magyarfutball.hu

Újpest FC - Attila FC 6 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1933/1934, 7. forduló
attendance:
  1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.04.15, 22:40
    Ujpest—Attila 6:0 (4:0)
    Góllövő: Kiss, Virág (öngól), Jávor, Jávor, Jávor, Jávor
    Megyeri-út, 2000 néző. Bíró: Salgó
    Tegnap lejátszották a vasárnapra kisorsolt Ujpest-Attila mérkőzést. Eredmény: könnyű ujpesti diadal.
    Salgó bíró sípjelére a következő felállításban állnak fel a csapatok: Ujpest: Hóri — Kővágó, Steinberg — Seres, Szűcs, Szalay — Tamássy, Pusztai, Jávor, Kiss, P. Szabó.
    Attila: Hidasi — Bán, Sziklai— Virág, Miskolci, Buzássy -Bohus,
    Szabó I., Seper, Zilahi, Rudas.
    Az Attila választ, Ujpest kezdi a játékot. Az első támadást a miskolciak vezetik, de Seper elől Hóri ment. Ujpesti támadás a felelet erre, de Kiss jó labdáját P. Szabó mellé lövi. Utána újra P. Szabónál a labda, de beadása most sem jó. Az ujpesti támadósor egyelőre erősen döcög, Szalay, majd újra Szalay tűnik ki remek szereléseivel és leadásaival. Meg is jegyzi valaki:
    — Szalay vasárnapi formában
    Hosszan előreadott labdát .Bohus csíp el, de Sternberg kornerre szerel. Ezt Szabó I. emeli jól a kapu elé, de Hóri magasra ugorva mezőnybe üti a labdát. Ebből Ujpest feljön, Pusztai lövése azonban Buzássyról kornerre pattan. Tamássy sarokrúgása hosszú, P. Szabó le is kési. Tamássy, majd újra Tamássy robog az Attila kapuja felé, utóbbi beadásából P. Szabó nagy lövést ereszt meg kapásból, de Hidasi jól veti magát s a labda az övé. Az Ujpest most már belejött a játékba s csaknem állandóan az Attila térfelén folyik a játék. A 10. percben Sziklai kornerre menti Tamássy beadását, ezt Buzássy szabadítja fel. Egy perccel később újabb Tamássy-beadásból Kiss felső kapufának lövi a bőrt. Erősen szorongat az Ujpest, nagyon esedékes a dugó. Nem is várat soká magára.
    A 13. percben Seres Jávorhoz jtászik, az ujpesti center Bán mellett kiteszi Kisst, ő még egy-két lépést tesz a labdával, majd laposan lő s a labda Hidasi kezei közöttjut a hálóba. 1:0.
    Az ujpesti csatársor most nagyon elemében van. Különösen Kiss Gábor tűnik fel. Minden húzása, és leadása jó helyzetet teremt.
    A 15. percben szerencsétlen öngólt vét Virág:
    (Egy ujpesti támadást úgy szerel, hogy testcsellel becsapja Kiss Gábort, de becsapódik Hidasi is, mert a hátraadott labdájára hiába veti magát, az bedöcög a kapuba.) 2:0. Az ujpesti támadókedv nem lankad. Tamássy jeleskedik sokat, okosan játszik. Meg is van valakinek erre is a megjegyzése:
    — Hjah, könnyű neki okosan játszani, főiskolás!!
    Ujpesti támadás támadást követ. Előbb Szalay lő nagyot a fedezetsorból, majd Kiss lövése megy alig arasszal fölé. Utána az Attila is átjut a félvonalon, de csak a hátvédekig ér el a miskolci támadósor. A 25. perc újabb ujpesti dugót hoz.
    Kiss jó előreadását Bán elkönnyelmüsködi. Jávor ottterem és ballal úgy megrágja a bőrt, hogy Hidasi hiába veti magát, 3:0.
    A kezdésből az Attila jön fel, de most is csak az ujpesti hátvédekig jutnak előre. Sternberg hosszan előreadott labdáját Sziklai kézzel akasztja, a megítélt szabadrúgást a közönség Avarral szeretné lövetni . — Ricsi! Ricsi! Ricsi! — kiáltják az állóhely felöl.
