magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Bocskay FC 2 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.04.20, 22:14
    Bocskai—III. ker. FC 2:2 (1:0)
    A vezetéstől elbizakodott debreceniek ellen két perccel a befejezés előtt egyenlítettek a kerületiek
    Góllövő: Vince, Teleki (11-esből), Schwarcz, Egri
    Üllői út, 4000 néző. Bíró: Klein Árpád.
    Kis csomagokkal érkeznek délben 12-kor az emberek az Üllői útra. Minden néző az ebédjét, vagy annak utolsó fogását hozza magával.
    Lent az öltözőkben csak az az ujság, hogy Gombkötő mégsem játszik, s hogy Dormos nem kapott szabadságot s így Schwarcz játszik a helyén. Mindkét csapat kék nadrágban jön ki, a debrecenieken sárga, a kerületieken fehér ing feszül. Felállnak:
    Bocskai: Alberti — Vágó, Janzsó — Palotás, Gyulay, Keviczky — Markos, Vince, Teleki, Eőry, Hevesi.
    III. ker. FC: Dénes — Győry, Bíró — Beretvás, Lucz, Réti — Fenyvesi, Blaskó, Egri, Kármán, Schwarcz.
    A Bocskai kezd s a közönség már az első percben izgul: Teleki szökteti Markost. A 2. percben Hevesi kerül igen jó helyzetbe, jól tolja be a labdát, de Eőry lassúsága miatt oda a pompás állás (vezetőgól lehetett volna belőle...). A kerületiek is támadnak, de korántsem olyan veszélyesen, mint a sok szép keresztlabdával igyekvő Bocskai. Szabadrugás után (7. p.) Eőryt az öt és felesen elnyomják, majd a kerületiek jönnek, Keviczky lyukat rug, Fenyvesi bead, de Egri fejese mellé csúszik.
    A pálya talaja a léptek nyomán törik, a sár ragad a cipőkhöz, egy-egy esés után csak úgy csattan a labda.
    A 10. percben Teleki szökteti Markost, aki egy kis körforgás után szépen ad be . Hevesi helyezett lövését Dénes csak nehezen védi.
    A közönség a vidékieknek szurkol. Most jönnek nagyobb tömegben (háromnegyed egy).
    Hevesi rosszul dribliz, a mokány Eőryt vágják, mint a répát, Gyulai szöktetései taccsra mennek, a Teleki—Vincze—Markos trió Birót pistítja, a végén Vincze remekül átlépi Markos beadását, de Teleki elmaradt... (Kár.) Hevesi lesben áll, majd
    Telekit is lesben látja a bíró (18. perc), pedig nem volt ott
    és a közönség tüntet. (Jó helyzet volt, Bírót Markos már átjátszotta.) Majd taccsdobás után újra Teleki jár elől, Dénes kifut,
    de a labda az üres kapu mellé
    fut. A tulsó oldalon.
    A 22. percben a III. kerület is támad, de Kármán elől a jól kikifutó Alberti felszedi a labdát. A tulsó oldalon Markos igyekszik, ma jónak látszik, tehát hárman is vannak körülötte. A 24. percben Markos—Bíró párharc meg is hozza az első szögletrugást. Győry csak nehezen rugja vissza a beküldött bőrt, amely a következő pillanatban újra a kapu elé kerül s újra meleg a helyzet.
    A Bocskai belejött...
    S a 26. perc gólt is hoz. A taccsvonal táján folyik a harc s Vincze nem messze a 16-os sarkától, jó 20—22 méternyire a kaputól megvágja a labdát. A magas, szépen ivelt, de nem túlerős labda általános meglepetésre
    a rosszul helyezkedő és egyre hátráló Dénes fölött és mellett a jobb felső sarokban beesik. 1:0.
    A debreceniek tovább támadnak. Teleki pompásan szöktet. Egyszer Hevesi, másszor Markos, vagy Vincze van soron. A tulsó oldalon mindössze Kármán nagyon helyezett lövése az esemény, majd egy váratlan lerohanás szögletrugást is hoz, de az is erőtlen.
    Lassan azonban mégiscsak feljönnek a kerületiek s a 38. percben már szép lövésük tapsot is kap, majd újabb támadásnál Alberti nagyon rosszul fut ki s csak szerencsének köszönheti, hogy
    Blaskó fejese az üres kapu fölé megy.
