magyarfutball.hu

Budai 11 - Phöbus FC 3 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.04.17, 19:01
    Budai „11”—Phöbus 3:1 (0:0)
    A Phöbusból hiányzott Péter és a lelkesedés
    Góllövő: Polgár, Pozsonyi, Sztrigán, Rökk
    Üllői út, 200 néző (!) Bíró: Himmler O.
    Budai „11”: Fábián — Wéber, Fekete — Magda, Burger, Schuster — Rökk, Sztancsik, Polgár, Varga, Pozsonyi.
    Phöbus: Juhász — Vavró, Szilágyi- Szádovszky, Tőrös, Komáromy — Béky, Sztrigán, Sólyom,
    Tombor II., Tárnok,
    Vavró és Sztancsik sorsol s Vavró a Springer szobornál lévő kaput választja, a Budai „11” kezd. Unalmas bevezetés után a 3. percben Fekete erős labdája Tombor II.-t hason találja, pár pillanatig élesztgetni kell az összekötőt. Komoly akciót hoz a 4. perc: Rökk beadását Komáromy kornerre szereli, Juhász ebből újabb kornerre véd. Pozsonyi mesésen lő a szögletről, s a magasan felugró Polgár alig valamivel mellé fejelt A Phöbus elfogódottan játszik, szokatlan az üllőiúti pálya. Az 5. perc budai sikerrel kecsegtet, de Varga szép lövése az oldalfáról pattan vissza. Az első negyedóra elmúltával a Phöbus is magára talál, s innen kezdve változatos lesz a játék. Sztrigánt faultolja a budai védelem, a szabadruást Vavró a sorfalba lövi, majd szép Sztrigán—Sólyom—Béky-akció szalad, de a fiatal jobbszélső hibáz. A következő Phöbus-támadás kornert eredményez, ezt Tárnok az oldalhálóba lövi. Sólyomnak van nagyszerű helyzete, de addig igazgatja maga elé a labdát, amíg szerelik. A másik oldalon Szilágyi lyukat rúg, de javít. A 38. percben Békyt kornerre szereli Schuster, ebből Tőrös fölé lő. Az utolsó percekben Varga a tétovázó Phöbus-védelem mellett jól kiteszi Pozsonyit, akit Juhász a kritikus pillanatban lábbal szerel. Az ellentámadásnál Tombor II. a behúzódó Tárnok elé játszik, akinek lövése alig valamivel kerül a kapu mellé. Még két budai korner marad kihasználatlanul és vége a félidőnek.
    Szünet után már az első percben nagy izgalmat okoz, hogy Rökk közeli lövését Juhász kiejti.
    A következő budai támadásnál meg egyenesen meghül a Phöbus híveiben a vér: Polgár száguld egyedül a kapu felé, egész nyugodtan besétálhatna a labdával, de a 11-es tájáról lagymatagon, könnyelműen mellé teszi a bőrt.
    Nem szűnik a budaiak nyomása, s az 5. perc eredményt is hoz. A félpályáról Tőrös miatt szabadrugás az újpestiek ellen. Burger áll neki, a kapu elé ível és
    Polgár ballal remek félmagas lövést ereszt meg, amelyet Juhász meg sem kísérel védeni. 1:0!
    A gól felrázza a Phöbust, de a 12. percben már Rökköt szereli kornerre Szilágyi. A 14. percben újabb budai gól esik. Schuster Polgárhoz játszik, a budai center
    Pozsonyihoz továbbít, a balszélső elmegy Szádovszky és Vavró mellett és csőrrel jól megszúrja a bőrt. A labda a balsarokban köt ki. 2:0.
    A gól után még egy kornert érnek el a budaiak, majd Phöbus-hajrá következik. A 20. percben labdacsere miatt egy percig áll a játék. Az új labdával Sólyom gyengén lő. A 23. percben Pozsonyi elesik s utána néhány percre kiáll. A Phöbus most sokat támad és a 26. percben sikerül is javítani az eredményen.
    Tőrös nagyszerűen kiugrasztja Sztrigánt, aki a kifutó Fábián mellett nyugodtan a hálóba helyezi a labdát. 2:1!
    A gól után Pozsonyi beáll. A Phöbus nagyon belefekszik a játékba. Előbb Tárnoknak van nagy helyzete, majd Sólyom előtt nyílik alkalom a kiegyenlítésre. A nagy újpesti nyomásra a budaiak változtatnak az összeállításon. Burger megy egyre centernek, Polgár lesz a centerhalf. Mintha jót tenne a csere a csapatnak, mert , rögtön két budai támadás szalad a pályán, az elsőt Varga, a másodikat Sztancsik lövi fölé. A 30. percben Wéber szökteti Rökköt, aki a nehezen forduló Szilágyi mellett szerez vagy 10 méter előnyt,
    a kétségbeesett Juhász elébe fut, de még mielőtt Rökkhöz érne, a budai jobbszélső az üresen hagyott hálóba küldi a labdát 3:1!
    A Budai „11” most már csak az eredmény megtartására törekszik s bár a Phöbus végig támadásban marad, sikerül kihúzni a hátralevő időt.

    Nemzeti Sport, 1933. október 30.