    Avar a tribünön mosolyog. Seres áll neki a szabadrúgásnak, jól a kapu elé is emel, de Pusztai beszalad és a bíró ofszájdot fütyül. Kiss és újra Kiss tűnik ki. Kétszer is nagyszerűen lő, de Hidasia helyén van. A 37 percben miskolci támadás szalad a balszárnyon. Rudas beadása a tizenhatoson belül
    Kővágó kezét érintve irányt változtat, a bíró habozás nélkül 11-est ítél.
    Az ujpesti játékosok protestálnak az ítélet ellen, mire a bíró az egyik határbírójától is megkérdi, s annak megerősítő válasza után löveti a büntetőt. Buzássy áll neki
    a labdának és nagy erővel a felső lécnek lövi.
    A labda az élről lepattan, a közönség köréből többen gólt kiáltanak, de helytelenül, mert a labda nem volt bent és csak a lövés volt olyan erős, hogy megremegett tőle a háló. Remek ujpesti támadás erre a felelet, amelyet P. Szabólövése fejez be, de Hidasi védi.Már-már úgy tűnik, hogy nem változik az eredmény a félidő végéig, amikor az utolsó percben Szűcs a félpályáról megítélt szabadrúgást emel magasana kapu elé, Hidasi elszámítja magát, rosszul szalad ki és
    Jávor a kapunak háttal állva fölötte a hálóba továbbítja a labdát. 4:0.
    Szünet után a miskolciak változtatnak összeállításukon. Szabó lesz a jobbfedezet, az ő helyére pedig Virág megy előre jobbösszekötőnek. Az Attila kezd, de Szűcs szerel és Ujpest azonnal frontba kerül. Nagy az ujpesti lendület, s nem is tud az Attila felszabadulni az ötödik gólig. Ezt már a második perc meghozza:
    P. Szabót szögletre szerelik, ebből ugyanő ad középre, Jávornak nagyon jól jön kapásra és máris 5:0!
    — Most jön a hatodik! — kiáltja kórusban a lila közép.
    Helyette perceken keresztül unalmas játék következik. Kiss Gábor sem mozog olyan frissen és jól, mint eddig és Jávor is erősen visszaesik. Pedig az ujpesti fedezetsor ugyancsak tömi a csatársort labdával. A 11. percben Serest gyomron találja a labda, rövidebb időre kiáll.
    P. Szabó erőszakol ki sarokrúgást, ezt Buzássy menti. Közben Seres beáll és mindjárt jó labdát ad P. Szabónak, aki kapásból alig lő mellé. Az Ujpest, mintha fáradt lenne, néhány percre az Attilát látjuk frontban. A 18. percben Seres, majd ebből Kiss Gábor csinál kornert, mindkettő kihasználatlan marad.
    — Dir-dur-bele! Dir-dur-bele! — kiáltja az állóhely a csüggedni látszó ujpestieknek.
    A biztatásnak meg is van az eredménye.
    A 22. percben Tamássy remekül elmegy a jobbszélen és pompás beadását Jávor helyezve befejeli. 6:0!
    A góllal el is lőtte az ujpesti csatársor puskaporát, mert mind erőtlenebbé válnak támadásai. Pedig Tmássy most is nagyon sokat jeleskedik. Hiába a nagy igyekezet, mert belül minden kárba vész. A miskolciak észreveszik a lanyhulást, kicsit erősítenek. A 23. percben Virág jut jó helyzetbe, d meellé lő, majd Bohus szeretne szökni, de ofszájdon áll. A 25. percben Sepernek lenne alkalma szépíteni az eredményen, de emelget, emelget, addig emelget, amíg Sternberg közbe nem lép. A 26. percben Zilahi fejesét kell Hórinak védeni, majd egy perc mulva Miskolci messziről küldött lövését. Utána Tamássy megszökik, de Buzássy utoléri és kornerre szereli. Ezt fürge ujpesti jobbszélső mögé helyezi. A kirugásból szép Attila támadást látunk. Seper nagyszerűen kiteszi Virágot, remek helyzet nyílik gólszerzésre, de Virág 10 lépésről fölé vágja a labdát. Ujabb Attila támadás Virág faultja miatt nem alakulhat. Két ujpesti korner felelet jön erre — eredmény nélkül,
    A 42. percben megint szépen feljön az Attila csatársor, de addig tologat, míg Kővágó erélyesen közbe nem lép és oda a jó alkalom. Még egy ujpesti korner az esemény, de ezt Seres fölé lövi és ezzel vége is a játéknak.

    Nemzeti Sport, 1933. október 26