magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Somogy FC 7 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.04.13, 19:19
    III. ker. FC—Somogy 7:0 (3:0)
    A kaposváriak ismét az I. liga leggyengébb csapatának mutatkoztak
    Góllövő: Egri, Kármán, Fenyvesi, Blaskó, Blaskó, Egry, Fenyvesi (11-esből)
    Üllői út, 3000 néző. Bíró: Antalics.
    A Somogyot nagy ovációval fogadja a közönség, sőt a lila közép Sófalvyt még külön is üdvözli. A kölykök meccsének már vége, a sok eső ellenére is nagyszerű pályán, kellemes őszi napsütésben áll fel a két csapat.
    III. ker. FC: Dénes — Győry, Bíró — Steiner, Lucz, Réti --Fenyvesi, Blaskó, Egri, Kármán, Dormos.
    Somogy: Váli — Velez, Joós —Győrffy I., Boros, Foór — Mészáros, Berecz, Győrffy II., Sófalvy, Murát.
    A kerületiek már az első percben szögletrugáshoz jutnak s nem sokkal később Egri veszélyeztet alig mellécsúszott lövéssel. Az 5.percben Győry lesántul (nincs komolyabb baj), majd Fenyvesi pompás lövését véti vetődéssel Váli. Egri 30 méterről bombázgat, majd a 7. percben Fenyvesi beadásánál már kész is a vezetőgól. A beadásnál
    Váli és Velez egymást zavarja.
    Váli éppen földre nyul a labdáért, amikor a befutó
    Egri magasan felrúgja a hálóba a bőrt. 1:0.
    Potyagól. A III. kerület nem áll meg. A 11. percben Steiner jól ível át a másik oldalra s a labdára futó Kármán 5 méterről, lendületből biztosan vágja be a dugót. (2:0.)
    Kissé fejön most a Somogy, de nincs szerencséje. A 14. percben Sófalvy 25 méteres szabadrugása lécről pattan vissza. A túlsó oldalon Kármán nagy bombája megy alig fölé. A 18. percben újra szépen rohamoz a III. kerület. Kármán szökteti Fenyvesit (sokan lesállást láttak — de nem volt az), a szélső a 16-os oldalvonaláról csöröz. A labda a rosszul vetődőkapus mellett,
    a kapufa tövéről ék alakban bepattan. (3:0).
    Feljön a Somogy is, de Mészáros pepecsel, majd Berecz elrontja a jó beadást. A 22. percben újra Fenyvesi jár elől, alig lő mellé.
    Nincs küzdelem. A kerületiek fölényesen játszanak a gyengén védekező Somogy ellen. A Somogy a 27. percben feljön, de a bíró lesállást jelez, s így hiába megy a hálóba a labda. A közönség alaposan fütyülget a bíró ellen, meg kell azonban állapítani, hogy a bírónak most is igaza volt.
    A 32. percben azonban a bíró nem vesz észre egy szögletrugást s most már joggal tüntet a közönség. Mielőtt kirúgnák a labdát, Vass hetárbíró átszalad a bíróhoz s jelent valamit. A közönség természetesen a kornerre gondol s csak úgy zúg a tüntetés. A bíró a jelentés után a rendőrtiszthez megy
    s a túlsó oldalra mutat. Erre több rendőr kerül át a túlsó oldalra.
    Egy percig szünetelt a játék. A 34. percben a kerületiek vannak elől, de Blaskó közeli fejesét Váli szépen védi. Öt perccel később Kármán remek labdát ad Blaskónak, de az nagy helyzetből csúnyán mellé lő. A választámadásnál nincs több szerencséje a Somogynak sem, majd ismét a kerületiek jönnek: Fenyvesi közeli lövése Váli lábáról pattan vissza. Ott táncol a labda, gólszag van, végül is Dormos lövését Váli védi.
    Murát lefutásával nagyon veszélyes a Somogy a 43. percben, de Sófalvy, majd Mészáros lövése nem hozza meg a már megérdemelt dugót.
    — Hajrá, Somogy! — biztat a tömeg és a kaposváraik egy darabig támadnak is, de hamar visszaveszi I. félidőbeli szerepét a kerületi csapat. Az 5. percben Dormos lövése mellésurran, majd Blaskó ront nagyon, hogy aztán a Somogy szögletrúgással veszélyeztessen.
    A 10. percben Győry nagy hibát vét, de Murát alaposan elrontja az így támadt helyzetet. A 14. percben szögletrúgással jönnek fel a kerületiek.
    A Somogy most jobban küzd, a játék egyelőre kiegyensúlyozott. De a kerületiek nyomása
    lassankint kibontakozik s a 18. percben a kapu előtt eleső Egri áttolja a labdát
    Blaskónak, aki két lépésről passzolt a hálóba. (4:0.)
    A Somogy szögletrúgással válaszol, Dénes kifut s Boros magas labdája az üres kapu fölé jut. Közbem a B-Közép a tölcséreket próbálgatja s csak úgy zeng a „Hajrá — Somogy."
    A kerületiek újra nagy fölénybe kerülnek s a 28. percben Lúcz a csatársorba jön előre, de gólhelyzetben mellé lő. Sebaj, egy perccel később már
    Blaskó állítja lábra a labdát s nem is téveszt célt (5:0).
    Nyomban válaszol Sófalvy egy szenzációs lövéssel, de a labda mellésurran. Aztán hibáz a bíró és a kórus szaval:
    — Muszáj nevetni!....
    A 32. percben újra pompás támadással megy le a III. kerületi Fenyvesi mintaszerű beadása
    Egry fejéről tapsra biztatóan megy be a hálóba (6:0).
    Heves támadással válaszol a Somogy. Sófalvy kivételével mind az öt csatár benne van a támadásban, mindannyian lőnek, de kevés erővel, végül hátrapattan a labda Sófalvyhoz, s ő úgy megvágja a bőrt, hogy Dénes minden tudományára szükség van a védésnél. Szegény Somogy! Ez a lövés is gólt érdemelt volna.
    A 37. percben Egry ugrik ki a túlsó oldalon, Velez keresztezi, a kapus is kifut, Egry esik, de már talpon is van, lő az üres kapura, Velez kézzel véd.
    11-es, Fenyvesi beteszi (7:0).
    A kaposváriak ismét válaszolnak, de Berecz jó fejese Dénes zsákmánya. A játék már lefékezett s röviden vége is van.

    Nemzeti Sport, 1933. október 16.