    Ujra a Bocskai jönne fel, de Klein Árpád újra téved, amikor lehetetlen határbírája integetésére a jó helyzetbe kerülő, gyors Markost lesállás címén megállítja. A 42. percben Fenyvesi remek beadása a kapu előtt surran végig, csak egy kis ugrás és egy fej kellene a gólhoz! Gól helyett Palotás csúsztat szögletre. A végén újra a Bocskai támad.
    Szünet után a Bocskai rohamoz, de csak az óbudai Fenyvesi lefutása jelenti az első rendes akciót. A beadás azonban Albertié. Hamarosan szögletrúgás is jelzi, hogy a kerületiek igyekeznek. Egyelőre azonban nem sok sikerrel. Az 5. percben Hevesi beadása száll befelé, de Vince ebből leadott lövése balszerencsés, mert Dénesről jön vissza. Rögtön utána Markos lövése csúszik mellé. A 7. percben Teleki Eőryt szökteti, Bíró hibáz, az összekötő lő s a lövés
    gólnak is látszik.
    De mégis mellé megy a túlsó, a baloldalon. A 10. percben a kerületiek már a negyedik szögletrúgáshoz jutnak (arány 4:1), de Egri fejese visszajön. Utána Eőry zavar és suttol s csak talán azért nem megy be a lövése, mert közben elcsúszik a játékos. A 13. percber Teleki elfut, későn dobja ki Markost, de így is jó az akció, olyannyira, hogy a kiszaladó Dénes csak másodszori vetődésre fogja meg a labdát. A 14. percben
    újra Teleki ugrik, Bíró azonban nyomában van, Teleki szökteti önmagát, Bíró azonban hátulról lök, sőt a labdáért is kinyujtja a lábát, minek következtében a center bukik, 11-es! Teleki nekiáll és a jobb sarokba teszi a bőrt. 2:0.
    A kerületiek szögletrúgással válaszolnak (1:6), Alberti azonban kinyúlva kiüt, majd az egyre erőszakosabb Gyulai miatt a 16-osról szabadrúgás van a Bocskai ellen. Blaskó lövi és csak a kapufa baltöve ment. (Gólt érdemelt volna...) Ujra jön a kerület (19.perc), Keviczky faultolja Fenyvesit, az azonban tovább megy, de a bíró megállítja (Fenyvesi dühös) és szabadrúgást ítél, a kerület javára. Majd Alberti két métert csúszik a földön s úgy vetődik ki a labdára.
    A sáros talaj már sokat kivett a játékosokból, de ennek ellenére elég nagy az iram, mint a két csapat igyekszik.
    A 25. percben a kerületiek támadnak, Keviczky és Fenyvesi összecsap, az előbbi elterül, Fenyvesi tovább megy, beadja a labdát, az akcióban benne van az egész csatársor, a debreceni védelem kapkod, Kármán nem tud megfordulni, pedig a kapu üres, a labda átkerül
    Schwarczhoz s az spiccel megszúrja: a labda a jobbsarok mellett fent becsúszik. 2:1.
    A közben lefutott Alberti kapkodott.
    Most izgalmas a játék, a faultok is egymásután jönnek, a kerületiek erősen rohamoznak az egyenlítésért.
    A 35. percben a Bocskai is feljön, de Markos saroklövését Dénes védi, majd Hevesi bombája is az ő zsákmánya. A nagytribün előtt a szélen Biró már másodszor fut versenyt Markossal. Ezúttal is Biró győz, de hátranéz és nevet. Markos utoléri a kornervonalon, el is szedi tőle a labdát, onnan bead, de bent pompás helyzetben sorra rontanak a szabadon álló Bocskai-csatárok (szinte kabarészerű volt már...)
    A Bocskai tovább igyekszik. A meccs végére csattan fel először igazából a „Hajrá Bocskai”. A 41. percben azonban hirtelen újra a kerületiek jönnek, Alberti ront, korner jár érte, de a szögletrúgást ugyanő kiöklözi. Aztán Hevesi és Markos rohamoz. Markos nagy helyzetben gyengén lő.
    A III. kerület még mindig nem adta fel a harcot. A 43. percben
    Fenyves fut el, szépen küldi be a labdát, benn lökdösés és dulakodás közepette Egri az ötösről hálóba fejeli! 2:2.
    Egy izgalom az egész pálya (mi lesz itt a nagy meccsen?). A III. kerület újra rákapcsol, újabb szögletrúgáshoz jut s ha a mérkőzés tovább tartana, talán még meg is nyerné a meccset.... De vége.

    Nemzeti Sport, 1933. november 6.