magyarfutball.hu

Budai 11 - Bocskay FC 0 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.03.30, 19:17
    Bocskai—Budai „11\' 3:0 (1:0)
    A Budainak sok játékosa formán kívül van!
    Góllövő: Markos, Teleki, Vincze
    Üllői út, 2000 néző. Bíró: Löwy Zoltán.
    Bocskai: Alberti — Vágó, Janzsó — Palotás, Gyulai, Gombkötő — Markos, Vincze, Teleky, Eőry, Hevesi.
    Budai 11: Fábián — Wéber, Fekete — Magda, Kárpáti II., Schuster — Rökk, Sztancsik, Polgár, Hegyes, Pozsonyi,
    Az első Bocskai támadást Kárpáti szereli, Polgár pompásan szökteti Pozsonyit, akinek a centerezése meredeken előre száll s Alberti elfogja, Polgár rátámad a kapusra, - szabadrúgás. Bocskai-akció szalad a jobboldalon, de Markos nincs a helyén, a labda kifut. Ujra Markost indítják, Telekyhez kerül a labda, a center maga elé vágja, de Alberti elfogja előle.
    Mezőnyjáték. Egyik csapat sem bontakozott még ki.
    Végre a Bocskai komoly támadást vezet. Eőryt faultolják a 16-oson, szabadrúgás. Ebből újabb szabadrúgás lesz, 20 méterről , a budai-védelem nehezen ment.
    A 7. percben, gyönyörű Budai-támadás. Schuster -indítja Polgárt, ez szépen teszi ki Rökköt, a szélső beugrik a 16-osra, de paccol. A 9. percben jól felépített belsőtámadással felel a Bocskai. A Budai 11 védelme a levegőt rúgja,
    Markos üresen áll 8 méterre a kaputól.
    Nagy helyzet, de az exválogatott gyalázatosan mellé lő.
    Ujra mezőnyjáték következik, sok hibával. A 11. percben Polgár tör ki, Vágó fejjel a kornerre ment, a szögletrúgást Hegyes fejeli, de Sztancsik a gólvonalon áll,- lesben. A 12. percben Sztancsikot faultolják 20 méterre a kaputól. Polgár lövése csodaszép, de arasszal mellé megy a gyilkos bomba. Aztán Polgár Sztancsiktól kap labdát, 20 méterről lő, — megint mellé.
    A Bocskai jön fel most néhány percre, — eredménytelenül. A 16. percben Magda hosszan centerez, a labda a naptól zavart Alberti térdére esik, onnan Hegyes elé pattan.
    A meglepett összekötő 10 méterről, óriási helyzetből mellé lő.
    A bíró tűnik fel ezután a téves ítéletek sorával, fölösleges fütyülésekkel, amelyek többször a Bocskait sújtják.
    Lassan némi Bocskai-fölény alakul ki, Markosnak 8 méterről vanmegint nagy helyzete, de újra hibáz.
    A 28. percben Markos elől a hátrahúzódó Sztancsik kornerre ment. A kínos helyzetet a Bocskai fault oldja fel. Aztán újra a debreceniek lendülnek támadásba, Palotás ívelt labdáját Fábián nehezen védi. Ujra hosszabb mezőnyjáték következik, majd Polgár-bomba Gyulai faultja miatt (szabadrúgásból) alig valamivel fütyül el a bal fa mellett, — ez a 40. perc eseménye. A 42. percben Pozsonyi beadása Vágóról kornerre megy, a berúgás után alig, hogy középütt hozzá érnek a labdához, Sztancsik lesállása miatt áll meg a játék. A 45. percben váratlanul esik a Bocskai gólja. Schuster ártatlan faultja miatt szabadrúgást kap a Bocskai, amelyet Palotás átad balra Eőrynek, ez Telekyhez passzol, tőle Vincze kapja a labdát, aki látja, hogy
    Markos tisztán áll. Odatolja a bőrt és a szélső élesen a jobbsarokba lő. 1:0.
    A budaiak hevesen lesállást reklamálnak, de hiába. Ujrakezdés után a Budai még szabadrúgáshoz
    jut, de míg Rökk a labdának áll, a bíró lefújja a félidőt.
    Budai támadások vezetik be a II. félidőt. Schuster lábbal akasztja Markost, a szabadrúgás balra kerül, Hevesi bead, Vincze fejese a felső lécen csattan. Nagy helyzet volt. Markos beadása és Hevesi lövése, amit Fábián véd, tapsot kap.
    A budai csatársor sokat támad, de tehetetlen. Teleki—Vincze akcióból Bocskai-szöglet lesz a 10. percben. Ebből Rökk kap remek labdát, amit Polgár jól tálal vissza Rökk elé, a jobbszélső lövése azonban beteg. Eőry lövése alig kapu mellé kerül. Alberti kiejtett labdáját Sztancsik kihagyja. Markos beadását Wéber szögletre vágja a 14. percben.
    Markos remekül csavarja a szögletrúgást a túlsó sarok elé, Fábián a labda mellé fog , Teleki fejese besurran. 2:0.
    Most nagyon él a Bocskai-csatársor. De hamar lelohad a játék. A 21. percben Palotás és Hegyes összefut, szerencsére csak a csattanás nagy, a baj nem. A bíró feldobja a labdát. Veszélyes budai támadás után Sztancsik lövése Janzsó lábáról a felső kapufának vágódik, eredménytelen szögletrúgás lesz a helyzetből.
    Nagy helyzetben Pozsonyi kapu mellé lő. Markos lefutásából a 26. percben szöglet lesz, amit Fekete kifejel. A 29. percben Polgár és Sztancsik teremt nagy helyzetet Rökknek, de a lövés elkerüli a kaput. Kárpáti szögletet vét, de Eőryn belül lök.
    Most már a Bocskai csatársora is W-alakzatban operál. A játék újra élénkül. Veszélyes a budai balszárny. Hegyes szögletet ér el a 40. percben, amit Pozsonyi túl hátra ad. Schuster egy hendsz miatt vitába száll a bíróval, aki kiállítja. Hegyes lesz balhalf. Eőryt lökik a 42. percben,
    a 18 méteres szabadrúgást Vincze éles, lapos lövéssel küldi a balsarokba. Fábián meg sem kísérelte a védést. 3:0.
    Az utolsó percekben a Bocskai támad.

    Nemzeti Sport, 1933. október 9.