magyarfutball.hu

Bocskay FC - Hungária FC 1 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.04.17, 18:47
    Hungária—Bocskai 3:1 (0:1)
    Cseh és Titkos lendítette győzelemre a Hungáriát
    Góllövő : Teleki, Cseh, Cseh, Titkos
    Debrecen, 5000 néző. Bíró: Boronkay.
    Hungária: Szabó — Mándi, Kocsis — Egri, Sebes, Semsei — Szegő, Cseh, Kalmár, Turay, Titkos. Bocskai: Alberti — Vágó, Janzsó — Palotás, Gyulay, Gombkötő — Markos, Vincze, Teleki, Eőry, Hevesi.
    Mikor kezdenek, egy stentori hang szól le a tribünről: Fiúk, a Bocskai becsületéért is küzdjetek! Jó iramban indul is a játék. A vendégek vezetik az első támadást, Palotás ment. Utána Markost buktatják, Palotás szabadrúgását Szabónak kell öklöznie. Teleki ismét Markost küldi előre, lövés, félre.
    A Hungáriában rögtön feltűnik Egri. Mindig jól lép közbe s pontosan dobja előre a csatárokat. Egy labdája Titkoshoz kerül, a szélső faképnél hagyja Palotást és Vágót s Alberti is csak nehezen ment. Váltakozó a játék, de most eleinte még többet támad a széltől segített hazai csapat. Mándinak nagy gondot okoz Markos szerelése.
    Cseh és Kalmár jól működik össze. Kalmár jó helyzetbe kerül. de a lövése nem sikerül. Szegő elől Albertinek kifutással kell menteni. Gyulay jól állja a harcot. Jó passzát Vincze mellé lövi, aztán Gombkötő ment nehezen Kalmár elől. Kocsis szabadrugása Albertiig jut el.
    A 18. percben Gyulay és Kalmár összefejelt
    Kalmár vérző homlokkal megy le a pályáról és három percig kötözik felszakadt homlokát a mentők.
    Közben a Bocskai támad, Markos szökik és Szabó imponáló stílusban húzza le a szélső beadásszerű lövését. Vastaps!
    Kalmár visszatér bekötött fejjel s rögtön lő, jeléül annak, hogy fejsebe nem komoly. Gyulay megint keményen száll bele, ezúttal Szegőbe s bírói figyelmeztetést kap. Turay beteg lövéssel ad magáról életjelt. (Ni, ez is itt van?) Vincze lövése nehezebb munka Szabó számára.
    Ostromol a Bocskai, Markost jó helyzetben felvágják, a közönség hevesen követeli a 11-est, de nem volt „vérbeli” 11-es. Bocskai-ellentámadás: Vincze arasznyival lő mellé. A 38. percben megvan a Bocskai-ostrom eredménye:
    Teleki fejjel jó labdát ad Hevesinek, a szélső lefut és futtában erős lövést ereszt meg, Szabó fogni akarja és fogná is, de a jó időben érkező Teleki a keze közül a hálóba fejeli (0:1).
    Óriási taps, csókolózás — Hungária-erősítés. A szögletrúgást Alberti szépen húzza le. Remek debreceni akció gördül: Palotás— Vincze, majd Markos lő, Szabó nagyon szépen hárít. A mérkőzés egyik legszebb akciója. Utána a Kalmár—Cseh kettős működik megint, Alberti elvetéssel fogja Cseh lövését. Még egy Hungária-kornert lenne,- ha volna idő a kivitelére.
    Hatalmas Hungária-támadással indul a II. félidő. Nagyon komolyan veszi a dolgot a kék-fehér csapat és Titkos bombája már az 1. percben a kapufán csattan. Mindenki gólt lát már, de Alberti elkapja a pattogó labdát! Erősít a Bocskai is, Teleki passzát Eőry csak centiméterekkel lövi fölé. A Hungária hatalmas lendülete azonban visszanyomja a hazai csapatot. A levegőben lóg a gól és csodálni való, hogy a Bocskai megússza az első tíz percet. Kalmár nagy helyzetet hagy ki, Cseh közelről Alberti kezébe helyezi a labdát. A Hungária-tábor már azt a bizonyos átkot emlegeti, de a csapat nem csügged, támad és támad, egyre erősödik a nyomás, Cseh még egyszer hibáz, hajszálnyival, Kalmár elől Gombkötő még menteni tud, de a 19.percben nem lehet menteni az egyenlítő gólt:
    Gyulay, aki az első félidőben nagyszerűen állta a harcot, most már lankad s egy labdát csak kézzel tud akasztani, 18 méterről szabadrugás: Kalmár beáll a sorfalba, zavart kelt,
    Cseh lövése megtalálja a kis rést s Alberti csak ujjai hegyével éri el a kapufa mellett laposan besurranó labdát (1:1).
    A Hungária most már szárnyakat kap, a pesti közönség hangja is erősödik s a hazai csapat elveszti a fejét. Két perc mulva bekapja a másodikat is:
    Cseh egyedül támad, kétvillámgyors cselezés és alapos lövés után Alberti hiába vetődik (2:1).
    A Hungária-közönség kórusban kiáltja Cseh nevét. Hát meg is érdemelte, mert pompás tett volt. A Bocskai még egyszer fellángol: Eőry a Teleki akcióból Teleki a balösszekötő helyén kiugrik és lövése — a kapufát találja. Nem sok hiányzott az egyenlítéshez!
    Ujra a Hungária támad. Ismét, szabadrugás, de ezt Turay lövi. Félre. A 29. percben azért megvan a harmadik is:
    Kalmár nagyon jó labdát küld ki Titkosnak, aki villámként húz a kapura s védhetetlenül lő a hálóba (3:1).
    Remek akció! Utána is a Hungáriáé a szó. Szegő lövését Alberti kornerre védi. A Hungária most
    már higgadtan és szépen játszik. A Bocskai a végén embereli meg magát s úgy igyekszik, hogy a közönség a fejét csóválja. Ha igyekszik már a félidő elején is! ... Két Bocskai-korner fenyegeti Szabó kapuját, de a kapus és Sebes hárítja Markos jól szálló szögletrúgásait s nincs Bocskai-siker.

    Nemzeti Sport, 1933. október 30.