magyarfutball.hu

Soroksár FC - Újpest FC 0 : 9

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.01.25, 17:01
    Ujpest—Soroksár 9:0 (4:0)
    Az ujpesti lendület ezúttal kilencven percig tartott s még az utolsó percben is gólt eredményezett
    Góllövő : Avar, Jávor, Jávor, Avar, Kovács, Avar, Sáros, Jávor, Avar
    Soroksár, 800 néző. Bíró: Salgó
    Ujpest: Huba — Kővágó, Futó — Borsányi, Szűcs, Kiss — Kovács, Avar, Jávor, Sáros, P. Szabó. Soroksár FC: Augusztinovits — Lichtner, Schmidt — Elblinger, Illik, Tury — Izsépy, Pflum II., Kautzky, Zwick, Kohut II.
    Ujpest kezdi nappal szemben a játékot s támad. Hamarosan lábra kap azonban a soroksári jobbszárny is s a 7. percben Izsépy sarokrúgást harcol ki. Némi szorongatás után Hubáé a labda s mezőnyjáték alakul ki. Szűcs értékes játéka tűnik ki a mezőnyből. Jávornak helyzete akad, de csak korner lesz belőle. Tovább is változatos a játék, Kautzky szép labdákat ad szélre, de általában az Ujpest van frontban. A lövések bizonytalanok, a labda járása sem sima, még nem szokták meg a játékosok a talajt. A sok sikertelenség után végre a 24. percben Avar a megkapott labdával nekilendül a félpálya táján. Elmegy Illik mellett s balra rohanva kerüli el sorra a játékosokat. Senki sem tudja útját állani s pillanatok alatt a kapu elé jut a balösszekötő posztján. Augusztinovits tehetetlen, közelről hálóba jut a labda. (1:0).
    Soroksár támadással felel, de nem viszi sokra. Avar beadását Sáros mellé fejeli, majd Jávor kapu mögé centerez. Lichtner hendszel, P. Szabó lesre fut, Huba meg könnyű labdát fog. Kirúgás után Szűcs—Borsányi—Kovács— Jávor összjátékkal teszi meg a labda az utat a kapu elé s a center a bal alsó sarokba lövi a gólt.(2:0).31. p.
    Kezdés után csak két percig változatos a játék. A 34. percben Futó hosszú labdáját csak Jávor tudja elcsípni, megugrik vele Lichtner mellett s nyolc méterről védhetetlen a magas lövés. (3:0).
    Illik igen keményen küzd, de hatástalanul. Kautzky kiadásából Kohut sarokrúgást ér el, rúgás után jó helyzet is születik, de Izsépy kapu mellé lövi a labdát. Szép támadásban Jávor lesre fut, majd a 40. percben Futó P. Szabóhoz irányítja a labdát. Az elfutó szélső jól centerez, Avar jobbal leveszi a repülő labdát a levegőből, ballal pedig a hálóba vágja. (4:0).
    Soroksár nem hagyja magát. Kautzky lapos lövését Hubának nehéz védenie, amott meg Augusztinovits kornerre tolja P. Szabó lövését. Rúgás után Kovács kapu mellé lő, majd újabb kornere lenne Ujpestnek, de a rúgásra már nincs idő.
    Szünet után P. Szabó viszi az első támadásokat. A 4. percben is jó labdát kap, de amint rohan vele, az felugrik s a szélső könyökével igazítja maga elé. Az ellenkező oldalon álló játékvezető nem látja s így a határbíró is hiába int, mert P. Szabó közben már Jávor elé ad.
    aki gólt lő. Salgó gólt jelez, de a határbíró megkérdezése után — teljesen szabályszerűen — hendszet rugat. Ujpest azonban újra támad. Avar erős lövését Augusztinovits jobbra löki s Kovács a hálóba vágja a labdát (5:0). 5. p.
    Újpest most nyomasztó fölénybe kerül. A soroksári védelem alig győzi a harcot s a két bekk néha fejét vesztve rohan ide-oda. P. Szabó beadásából Jávor fölé fejel. Illik nehezen áll a lábán, gáncsol, majd kornert rúg Ujpest. Ez megismétlődik a 14. percben is. P. Szabó jól irányítja a labdát, Sáros fejel, a kapunak háttal álló Avar meg kapásból továbbítja a labdát úgy, hogy az a kapufáról pattan vissza. Csak a 17 percben szabadul fel a soroksári kapu, ekkor Kautzky Kohut Il-t. szökteti, de a támadás vége az, hogy Hubáé a labda. Az újabb támadást Kohut viszi, beadásából Kautzky szépen lő, de Huba jól helyezkedett. Kirúgásával Avar megugrik, lövése azonban kétszer is emberbe vágódik. A 21. percben Kohut lesből fut el, de elhal a támadás. Annál szebb azonban a Szűcs—P. Szabó—Sáros összjáték, az összekötő centerez s a nagy lendülettel érkező Avar alig fejeli háló mellé a labdát, maga meg csak a hálóban akad meg. Változatosan megy a játék, amikor Lichtner hendsze után Borsányi ad be, Avar balra tör a labdával. Ugy látszik, hogy Jávor fejezi majd be a támadást, de Avar közben hirtelen fordul s a meglepett kapus mellett hálóba gurít (6:0).
    Most újra feltámad Ujpest lendülete. P. Szabó kornert rúg, Avar fejesét csak a vonalon álló Lichtner akasztja meg. A 28. percben P. Szabó nagyszerűen viszi az ugráló labdát, a lyukra futó Sáros elé tolja, aki befut vele a kapu torkába s a bal alsó sarokba gurítja (7:0). Soroksár nem tud lélegzethez jutni. Avar szabadrúgása kerül kapu mellé, Avar lövését fogja a kapus, majd Avar szökteti Kovácsot. A szélső fut, igen jól centerez s a belerohanó Jávor gyönyörű fejessel küldi léc alá a labdát (8:0). 30. p.
    Ezzel kissé elcsendesedik a játék. Nem olyan rendszeres, mint eddig s elég sok céltalan labda száll. A 36. percben ugyan P. Szabó centerére Avar úgy ugrik, hogy a kapust előbb meglöki, mint a labda oda érkezik s az a hálóba is hull, de a bíró jól látta a szabálytalanságot, nem adja meg a gólt. P. Szabó a sarokról rúg, majd Sáros szökteti jól a szélsőt, aki a kapu előtt a hátat fordító Augusztinovitsba vágja a labdát. Ujra P. Szabó—Sáros— Avar támadás alakul ki, Avar azonban lesre futott s így fütty után, estében hiába kotorja hálóba a labdát. 41. p. Most a jobbszárny támad. Borsányi—Avar—Jávor kitűnő érzékkel siklott ki a védők közül, ott van a kapu előtt, de a labda megugrik, balra perdül s az utána nyúló center lába már nem tudja kapura húzni. Borsányi centerezését húzza le Augusztinovits , a kirúgás után pillanatra előre lendül Soroksár is, de Kautzky lesre futott. Az utolsó percben vagyunk már ekkor, Avar elcsípi a labdát, feltarthatatlanul rohan egyedül kapura s a bal sarokba gurítja az utolsó gólt (9:0). 45. p. A két csapat még feláll kezdéshez, de a kezdőrúgással le is jár az idő.

    Nemzeti Sport, 1932. december 12.