magyarfutball.hu

Bocskay FC - Szeged FC 2 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 5. forduló
attendance:
  1. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.12.18, 22:16
    Szeged—Bocskai 2:2 (2:0)
    Igazságtalan 11-es miatt lett döntetlen az eredmény — Botrány volt, 12 percig állt a játék
    Góllövő: Havas, Lukács, Zilahi, Remmer (11-esből)
    Debrecen, 2500 néző. Bíró: Poppé (Észak).
    Szeged: Pálinkás — Raffai, Sirály — Polgár, Gerle, Bertók — Korányi II., Gyurcsó, Lukács, Kiss, Havas.
    Bocskai: Fehér — Vágó-Vanicsek, Janzsó — Remmer, Moóré, Palotás — Markos, Vincze, Teleki, Zilahi, Hevesi.
    Óriási hőségben indul a mérkőzés. Már az első percben Markos jól ad be. Majd Gyurcsó igyekszik volt csapata ellen, de Fehér elvetéssel véd. Szeged hamarosan lábra kap, egymásután vezeti a támadásokat, míg a Bocskai idegen mozgásával, rossz passzaival tűnik fel.
    A szegediek gólratörése hamar eredménnyel is jár. A 20. percben Korányi elfut, a labdát jobbszélről átvágja a balszélre , Havasa kapuban ragadt
    Fehér mellett a felső sarokba lő. 1:0.
    A Bocskai most rákapcsol, de Zilahi mellé teszi a labdát. Szögletrúgás is jelzi a debreceniek fölényét, de eredménytelenül támadnak. Végre Teleki gólhelyzetbe kerül, de buktatják.
    A határbíró integet. 11-est kíván mindenki a nézőtérről is, de a bíró nem állítja meg a játékot. Természetesen szidják. Innen kezdve paprikás a hangulat. Szeged újra támadni kezd, a Bocskai védelme csak kornerre tud menteni. A 30. percben már a harmadik szegedi szögletrúgás van soron. Havasnál a labda. A védők között áttörnek a szegediek,
    Lukács kapja a labdát és befejeli a hálóba. 2:0.
    A Bocskai próbálkozik, de Remmer hiába dobja frontba a csatárokat.
    A Bocskai rögtön szabadrúgást lő a 16-osról. Teleki bombáját azonban Pálinkás védi. Váltakozó a játék. A szegediek a „V” formációt játszák, öt fedezettel és három csatárral küzdenek. A Bocskai csak nagyon puhán támad. Ezzel szemben Korányi két szép lefutása góllal kecsegtető szögletrúgást is a szegediek érnek el. Végre a 18. percben eredményes a Bocskai is. Teleki Zilahinak adja a labdát és az habozás nélkül vágja a hálóba.
    2:1.
    A 22. percben tör ki a botrány. Hevasi a jobbszélre vágja át a labdát, amely a fejelni akaró Bertók kezét érinti véletlenül. Tipikus rálőtt labda. Bíró fütyül: 11-es. (Talán az első félidei elmaradt 11-est akarja pótolni.) Természetesen a szegediek nem hagyják ennyiben a dolgot. Megkérdezik a határbírót, aki azt mondja, hogy hendsz volt, de nem szándékos. Erre a bíró kornert ítél. Most meg a Bocskai kezdi ráncigálni a bírót, dörög a tribün is, mire a bíró újra 11-est ítél. Erre megint a szegediek rontanak a bíróra, aki újra kornerre hajlik, így megy ez 12 percig s mindig az nyeri a táncot, amelyik jobban ráncigálja a bírót. Végre 12 perces szünet után eldől a nagy vita.
    Tizenegyes visszavonhatatlanul. Remmer a felső sarokba vágja. 2:2.
    Most fölénybe kerül a Bocskai, de semmi sem sikerül a debrecenieknek. Kornert is elérnek, Pálinkásnak robinzonáddal is kell védenie, gól azonban már nincs.

    Nemzeti Sport, 1932. szeptember 19.