magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Soroksár FC 2 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.01.20, 23:20 (szerk.: 2024.01.21, 12:27)
    III. ker. FC— Soroksár 2:1 (1:1)
    A csatárok mondtak csődöt mind a két oldalon

    Nagyszombat u. 2000 néző. Bíró: Viczenik Ede.
    A soroksáriak is szép számmal vonultak fel, de nagyon csendesen viselkednek, látszik rajtuk, hogy nincsenek különösebb reményeik. A mérkőzést zászlócsere előzi meg.

    III. ker. FC: Gallina — Király, Biró — Beretvás, Lutz, Magyar — Fenyvesi, Blaskó, Kármán, Győry, Dömötör.
    Soroksár: Augusztinovits — Lichtner, Schmidt — Elblinger, Kompóti, Turi — Mélykuti, Zwick, Kautzky, Gruber II., Kohut II.

    Már a 2. percben szögletrúgást érnek el a soroksáriak. Lassan azonban a kék-fehérek veszik át a támadó szerepét, az 5. percben Győry kellemetlenül pattogós lövését Augusztinovitsnak védenie kell. A 6. percben Kautzky jár elől, lövése Gallináról visszapattan, a kapus a földön marad, Zwick céloz, ámde most Kautzkyról jön vissza a labda. Balszerencse ...
    A mérkőzés erős iramú. A soroksáriaknál feltűnik az új embernek, Kompótinak egy-két eszes labdája.
    Majd Győry hagy ki egymásután két nagy helyzetet, hogy azután a vezetést a soroksáriak szerezzék meg. A 9. percben Biró nagy lyukat rúg, Mélykuti szépen elmegy mellette, a labdát jól küldi be és
    Kautzky kapásból a későn vetődő Gallina mellett a jobb sarokba helyezi a labdát. 0:1.
    Biró újabb lyukat rúg, majd Schmidt erős lövést, kap a fejére s szédülve támolyog le két percre a pályáról. Közben sarokrúgást érnek, el a kerületiek és izgalmas pillanatokat teremtenek a soroksári kapu előtt.
    A kerületiek lassan egészen átjönnek a soroksári térfélre.
    A 16. percben a kapujából kijövő Augusztinovits mögött már-már gólban a labda, amikor a pályára visszajövő Schmidt testtel menti a helyzetet.A 18. percben Elblinger kezére pattan a labda, sokan 11-est akarnak, de Viczenik nemet int.
    Jó a játék, a III. kerület állandóan támad, Soroksár derekasan védekezik, helyzetek sorra oldódnak, de nincs lövőcsatár a kerületieknél.
    Győry három lépésről lő fölé, Blaskó fejese fáról megy ki. Valaki megjegyzi:
    — Lila-fehéreket, (Ujpest) vert meg legutóbb a kerület s most lila-fehérek adják vissza a kölcsönt..
    Mé jóformán el sem hangzott a bemondás, amikor a 33. percben
    Dömötör beadása után Kármán végre nem téveszt célt. 1:1.
    A gólra nagy izgalom támad, a mérkőzés még érdekesebb lesz, már 4:1 a szögletrúgások aránya a kerületiek javára, de hiába, Dömötör most is biztos gólhelyzetet hagy ki.
    Szünet után újra a kerületiek vezetik egymás után a támadásokat, de nem tudják őket befejezni. A 7. percben Schmidt hendsze miatt — közben Fenyvesi bukik is —
    a bíró 11-est ítél. Bíró áll neki, túlságosan helyezi s Augusztinovits kornerre védi.
    — Most vigyázzatok gyerekek— kiabál egy soroksári — még meg is lehet verni őket.
    A kerületiek azonban tovább támadnak. Kármán előbb az öt és feles vonalról, majd négy lépésről lő fölé. A soroksáriak csak negyedóra múlva jutnak szóhoz. Előbb Gruber II. teremt meleg helyzetet, majd a 17. percben Kautzky lövését Bíró csak nehezen kanalazza ki.
    A 26. percben három kerületi csatár is jó helyzetbe jut, Blaskó nagy hibát csinál. A 33. percben Győri keresi a magasban a kaput, míg egy perccel később, újra a soroksári kapu előtt viaskodnak a labdáért.
    Schmidt mellel fogja a labdát, de a háta mögül előtörő Fenyvesi elveszi és közelről hálóba lövi. 2:1.
    A kerületiek felszabadulnak a nyomás alól. Dömötör bírói figyelmeztetőt kap, majd
    a bíró a 40. percben váratlanul lefújja a mérkőzést.
    Nagy népsereg futott már be a pályára, amikor a bíró észreveszi tévedését, fütyül és öt percet utánjátszat. Ezalatt előbb a kerületiek érnek el szögletrúgást, majd
    a 44. percben Kohut II. szalad el, pompásan jön befelé, remekül megvágja a labdát s Gallina csak nehezen véd kornerre. Ha Kohut még két lépést megy, egyenlíthetett volna.

    Nemzeti Sport, 1932. november 7.