magyarfutball.hu

Attila FC - Budai 11 1 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1933/1934, 6. forduló
attendance:
  1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.04.14, 17:43
    Attila—Budai „11" 1:1 (1:0)
    A miskolciak az első félidőben megnyerhették volna a meccset Góllövő:
    Balogh, Sztancsik
    Miskolc, 2000 néző. Bíró: Vas.
    Attila: Hidasi — Bén, Sziklai —Virág, Miskolci, Buzási — Rudas, Szabó I., Seper, Balog, Magyar. Budai „11": Fábián — Burger, Fekete — Kárpáti II., Kárpáti I., Schuster — Rökk, Sztancsik, Polgár, Hegyes, Pozsonyi.
    A budaiak kezdenek. Rökk rögtön kap két labdát, de mindkettő hosszú s mindkettőért a salakpályára kell futni, mire a közönség.
    — Rökk válogatott labdaszedőformában van.
    A 4. percben Attila-szögletrúgás: Fábián lehúzza. A 9. percben ismét a miskolciak vezetnek szép akciót . Magyar éles lövését Fábián kinyúlva csak az ujja hegyével tudja szögletre tolni. A 14.percben Balogh, majd Magyar is hibáz, de a 15. percben megvan a dugó.
    Magyarnál a labda, szépen adja be, Balogh és Fábián egyszerre ugrik érte és a bőr a csatárról bepattan. 1:0.
    Már éppen kezdéshez akarnak felállni, amikor Fábián kirohan a kapujából és gesztikulálva megy a bíró felé. Azért tiltakozik, mert szerinte a gól előtt hendsz volt. A budai játékosok csak nehezen tudják Fábiánt visszaküldeni a kapuba. A 18. percben ártatlan kis fault után Sztancsik megsérül s innen kezdve sok a fault. Az Attila játékosai egymásután sérülnek meg, a közönség tüntet s a 21.percben még a rendőrtiszt is beszalad
    és óvja a bírót a durva játék megengedésétől. Most a budaiak is támadnak és a 26. percben Pozsonyi szépen fut le és a beadást Rökk az öt és felesről toronymagasan rúgja fölé. A 27. percben viszont Rökk fut el, Polgár tisztán kapja a labdát s a nagy gólhelyzetben a lövés a jobbkapufa mellett surran ki. Meleg volt.
    A 34. percben Hegyes két percre kiáll, majd két Attila-játékos következik, hogy aztán Magyart kelljen levinni a pályáról. Az utolsó percben Hidasi vetődve nagyszerűen fogja Rökk lövését, de Hegyes beleszalad a fekvő kapusba. A budai csapat, valamint a bíró a közönség tüntetése mellett kénytelen levonulni.
    A 4., 11. és 12. percben az Attila szögletrúgásokkal veszélyeztet, majd a 17. percben Seper lapos lövése gólt ígér, de a kapufa tövéből a labda visszapattan. Álmos a játék, buzdít a közönség, van is hatása. A 18. percben Szabó szépen mellé lő, míg Balogh lövése Fábián zsákmánya. A 27. percben ártatlan taccsdobás után egyenlít a budai csapat.
    Pozsonyi beküldi a labdát s bent egy kis zavar van. Sztancsik szemfüles és 3—4 méterről a léc mellett célba talál. 1:1.
    Seper fölé küldött lövésével válaszol az Attila. A 36. percben a budaiak egyetlen kornerjukat érik el, ezt az Attila a 38. és 42. percben már viszonozza is. A meccs már a vége felé jár, amikor a budaiak csaknem megszerzik a győztes gólt. Hidasi remek védése mentette meg a vereségtől a miskolciakat.

    Nemzeti Sport, 1933. október 16.