magyarfutball.hu

Bocskay FC - Soroksár FC 5 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.12.15, 20:25
    Bocskai—Soroksár 5:0 (2:0)
    A Bocskai kissé lagymatagon játszott, de volt néhány szép csatárakciója
    Góllövő: Zilahi, Vincze, Teleki, Hevesi, Zilahi
    Debrecen, 3000 néző. Bíró: Boronkay,
    Bocskai: Fehér — Vágó (Vanicsek kapta ezt a nevet a debreceni keresztségben), Janzsó — Palotás, Moóré, Remmer — Markos, Vincze, Teleki, Zilahi, Hevesi.
    Soroksár: Bácsai — Schweier, Schmidt — Elblinger, Illik, Túri— Kelemen, Zwick, Kautzky,
    Gruber II., Kohut.
    A Soroksár kezdi a játékot és azonnal támad is, méghozzá egész veszélyesen. A Soroksár kezd respektust szerezni: Kautzky lövését nehezen védi Fehér, utána kornert érnek el a vendégek, amelyből igen meleg helyzet kerekedik a Bocskai kapu előtt, a labda egymásután háromszor is a kapufán pattogó nagy kő esik le a debreceni szívekről, amikor a végén végre Kautzky az égbe lő. Tíz perc után legalább annyit elér a Bocskai, hogy megakasztja a Soroksár kezdeti lendületét. A következő tízpercben mezőnyjáték folyik, de ebben a Soroksár a fölényesebb. Csak éppen a kapu előtt nincs szerencséje. Zwick szépen lő, de Fehér fogja jól. A Bocskai nehezen talál magára, nagyon döcög a gépezete, viszont annál váratlanabbul hat a pompás első gól: a 23. percben
    Markos jó labdával villámgyorsan elfut, beadása pontosan száll Zilahihoz, aki jóhelyzetből nyugodtan bevágja a labdát a soroksári kapuba. (1:0).
    Soroksár heves támadással válaszol, de Fehér zsákmányul ejti Kohut lövését. A 29. percben viszont újabb szép Bocskai-akció és ez újabb gólt jelent: Hevesi Markosnak vágja át a labdát, Markos visszaküldi a baloldalra, ahonnan
    Zilahi Vincze elé adja s a jobbösszekötő fordulatból habozás nélkül bevágja. Bácsai kezét súrolta a lövés, de túlerős volt. (2:0).
    A Soroksár nem is gondol még a küzdelem feladására. Fehérnek most Kelemen lövése ad munkát.
    De már valamivel simábban, fölényesebben játszik a Bocskai s Zilahi hálóba tartó lövését Elblinger csak kézzel tudja kiütni a kapus helyett.
    Boronkay 11-est diktál, amelynek jóideig nem akad gazdája, végre Markos rugja, de — a kapufának!!
    Hozzá rögtön utána Soroksárnak van nagy helyzete s Kelemen nagy helyzetet hagy ki.
    Már a 3. percben gólt ér el a Bocskai. Markos beadására Zilahi fut rá, a soroksári védelem őt próbálja tartani,
    de a labdát a Teleki kapja, akinek könnyű lövését a meglepett Bácsai csúnyán beengedi. (3:0). A Soroksár lendülete most már tünedezik. Most már nem küzd a csapat az első félidőbeli hévvel .Markos kornert harcol ki, de a Bocskai most is lagymatag s az akciók vége most is csak ritkán csattan. Annyira, hogy a közönség - Soroksárt biztatja, hadd legyen a csata egy kicsit izgalmasabb! De a Soroksáron most már ez a biztatás sem segít. A Bocskai kornert korner után ér el, gól azonban csak vagy a hatodik kornerből lesz. A 30. percben:
    Markos ívelt szögletrúgását Remmer Hevesi elé csúsztatja, aki közelről betolja a kapuba. (4:0).
    A Bocskai most már fölényes. Formás akció is akad, Bácsai néhány labdát szépen hárít. Azért
    van dolga Fehérnek is, kétszer nehéz védeni valója akad, különösen Elblinger 16 méteres szabadrúgását védte szépen. Az utolsó gólt a 40. perc hozza:
    Teleki jó labdával indítja Markost, a szélsőtől visszakapott labdát a center most Zilahinak adja, aki azonnal lő és 5:0! Soroksár még kivág egy kis finist, kornert ér el, de Gruber jó helyzetből félre lő s nincs soroksári gól.

    Nemzeti Sport, 1932. szeptember 12.