magyarfutball.hu

Attila FC - Bocskay FC 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 1. forduló
attendance:
  1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.01.10, 18:34
    Attila—Bocskai 1:0 (1:0)
    Csapnivaló volt a Bocskai csatársor
    Góllövő: Haraszti
    Miskolc, 2000 néző. Bíró: Mikolovics.
    Attila: Szemző — Bán, Sziklai — Szabó, Sós, Buzásy — Haraszti, Simonyi, Virág, Mátéffy, Magyar. Bocskai: Varga — Vágó, Janzsó — Palotás, Zilahi, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki,
    Kovács III., Hevesi.
    Az Attila kezd, a Bocskai támad. Az első komoly esemény Magyar húszméteres szép lövése, ami süvítve repül el a kapu mellett. Ujabb Attila-támadás és Mátéffy éles lapos lövését vetődve kell védeni Vargának. A 14. percben éri el első kornerét az Attila. A Bocskainak is van helyzete, Teleki áll tisztán néhány lépésre a kapu torkától, Szemző kifut, Teleki elegánsan pöccint egyet a labdán, amely szépen elsétál a kapufa mellett.
    Most feljön az Attila. Magyar vezeti az egyik rohamot a másik után, míg végre a 19. percben el is dől a mérkőzés.
    Magyar lefut, bead, a belsők átengedik a labdát Harasztinak, akinek még arra is van ideje, hogy nyugodtan beállítsa és közelről védhetetlen gólt lő. 1:0.
    A 21. percben Magyar beadását Mátéffy élesen fölé fejeli, azután Attila korner, amit Magyar mögé helyez.
    Markos ront egy labdát, majd rosszul dob taccsot és a közönség húzni kezdi. Markos egyre idegesebb és hibát hibára halmoz. Megint az Attila ér el kornert, majd a 40. percben Vincze
    majd a 40. percben Vincze éles mellélövése az utolsó esemény.
    A második félidő is az Attila rohamaival indul. A 2. percben Simonyi szép lövését Varga ugyanolyan szépen védi, majd a 8. perc meghozza az Attila negyedik kornerét is. A miskolciak tartós ostrom alá fogják a Bocskai kapuját, egyik kavarodás a másik után támad a kapu előtt. Az egyikből Varga éppen Simonyi elé üti a labdát, a csatár lövése azonban elkerüli a kaput.
    A 16. perc az Attila csatársor remek támadását hozza, de csak a közönség tapsa a jutalom, mert Magyar lövése a kapu mellé száll. Az Attila erejéből húsz percre futja csak. Ezután védekezésre kényszerül s csak időnként tör át a Bocskai térfelére. Komoly helyzet azonban alig akad a miskolcikapu előtt, mert a debreceni csatárok túl puhák.
    A 23. percben Vincze szabadrúgása a 16-osról kapu fölé száll. A miskolci nézők bizony erősen szurkolnak, mert a Bocskai folyton támad. A 34. perc egy kis lélegzet a védelemnek: Magyar lefut, beadását azonban Varga elhalássza. A 37-ik percben a Bocskaivér el kornert és ez Szemző egyetlen komolyabb védenivalója, amit kitűnően lát el. A további Bocskai-támadásokban nincs veszély.

    Nemzeti Sport, 1932. november 21.
     
  2. avatar: seamandarin
    2024.01.10, 17:59
    Attila—Bocskai 1:0 (1:0)
    Csapnivaló volt a Bocskai csatársor
    Góllövő: Haraszti
    Miskolc, 2000 néző. Bíró: Mikolovics.
    Attila: Szemző — Bán, Sziklai — Szabó, Sós, Buzásy — Haraszti, Simonyi, Virág, Mátéffy, Magyar. Bocskai,Varga — Vágó, Janzsó — Palotás, Zilahi, Reviczky — Markos, Vincze, Teleki, Kovács III., Hevesi.