magyarfutball.hu

Hungária FC - Bocskay FC 4 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.12.13, 21:02
    Hungária—Bocskai 4:0 (2:0)
    A Hungária remek lendületének nem imponált a holland bajnok feletti nagy győzelem
    Góllövő: Kalmár, Cseh, Cseh, Szabó III.
    Hungária út, 5700 néző. Bíró: Antalics.
    Hungária: Ujváry — Mándi, Kocsis — Barátky, Wéber, Szaniszló — Ottávi, Cseh, Kalmár, Titkos, Szabó III.
    Bocskai: Varga — Vanicsek, Remmer — Palotás, Moóré, Reviczky — Markos, Vincze, Teleki, Zilahi, Hevesi.
    A Hungária kezd, az első támadást a Bocskai vezeti. Egy. Barátky-szabadrúgást visszafejelnek, Markos lök, Zilahi lő, Kalmár összecsap Vanicsekkel, a hátvéd sántít, változatos a játék.
    A 4. percben Hungária-korner hozza az első izgalmat, Ottávi beadására Varga vetődik, de csak második érintésre tudja megfogni a labdát. Cseh már ott volt! Szépen passzol mind a két csapat, de helyzet egyelőre nincs. Markos Ujváryhoz ível, Ottávit a 6-oson akasztják.
    A Hungária vezetőgólja váratlanul esik: a 10. percben Szabó III. már-már lemond a labdáról, amelyen Vanicsek és Varga is rajta van. De mind a kettő a másikra számít, formálisan ott hagyja a labdát, amelyet az észbekapó
    Szabó III. középre tol . Kalmárnak már csak a pontot kell rátenni az i-betűre. (1:0).
    A Bocskai szépen játszik a mezőnyben, de nem elég erőteljes. A Hungária többre megy: a 14. percben Barátky a földön fekve tolja a labdát a 16-oson álló Cseh elé.
    A védelem passzt vár, de — a 16-osról lőni kell! — Cseh ballal pontosan küldi a labdát a bal léc mellé. (2:0).
    A labda kimegy a lyukas hálón, de a gól az gól!A Bocskai válasza csattanós: Moóré 25 méterről a lécre lő, a labda Zilahi mellére pattan, fényes helyzet, de a csatár habozik s oda a remek alkalom! Gyors Hungária-roham: Kalmár Cseht ugratja, a bíró lesállást fúj, tévedés! Most nagyon jó iramban, változatosan folyik a játék.
    Jó sport!
    Ottávi kétszer is a hálóra ad, Markos és Szaniszló versenyt fut, Szaniszló győz, Ujváry szép lehúzásokat mutat be, Cseh lefutja a nehézkes Keviczkyt, a kapus mellett félrehelyez, Kalmár fordulásból lő, Vargaa vonalon állítja meg a sarokba tartó lövést, Remmer megsérül az arcán, Kalmár-Cseh akció végén Varga csak szerencsével (és a hátával) menti a gólt, Bocskai-korner, utána a Cseh—Ottávi kettős elől ment szerencsével a debreceni kapus.
    A 35. percben Vincze 16 méteres szabadrúgása a sorfalról vágódik kapu fölé, a korner után is
    mét Vincze az, aki fejel, megint csak fölé. A Bocskai csatárjátéka kezd a sablonba fulladni. Minden labdát Markosra játszanak s a szélső vagy a hátvédekbe ütközik, vagy — legjobb esetben — Ujváryhoz centerez. A Hungária-csatársor sokkal hatásosabban játszik. A 41. percben Titkos keresztbevágott labdáját a védelem elvéti, Cseh a kifutó kapusba vágja,
    Ottávi előtt üres a kapu,
    de ő — igaz, hogy rossz szögből — szelesen fölé emeli. Fiatal még, hamar megbocsátanak neki. Remmer kényelmeskedik, Ottávi elszedi tőle a labdát, de nem mer lőni, a passz pedig nem sikerül. Az utolsó előtti percben Barátky gyönyörű akciót indít: Ottávi tisztán fut a passzal, Varga kiüti a beadást Kalmár elől, Cseh bombáz, pont a kapusba! Csehnek nincs szerencséje. Az utolsó szó a Bocskaié: Hevesi bead, Ujváry kiüti a labdát, most Teleki lő, mint előbb Cseh, de ő is embert talál.
    Pompás, gyors akcióval indul a Hungária: Cseh kitör s bombája csak félméterrel téveszt célt. Markos-korner a válasz. Eredmény nincs. Moóré leég Kalmárral szemben, Cseh máris a kapu előtt van, Varga valahogy lábbal akaszt. Még egy Bocskai-korner: Hevesi nagyon csenevészen rúgja. Végre a 6. percben Teleki is lövésre szánja magát s Ujvárynak ad alkalmat szép vetődésre.
    A Hungária-jobboldal szépen háromszögel, de Ottávinak a beadásból órát kell még vennie.
    A Hungária lanyhul, a Bocskai feljön, de a csatársora kimondottan rosszul játszik. A 12. percben remek Ottavi—Kalmár—Cseh akció végén Cseh gólt rúg, csak az a kár, hogy lesben kapta a labdát. Utána megismétlődik az akció, most rendben volna a dolog, de most félrelő a csatár. Pedig közel volt! Ujabb izgalom: Kalmár hátrahúzza a labdát, mely a kapu elől csak korner árán távolítható el. Megint a Bocskai jön: Teleki lövése kerülgeti veszélyesen a sarkot.
    A 21. percben a Hungária kihagy egy kornert, de a következő percben javít. Helyesebben Moóré ront, Wéberhez passzol, ez kiadja Ottávinak,
    a szélső begurít Cseh elé s az összekötő lövése (fordulásból) most végre akadálytalanul száll a sarokba. (3:0).
    A Hungária-csatársor a továbbiakban is, jól és frissen játszik. Érik a következő gól s a 30. percben meg is van: Ottávi ívelten ad be, a kapus és Kalmár ugrik, a labda gyertyában balra száll, ahol Szabó III. nyugodtan stoppolja s közelről beragasztja. (4:0).
    A Hungária — játszik, a Bocskai — piszmog, részletmunkákban merül ki. A 34. percben Moóré meszsziről kapura lő, sokáig ez minden, ami a Bocskaitól kitelik. Viszont a Hungária-támadósor játékát öröm nézni. Olajozott óraműként dolgozik, a kvintett, csak Titkos „csikorog” egy kicsit. Csehé s Kalmár.. fejesei foglalkoztatják Vargát s ami fő, van akció, egyik a másik után. A 40. percben Titkos kapufát lő, Szabó III., most is jó helyen áll, de meglepődik. Az utolsó percekre végre a Bocskai is megembereli magát, kornert, ér el, majd Zilahi a kapuig cselez és a kifutó Ujváry mellett csak hajszállal gurít mellé.

    Nemzeti Sport, 1932. szeptember 5.