gyanús, a bíró szögletrugást ítél. A közönség és a játékosok tiltakozásai megzavarják a bírót. A 20. percben Fenyvesit ketten is elnyomják, a bíró sípja néma marad. Győri akasztja most faulttal Magyart, aki azonban továbbmegy a labdával, a bíró lefújja. Előnyszabály?! A 25. percben az Attila felforgatja csatársorát. Virág megy balszélre, Mátéffy lesz center, Magyar pedig balösszekötő. Ez sem segít. A 28. percben Bán nagy helyzetben ellöki Blaskót, ez is 11-es, ezt sem adja meg a bíró. A 39. percben Lucz beletalpal Harasztiba, pár néző befut, tumultus támad, de a bíró hamar rendet teremt. A 43. percben Alberti újra rosszul öklöz egy labdát, de most Bán ment. Az utolsó percekben az Attilában fellángol a játékkedv, de már késő.

    Nemzeti Sport, 1932. december 12.